Zjistěte, jaké knihy pro děti vycházejí v březnu

Zjistěte, jaké knihy pro děti vycházejí v březnu

Tisk

pikola 200Podívejte se na novinky pro děti z nakladatelství Pikola.




Monika Utniková: V dešti aneb Co se děje, když prší

Ilustrace: Małgosia Piatkowská
Překlad: Michael Alexa
Kniha je určena dětem od 6 let, již vyšla

Bojíš se bouřky? Děsí tě hromy a blesky? Řekneme ti, jak vznikají, a zjistíš, kdy jsi při bouřce v bezpečí. A nejen to! Dozvíš se, proč vůbec prší, kde se bere duha či jak se dělá předpověď počasí. Ponoř se do fascinujícího světa meteorologických jevů a uvidíš, že není čeho se bát!

pikola v desti aneb co se deje kdyz prsi

Linda Chapmanová: Měsíční jezdci – Bouřkový hřebec

Překlad: Květa Palowská

Kniha je určena dětem od 7 let, již vyšla

Když Amara začala chodit do jezdecké školy Měsíční stáj, od prvního okamžiku ji přitahoval Uhlík, malý černý poník. Zdálo se, že dokáže číst i její nejskrytější myšlenky. Amara ale netuší, jak moc výjimečný Uhlík je. Až do chvíle, kdy se přímo před jejíma očima promění v ohnivého koně! Dokáže Amara poníkovi pomoct, aby se naučil své kouzelné schopnosti ovládat? A podaří se jí ochránit ho před nebezpečnými Nočními jezdci ze znepřátelené stáje?

pikola bourkovy hrebec

Matthew Cody, Yahedi Mercado: Cat Ninja

Ilustrace: Chad Thomas
Překlad: Maria Arnautovová
Kniha je určena dětem od 7 let, již vyšla

Padouši, třeste se! Cat Ninja není jen hloupý internetový mem. Je to ďábelský protivník i tajný mistr koč-fu a škrábání koberců! Už od kotěte jej vychovával stará, laskavá ninja-mistryně. Nyní se sice tváří jako rozmazlený domácí kocour jedenáctiletého chlapce, ale když jde do tuhého, nasadí si masku a vyrazí do akce jako správný Cat Ninja – tajný ochránce Metro City. Udržet svou identitu v utajení a zároveň mařit ďábelské plány slizkých zločinců, rozzuřených robotů a jistého zločinného hlodavce však není žádná brnkačka.

pikola cat ninja

Bobbie Peers: Klub objevitelů - Roboželvy útočí

Ilustrace: Sandra Steffensenová
Překlad: Jaroslava Vrbová
Kniha je určena dětem od 6 let, již vyšla

Felix a Ella přistanou se svou vzducholodí v poušti. Na tom není nic až tak zvláštního. Jenomže všude, kam se podívají, jsou jen samé želvy. Želvy v poušti? Tady se něco děje! Nepřekvapí je, že za vším stojí podlí piraní piráti. Felix s Ellou neváhají – někdo musí ty bídáky zastavit, aby neovládli město! Ovšem to znamená vplížit se do pirátské základny a osvobodit pana Plopa. Podaří se našim hrdinům zachránit svět před krutovládou piraních pirátů?

pikola robozelvy utoci

Janelle McCurrdy: Mia a světlovládci

Ilustrace: Ana Latese
Překlad: Milan Lžička
Kniha je určena dětem od 8 let, již vyšla

Miin domov byl před lety uvržen do věčné tmy Kostlivým králem – zloduchem, který se dnes zjevuje pouze v nočních můrách. Za městskými hradbami se potulují umbry – nebezpečná zlatooká stvoření. Jen pár vyvolených dokáže umbru zkrotit a stát se jedním z mocných ochránců města. Jednoho dne však na město zaútočí temné síly a všichni krotitelé umber jsou zajati. Mia a její bratříček Lucas se v okamžiku stanou jedinou nadějí na záchranu.

pikola mia a svetlovladci

Linda Chapmanová: Čertík hledá domov

Ilustrace: Sophy Williamsová
Překlad: Květa Palowská
Kniha je určena dětem od 5 let, již vyšla

Dvojčata Grace a Jack zachraňují zvířata a hledají jim báječný domov! Čertík je malé, ale velmi akční štěňátko, které potřebuje spoustu procházek a her venku. Malý byt ve městě pro něj prostě není ideální místo. Když se dvojčata seznámí s Benem, který bydlí s rodiči na statku, napadne je, že právě tam by mohl být Čertík šťastný. Ben už ale psa má, starého věrného Winstona. Dokáže ve svém srdci najít místo i pro nového chlupatého kamaráda?

pikola certik hleda domov

Stéphanie Desbenoit: Dotkni se přírody – V lese

Překlad: Lucie Šavlíková
Kniha je určena dětem od 5 let, již vyšla

Nudíš se? Přemýšlíš, co podniknout odpoledne nebo o víkendu? Zkus vyrazit na procházku do lesa! Raduj se z barevných kvítků, čerstvě narozených mláďat, prvních hub nebo prvního sněhu. S přírodou si jde hrát a tvořit po celý rok, od jara až do zimy! Můžeš si postavit lesní úkryt, učit se hlasy ptáků, vytvořit si malé terárium, lapač snů a spoustu dalších krásných věcí. Pozoruj zvířata a rostliny, chraň všechno živé a vyráběj poklady z přírodních materiálů!

