Autorské čtení s Kulturou 21 - vyhlášení výsledků hlasování o nejlepší ukázku z vlastní tvorby

Autorské čtení s Kulturou 21 - vyhlášení výsledků hlasování o nejlepší ukázku z vlastní tvorby

Tisk

AC K21Před časem jsme oslovili knižní autory a poskytli jim prostor, aby představili svou tvorbu veřejnosti prostřednictvím autorského čtení. Sešla se nám pěkná řádka nahrávek zahrnující prózu, poezii, detektivky, milostné romány i naučnou literaturu. Audio ukázky jsme zveřejnili na našem YouTube kanálu Kultura21 a rozdělili je do několika kategorií. Z hlasování čtenářů vzešli vítězové, které vám nyní představíme. 

Samotní autoři šli do projektu s velkým nasazením a načetli pro vás ukázky ze své tvorby. Někteří dokonce několik. Na poslech jsme vám nabídli celkem 91 titulů v 5 kategorích, ve kterých, co počtu hlasů, zvítězili:

Martin Hušák se sbírkou Zaklínačský meč (beletrie pro dospělé),
Martina D. Moriscoová
s Azurkou (beletrie pro děti),
Maja Kadlečíková
se sbírkou Prezlečený anjel (poezie pro dospělé),
Maja Kadlečíková
a její Bodkulienka (poezie pro děti)
a Renáta Šťastná se svou Retro republikou (naučná literatura pro dospělé). 

Děkujeme všem, kdo se do našeho projektu Autorské čtení s Kulturou21 zapojili. Jsou to Markéta Harasimová, Eva Šranková, Martin Hušák, Martin Koláček, Martina Bittnerová, Hana Militká, Petr Bobek, Ladislav Klimeš, Jiří Halberštát, Milada Šedivá a Vladimír Blažek. Dále jste mohli slyšet Zuzanu Pospíšilovou, Petru Martiškovou, Martinu D. Moriscoovou, Sandru Dražilovou - Zlámalovou, Hanu Militkou a Petru Štarkovou, Jitku Osičku, Maju Kadlečíkovou a Renátu Šťastnou. 

Pokud máte rádi audioknihy, zveme vás i nadále k poslechu pestré směsice, ze které si vybere téměř každý. Všechny příspěvky si můžete kdykoliv zdarma poslechnout na YouTube Kultura21 www.youtube.com/channel/UCHWL4sgWcdy3NdNvdgu4UMA/featured . 

AC K21 3

Ať už si ukázky pustíte sami, nebo se svými dětmi či celou rodinou, přejeme vám pohodové chvíle strávené s Autorským čtením Kultury21.

Těšit se můžete na rozhovory, které postupně s jednotlivými autory plánujeme udělat.


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Zloděje zelených koní spaluje vášeň ke kamenům

Jzlo200iří Hájíček patří ke špičce současných českých prozaiků. Zloději zelených koní sice nesklidili taková ocenění jako jeho vrchol Rybí krev, ale kvalit Rybí krve dosahují. Svědčí o tom i fakt, že se nakladatelství Host rozhodlo v letošním roce vydat podruhé t...

Divadlo

Divotvorný hrnec – muzikál v barvách duhy

200hrnecMěstské divadlo Zlín zahájilo sezónu muzikálem od Voskovce a Wericha Divotvorný hrnec. Jak se s tímto kouzelným příběhem o hledání štěstí na konci duhy vypořádali, se dozvíte v tomto článku.

...

Film

Ultimátní filmová ABBA párty zamíří v září i do českých kin

abba-the-movie-image-10Švédská skupina ABBA patří bez jakýchkoliv diskuzí mezi největší popové ikony dvacátého století. A jejich hudba přitahuje, částečně i díky muzikálu Mamma Mia, zástupy nových a nových fanoušků napříč generacemi. Ačkoliv už muz...