V Českém Krumlově to žije; od májky do války

V Českém Krumlově to žije; od májky do války

Tisk

Krumlov perexČtyři mimořádně rušné dny zažije Český Krumlov na přelomu dubna a května. Oslavy jara spojené historicky prvním majálesem vystřídá rallye a sraz majitelů luxusních automobilů. Sérii atraktivních akcí završí připomínka osvobození města americkou armádou. Slavnost Kouzelný Krumlov, jejíž desátý ročník se koná od 30. dubna do 1. května, bude letos bohatší o první studentský majáles v novodobých dějinách města. Nově program obohatí prohlídky města s průvodci.

 

2. a 3. května zaplní Český Krumlov automobily různých druhů - jak luxusní a historické, tak i závodní. Fanoušci Rallye Český Krumlov si nenechají ujít letošní 42. ročník historicky druhé nejstarší tuzemské soutěže, která patří k vrcholným podnikům tohoto motoristického odvětví u nás.

krumlov auta

Sobotu 3. května naplní oslavy osvobození Českého Krumlova americkou armádou. Po úspěchu loňské premiéry bude letos tato slavnost ještě bohatší. Během první květnové soboty se město vrátí do roku 1945 a připomene 69. výročí osvobození americkými vojsky. Letošní novinkou bude předání správy města americkou armádou zástupcům československého úřadu; tato ukázka se na náměstí Svornosti odehraje v sobotu od 15.30 do 16 hodin.

Krumlov vojsko

V pivovarských zahradách se chystá rekonstrukce bitvy mezi US Army a Wehrmachtem za použití historických zbraní, vozidel a pěchoty. Nebude chybět ani prohlídka dobových táborů americké a německé armády a tažení vítězů s německými zajatci městem.

Podrobný program najdou zájemci na: www.ckrumlov.cz,
www.ckrumlov.cz/kouzelnykrumlov2014 
a na www.rallyekrumlov.cz.

Ctibor Čejpa, podle podkladů města Český Krumlov


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Bang! Bang! Motherfucker!

100 naboju 200100 nábojů: Posmrtné blues je dalším zářezem na pažbě Briana Azzarella, který se v mých očích v posledních měsících dostává blíž a blíž k výšinám komiksových tvůrců. Brian napsal další skvělý scénář o osude...

Divadlo

Bouřlivé léto na Hradě

boure 200Letošní ročník Letních shakespearovských slavností otevře 28. června v Královské zahradě Pražského hradu premiéra Bouře. Magickou komedii plnou lásky, pletich, zázraků i odpuštění režíruje SKUTR. Generálním partnerem je skupina PPF.

...

Film

Albert Nobbs – všichni nosíme masku

albert nobbs dvdMuž, který má tajemství. Žena, která má sen. Stalo se vám někdy, že jste při pohledu do zrcadla sice viděli svůj obličej, ale měli jste pocit, že to je někdo jiný, úplně cizí? Jedna z mých kamarádek má pro tento p...