ZPÍVEJME KOLEDY

ZPÍVEJME KOLEDY

Tisk

Zpivejme koledy 200CD Zpívejme koledy vzniklo především díky pocitu, že tradice vánočních zpěvů je stále živá, a to navzdory různým novým hudebním trendům a vlivům. Koledy a vánoční písně jsou nám drahé pro jejich krásu a citovou hloubku, ale ještě více proto, že nás dávají dohromady v čase vánočním, kdy společně nasloucháme a společně si rádi zazpíváme.

 

 

Vybrali a nahráli jsme pro vás celkem 21 nejznámějších českých a moravských koled, které jsou našim srdcím nejbližší a o kterých si myslíme, že stojí za udržení ve vánočním repertoáru každé rodiny.

Při nahrávání se k Dětskému pěveckému sboru Českého rozhlasu přidali instrumentalisté z Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů, abychom všichni společně připravili jeden z hudebních dárků k 75. narozeninám Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu, který věnujeme všem jeho generacím.

Na samém konci našeho CD však naleznete ještě jeden dárek v podobě hudebního bonusu. Píseň Anděl Páně zprávu nese, kterou jsme si nadělili k výročí vzniku sboru, není sice dramaturgicky blízká výběru českých a moravských koled, ale je to vánoční dárek pro posluchače Českého rozhlasu. Jde tak trochu o vánoční hymnu Českého rozhlasu. Je to výjimečná spolupráce Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu s operním pěvcem Adamem Plachetkou, swingovým zpěvákem Janem Smigmatorem a Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu.

Šťastné a veselé Vánoce přejeme všem našim posluchačům přeje Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu.

1 Veselé vánoční hody 2:00
2 Štěstí, zdraví, pokoj svatý 1:43
3 Nesem vám noviny 2:40
4 Půjdem spolu do Betléma 1:37
5 Jak jsi krásné, Jezulátko 2:06
6 Ejhle, chasa naša 1:23
7 Já bych rád k Betlému 1:37
8 Vy, hoši, hudbu štemujte 2:11
9 Co to znamená 1:32
10 Čas radosti, veselosti 1:35
11 Sedí pantáta 2:40
12 Dej Bůh štěstí 1:22
13 Chtíc, aby spal 3:41
14 Pote, chlapci, k nám 2:42
15 Co to ten slavíček 2:09
16 Co sa stalo, přihodilo 2:14
17 Hopsa, pacholátka 2:00
18 Štědrej večer nastal 2:06
19 Pásli ovce valaši 2:20
20 Den přeslavný jest k nám přišel 1:32
21 Narodil se Kristus Pán 3:07

BONUS
22 Anděl Páně zprávu nese 3:29
Symfonický orchestr Českého rozhlasu, dirigent Jan Kučera
sólo Adam Plachetka, Jan Smigmator
Celkový čas 47:59

Zpivejme koledy

Zpívejme koledy
Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu – sbormistr Věra Hrdinková
Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů – primáš, umělecký vedoucí Petr Varmuža

www.radioteka.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martin Lihač: K21 je pro mě nástrojem, kterým bych rád zúročil své zkušenosti a využil je pro dobrou věc

Lihac perexV redakci internetového magazínu Kultura21, který si klade za cíl přinášet co největší objem kvalitních informací z kulturní sféry, se za dobu jeho trvání vystřídalo již mnoho redaktorů. Ti skalní zůstávají věrni kme...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nechte se pohltit dotekem temnoty

dotektemnoty perexPokud máte pocit, že je český trh zahlcen severskými detektivkami a vy bažíte po něčem odlišném, přesto napínavém, vtipném a zároveň originálním, neuděláte chybu, pokud sáhnete po knize Dennise Lehanea...

Divadlo

Velký bratr tě sleduje. Švandovo divadlo uvede inscenaci 1984, adaptaci slavného románu George Orwella

1984 200Jednu z nejdůležitějších knih 20. století, román 1984 George Orwella, uvede na divadelních prknech Švandovo divadlo v Praze. Adaptace a režie se ujme Dodo Gombár, který dříve u Švandů působil jako umělecký šéf. Inscenaci tak vytvořil přesně na míru smí...

Film

3KINO 2022 se vynořilo na obzoru

3KINO perexLetošní festival středoevropského filmu nazvaný 3KINO je letos bezmála o polovinu kratší, než tomu bývalo v uplynulých letech. Začíná ve středu 9. listopadu a slavnostní zakončení, provázené projekcí vítězného filmu, nastává již v neděli 13. listopa...