Zlín Film Festival poprvé ONLINE! Jaký bude?

Zlín Film Festival poprvé ONLINE! Jaký bude?

Tisk

zlinfest 200I když nic nemůže nahradit společné sdílení filmových zážitků v plných kinosálech, rozhodli jsme se letos čekání na klasickou podobu festivalu zkrátit online verzí Zlín Film Festival – část 1, který bude nejen ochutnávkou filmového a doprovodného programu 61. ročníku, ohlédnutím za tím nejlepším z loňského jubilejního ročníku, ale také virtuální procházka festivalovými zónami. Ale bude toho mnohem víc.

Zlín Film Festival – část 1 se uskuteční se od 28. května – 1. června 2021 a z jeho nabídky si vybere opravdu každý – od nejmenších dětí, přes školáky, mládež, celou rodinu i dospělé z řad laické i odborné veřejnosti. Sledovat jej bude možné tentokrát po celé České republice. Zkrátka nepřijdou ani zahraniční diváci z Japonska, Jižní Koreji a Indie a dalších zemí, kterým nabídneme speciální projekt „České animace letí do světa“.

Většina z programu je ke zhlédnutí zcela zdarma, vybrané tituly a pořady budou zpoplatněny symbolickou částkou 61 Kč.

Na co se tedy můžete těšit?

Prostřednictvím našeho webového rozhraní, které bude již brzy spuštěno, můžete v pohodlí svého domova, školní lavice nebo jiného oblíbeného místa sledovat nejen filmy, ale také další online program spojený s tématem letošního 61. ročníku Zlín Film Festivalu, kterým je „Literatura ve filmu“. 

zlin fest1

FILMOVÝ PROGRAM


FILMY

  • filmové projekce úspěšných festivalových snímků z loňského 60. ročníku (některé z nich budou doplněné doprovodnými metodickými materiály pro vyučující)
  • pásma animovaných filmů pro nejmenší diváky
  • ochutnávka studentských filmů různých žánrů z nabídky nadcházejícího 61. ZFF s úvodem

LITERÁRNÍ OKÉNKO ČT:D

  • pořady z produkce ČT:D s literární tématikou

ANIMÁG 2021

  • Projekce nejlepších oceněných animovaných snímků od dětí a mládeže z celé ČR i ze Slovenska

TAČR

  • Představení vítězných projektů letošního ročníku filmové ceny TAČR

zlinfest3

DOPROVODNÝ PROGRAM

WORKSHOPY

  • filmové a tvůrčí workshopy nejen pro školáky vhodné jako zpestření školní výuky i smysluplná volnočasová aktivita pro rodiče s dětmi (včetně pracovních listů)

BESEDY

  • Moderované živé besedy přenášené online s hosty 61. ZFF z festivalového studia. Prostřednictvím chatu je možné pokládat osobnostem v reálném čase dotazy

FILMOVÍ PROFESIONÁLOVÉ

  • Živý online přenos z ceremoniálu k udílení cen ECFA, Evropské filmové asociace pro dětský film
  • Semináře, masterclass a talkshow pro filmové profesionály

KONCERTY

  • Záznam koncertní talk show s Ondřejem Gregorem Brzobohatým a Filipem Tellerem
  • Záznam koncertní talk show s Pavlem Šporclem a Filipem Tellerem
  • Koncert kapely Spolektiv vítěze Soutěže kapel 59.ZFF



Pokud to situace dovolí, chystáme během „Zlín Film Festivalu – 1. část“ navíc také:

  • Filmové projekce v letním kině (Gahurův prospekt)
  • Malování na chodníku (parkoviště před Velkým kinem)
  • Virtuální galerii (náměstí Míru)
  • Výstavu 24. Salonu filmových klapek (OZC Zlaté jablko)

A protože během jarní části nemůžeme přivítat mimozlínské hosty přímo u nás, připravili jsme pro ně a všechny další fanoušky Zlín Film Festivalu interaktivní VIRTUÁLNÍ PROHLÍDKY jednotlivých festivalových zón plnou nečekaných překvapení a zábavy. 

zlinfest2

Program jarní části Zlín Film Festivalu průběžně aktualizují a doplňují.

Více informací:
https://www.zlinfest.cz/
https://www.facebook.com/ZLINFILMFESTIVAL


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rockeři z Turba: Ještě se nám vůbec nechce bilancovat

turbo skupinaV pátek 24. srpna bude pro mnoho lidí velkým dilematem. V Horčápsku, nedaleko od Příbrami budou v tento den vystupovat SkaliSka, Eviwat, punková legenda E!E a několik DJs. V té samé době rozezní l...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Atlas mraků: touha po svobodě, důstojnosti a pravdě ovlivňuje lidský život

atlas mrakuU počátku filmu Atlas mraků stála mnohovrstevná kniha Davida Mitchella, která nyní vyšla také u nás, dokonce již ve druhém vydání. Film stejně jako kniha souběžně splétá celkem šest příběhů, časově i...


Literatura

Meg Masonová: Trýzeň a touha

Trýzeň a touhaGillian Andersonová této knize propadla. Vtipný román o hledání vlastní diagnózy ženou, která píše do online magazínu a krutě vyštvala svého muže, nakonec i sebe samu ze svého života. Co s tím? Ten emoční tobogán může znát spousta přetížených žen. Marta vám prostě bude sympa...

Divadlo

Malované na skle ve Zlíně krásně namalovali

malovane-na-skle 200Podzimní večer 20. listopadu se v Městském divadle Zlín nesl ve slavnostním duchu. Jednak šlo o 51. reprízu představení Malované na skle, které získalo cenu Aplaus za nejlepší inscenaci 69. sezony a její představitel byl nomi...

Film

Jak ideologie pronikaly do filmu

Film Europe PEREXDistribuční společnost Film Europe, ačkoli na takovém podnikání sotva může něco vydělat, už drahnou dobu zásobuje českou i slovenskou veřejnost legendárními, ještě v dobách předzvukových vzniklými filmy, od jejichž natočení mnohdy uplyn...