Rošťácké pohádky o zvířátkách pobaví děti i dospělé

Rošťácké pohádky o zvířátkách pobaví děti i dospělé

Tisk

Rostacke pohadky perexZvířátka se někdy chovají podobně jako děti. Také občas odmlouvají, nechtějí se mýt, malují po zdech nebo pečou podivuhodné dorty a´la „pejsek a kočička“. Ale ze všech sil se snaží polepšit. Jestlipak se jim to podaří? Odpověď je ukrytá v jedenácti laskavých a vtipných příbězích s kouzelnými ilustracemi.

 

Rošťácké pohádky o zvířátkách napsala Hana Novotná a vydalo je nakladatelství Bambook (Nakladatelský dům Grada). Knížka už na první pohled upoutá pestrou a vesele laděnou obálkou a také každá kapitola je bohatě doprovázená ilustracemi Marie Nováčkové.

Aby se všichni mohli polepšit...pokud budou chtit

Jednotlivé příběhy jsou v ideálním rozsahu, právě tak na čtení dětem před usnutím. Jejich základem je vždy nějaká drobná dětská (lidská) neřest, která zvířecí rodinku trochu potrápí, donutí všechny zúčastněné k tomu, aby se s tím nějak popasovali, a vygraduje poučným závěrem.

Myslím, že téměř všichni rodiče se v podobných situacích, jaké zvířátka prožívají, ocitli už mnohokrát a také děti budou schopné, byť na příkladu zvířecí říše, snadno je rozeznat. Takže pokud si po přečtení nechají ještě chvilku na zpětnou vazbu s postřehy od svých ratolestí a zhodnotí společně význam ponaučení, mohlo by to ve finále vést i k polepšení nejen lidských mláďátek, ale i jejich sourozenců, maminek, tatínků a třeba i kamarádů.

Je fajn, že v záplavě dětských knih na trhu se najdou i takové, které nechtějí být prvoplánově jiné a šokovat po vizuální a obsahové stránce. A ačkoliv není téma zvířecích lumpíků zrovna originální, uchopily jej autorky po svém a dokázaly vytvořit atraktivní pohádkovou knížku, po níž stojí za to sáhnout.

Rostacke pohadky

Rošťácké pohádky o zvířátkách
Autor: Novotná Hana
Ilustrace: Nováčková Marie
Datum vydání: 18. 1. 2024
Nakladatelství: Bambook, Grada
Edice: Pohádkové čtení
Věk: od 4 let

Hodnocení: 90 %

www.bambook.cz/
www.grada.cz/rostacke-pohadky-o-zviratkach-13744/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Prostě Hawking! Prostě génius!

hawking 200Prostě Hawking! je název knihy novináře a popularizátora přírodních věd Rüdigera Vaase, která vyšla tehdy u příležitosti 75. narozenin tohoto známého vědce Stephena Hawkinga. Jedná se o dílo pro mladší čtenáře prezentující jasně a vtipně jeho ...

Divadlo

Helenku Součkovou stíhá jedna darda za druhou

darda 200Žákyně 2. a posléze 3. třídy Helenka Součková zvaná též Moby-Dick už dávno odrostla dětským střevíčkům. Místo nich teď v dramatizaci románu Darda spisovatelky Ireny Douskové<...

Film

Nový díl Hunger Games je prequelem původní série

Hunger Games200Nový přírůstek v sérii Hunger Games nese podtitul Balada o ptácích a hadech a odehrává se více jak 60 let před posledním dílem, díky čemuž mohou diváci poznat trochu z minulosti Corionaluse Snowa, budoucího ředitele Panemu. Ten jako mla...