Naše fotoreportáž: Dopravní podnik slavil 140 let MHD

Naše fotoreportáž: Dopravní podnik slavil 140 let MHD

Tisk

dopr200V září roku 1875 byl položen základ městské hromadné dopravy v Praze, když cestující začala vozit koněspřežná tramvaj.

 

 

Dopravní podnik a hlavní město Praha připravily pro příznivce MHD a širokou veřejnost řadu programových aktivit, které měly připomenout nejvýznamnější milníky z historie pražské hromadné dopravy.

dopr2

Program oslav vyvrcholil slavnostním průvodem historických i současných tramvají a technických vozů, starajících se o provoz tramvajové sítě.

dopr8

Do průvodu se zapojilo více než třicet typů kolejových vozidel. Současná pražská tramvajová síť má délku více než 140 kilometrů, což je zhruba jako z Prahy do Českých Budějovic. 

dopr9

 

                                                                                                                           
ilustrační foto autor, www.dpp.cz

dopr47


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Ať děti poznají, co se děje na obloze i v podzemí

doprava-nad-a-pod-zemi 200Presco Group tentokrát v edici Ella a Max přichází s novinkou v podobě knih STAVBY nad a pod zemí a DOPRAVA nad pod zemí.

...

Divadlo

Ve zlínském divadle začali zkoušet Šakalí léta

sakali leta 200Datum premiéry nikdo nezná, přesto začali zkoušet! Po čase se do Městského divadla Zlín vrátil režisér Dodo Gombár (Zvlčení, Mezi nebem a ženou, Žítkovské bohyně, Baťa Tomáš, živý a další) a pustili se do příprav hudební komedie Šakalí lét...

Film

Silný a emocionální film Jeden život je příběhem jedinečného člověka, hrdiny

Jeden zivot 200V českých kinech běží od 1. února film Jeden život, jehož název vychází ze známého rčení, že kdo zachrání jeden život, zachrání svět. V případě osobnosti Nicholase Wintona je to přímo výstižné. Winton v době nacistického teroru zachránil ...