pikola dotkni se prirody v lese

Katarzyna Kozlowska: Kubík a Míša vědí, jak se chovat

Ilustrace: Marianne Schoettová
Překlad: Anna Šašková Plasová
Kniha je určena dětem od 3 let, již vyšla

Zvídavý Kubík se ve školce seznamuje s kodexem správného předškoláka. S medvídkem Míšou zjišťují, jak se chovat u stolu, co dělat v divadle nebo jak je to s těmi "kouzelnými slůvky", o kterých občas mluví i maminka. Společně objevují radost ze vzájemné pomoci i to, že být ochotný a vstřícný mnoho nestojí. V předškolním věku se tak naučí vše potřebné a později, až se vydají na dobrodružnou cestu do školních lavic, je už nic z pravidel slušného chování nepřekvapí!

pikola kubik a misa vedi jak se chovat

Hanna Schmidzová: Objevuj, zkoumej a obdivuj – Když se řekne naše Země

Ilustrace: Bille Weidenbachová
Překlad: Alena Bezděková
Kniha je určena dětem od 3 let, již vyšla

Vysoké hory, hluboké oceány a husté lesy – to je naše Země. Dejte malým průzkumníkům možnost seznámit se s naší úžasnou planetou! V této překrásně ilustrované knize najdou informace nejen o tom, jak naše Země vypadá a kdo na ní žije, ale také se hravou formou dozvědí o ročních obdobích, sluneční soustavě nebo o tom, proč je třeba chránit přírodu a co pro to oni sami mohou udělat.

pikola kdyz se rekne nase zeme

Roald Dahl: Fantastický pan Lišák

Ilustrace: Quentin Blake
Překlad: Jitka Herynková
Kniha je určena čtenářům od 7 let, 4. vydání, vyjde 27.3

Divoké zvíře se nezapře a být jiný je přece úžasné! Kdykoli pan Lišák ukradne další baculatou slepičku, farmáři Soudek, Suk a Stýblo můžou vzteky vyletět z kůže. Jsou to ti nejprotivnější protivové v celém údolí a zrovna vymysleli podlý plán, jak pana Lišáka dostat jednou provždy z jeho nory i s celou rodinou. Netuší však, že pan Lišák je mnohem, mnohem rafinovanější než oni a že už má připravený fantastický plán! Již klasický příběh o prohnaném panu Lišákovi a jeho rodině, kterého se tři zlí venkované snaží mermomocí vyrýt rypadly z jeho doupěte a který se jim za pomoci dalších zvířecích kamarádů dostane na kobylku, vyšel po celém světě v mnoha vydáních a posloužil jako námět k animovanému filmu. Vypravěčské umění Roalda Dahla, jeho jemná ironie a cit pro detail, jistě potěší všechny jeho příznivce.

pikola fantasticky pan lisak

Zdeněk Miler, Jiří Žáček: Krtek kamarád

Ilustrace: Zdeněk Miler
Pro děti od 3 let, 5. vydání, již vyšla

Dobrodružství s Krtkem a jeho kamarády, myškou, žabkou, ježkem a zajíčkem, nikdy nekončí. Uprostřed přírody prožívají své drobné i velké radosti a starosti tak blízké malým dětem – skotačí u vody, hrají si v lese, sportují, malují, a hlavně vymýšlejí žertíky. Třináct vtipně ilustrovaných příběhů doplňují půvabné verše Jiřího Žáčka.

pikola krtek kamarad

Eduard Petiška: Jak se Martínek ztratil

Ilustrace: Zdeněk Miler
Pro děti od 6 let, 3. vydání, vyjde 27.3.

Příhody, které malý Martínek prožívá, znají snad všechny děti. Každý se jako malý jednou ztratil, musel jít poprvé k zubaři nebo se učil, jak být doma mamince a tatínkovi také užitečný. To všechno potkalo i Martínka, při všech dobrodružstvích jsou však s ním i jeho noví kamarádi, kteří mu se vším rádi pomůžou. Martínkovy příhody z pera Eduarda Petišky, klasika dětské literatury, jsou doprovázeny ilustracemi Zdeňka Milera.

pikola jak se martinek ztratil

Více informací: www.euromedia.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Manželka, která utekla, ví, že nic není černobílé…

man200Těm z Vás, kteří znají Domino, Tess Stimson asi nemusím představovat. Tahle rodilá Angličanka (žijící momentálně v Londýně) je doslova "dvorní dámou" tohoto nakladatelství - v edici Inteligentní romány pro inteligentní ženy jí vyšlo už několik knih. Všechny...

Divadlo

NoD: Valentýn zasáhl a bolel!

altVe dnech 29. a 30. května se v experimentálních prostorech NoD uskutečnilo na jevišti pro jednoho herce představení další inscenace v oblasti alternativního divadla. Valentýn, název hry i hlavního hrdiny strhnul emoce, zasáhl a...

Film

Slavná císařovna tak, jak ji neznáte

Korzet perexPíše se rok 1877. Císařovna Sissi (Vicky Krieps) je nejen módní ikonou, ale i ztělesněním ideálu krásy. Její 40. narozeniny se rychle blíží, ona však k oslavám nevidí důvod.

 

...