Unie českých spisovatelů ocenila Obermaierovou i Davida

Unie českých spisovatelů ocenila Obermaierovou i Davida

Tisk

unie200Ocenění Unie českých spisovatelů o víkendu získali dirigent Petr Vronský, režisér a scénárista zábavných pořadů Gustav Oplustil, herečka Jaroslava Obermaierová (všichni za umělecký přínos ve svém oboru), historik Vlastimil Vondruška (za několikadílnou knižně vydanou Husitskou epopej) a vydavatel portálu Nová republika Ivan David (za občanské postoje).

 

Vronský řekl, že děkuje především ansámblu, který diriguje, Oplustil zavzpomínal na to, že dřív se uměla dělat sranda, Obermaierová řekla, že mladí umělci to měli dřív jednodušší, jelikož dostávali více prostoru, Vondruška už prý chystá další pokračování Husitské epopeje a David řekl, že někteří mají ocenění za to, co dokázali ve své profesi, on za postoje. Za cenu poděkoval. „I když si ji nezasloužím,“ dodal.

Nutno poznamenat, že ve své profesi psychiatra je také uznáván a mnohé dokázal. Ocenění byla předána v krajském úřadě Středočeského kraje na pražském Smíchově. Poprvé byly ceny Unie českých spisovatelů předány v roce 2006.

 

unie

Foto: autorka


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kniha pro ty, co chtějí doma čarovat

HausMagick 200V nakladatelství Jota vyšla kniha HausMagick s podtitulem Kouzelné bydlení ve stylu Hygge.

 

...

Divadlo

Santiniho jazyk, hlubší smysl k hledání a nalezení textového univerza?

santiniMěstské divadlo v Brně uvedlo jako svou třetí inscenaci sezóny a padesátousedmou inscenaci vůbec zajímavou a ojedinělou hru, která je inspirovaná literární předlohou Miloše Urbana, Santiniho jazyk. Autory jevištního převyprávění jsou režisér a herec, Stanisl...

Film

Jak se kdysi odečítal film

I dnes se stává, že diváci prožívají nekonečné seriály (proč by se na ně jinak dívali?), že mají tendenci vztahovat postavu na jejího představitele. Oblibu nezaručuje sebelépe zvládnutá role v "kusovém" pořadu, ale ustavičně se vracející typizované figurky: vždyť kdo vítězí třeba v soutěži TýTý?...