Zkus Kuks – na kole

Zkus Kuks – na kole

Tisk

Kuks200Labská stezka z Hradce Králové na Kuks přilákala loni 225 tisíc návštěvníků. V uplynulém roce se ať už na kole, nebo pěšky vydalo po Labské stezce na trase Hradec Králové – Kuks 225 tisíc lidí. Téměř 92 tisíc jich pak dorazilo až k hospitálu Kuks.

Labská stezka se v návštěvnosti drží stále na velmi vysokých číslech. Tomuto výsledku v uplynulém roce pomohl i nově zrekonstruovaný a otevřený barokní areál v Kuksu. Turisté si cyklostezku velmi oblíbili. Údaje o návštěvnosti plynou z průzkumu průjezdů za období leden až prosinec 2015. Až do Kuksu dojelo po stezce podle měření 91 727 lidí.

kuks

 

Další „nej“ Labské stezky Hradec Králové – Kuks za rok 2015

Nejvíce návštěvníků za jeden den (2379) bylo 8. května 2015 v Kuksu.Nejfrekventovanějším dnem na stezce byla sobota. K měsícům s největší návštěvností patřily červenec a srpen. V roce 2013 projelo stezkou kolem 200 tisíc návštěvníků. V roce 2014 to bylo ještě o 30 tisíc více.              

Kuks2

 

Labská stezka je evropským cykloturistickým fenoménem s mezinárodním charakterem. Prochází dvěma státy – Českem a Německem. Z celoevropského pohledu je pak stezka součástí sítě dálkových cyklotras. Právě cyklisté vyhledávají krásy labských břehů nejčastěji.

Kuks3

Z celkového počtu tvoří stabilně kolem 80 % návštěvníků stezky. Historie Labské stezky sahá do 80. let minulého století. V roce 2013 byl dokončen úsek Hradec Králové - Kuks v délce 26 km. Trasa vede krásnou krajinou Polabí, převážně v těsné blízkosti řeky Labe. a je vhodná pro běžná kola, lze jí pohodlně projet i s vozíkem pro dítě. Cyklostezka Hradec Králové / Josefov / Kuks je součástí dálkové Labské stezky. Nová trasa je jednou z nejdelších souvislých cyklotras v České republice.

ilustrační foto autor, www.npu.cz 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s riaditeľkou Mestského divadla Trenčín Zuzanou Mišákovou

Zuzana-Misakova 200Situácia za posledné dva roky bola veľmi náročná. Každý sa s ňou vysporiadal inak. Zasiahla podnikateľov, cestovateľský ruch, no najmä umelcov, ktorých umenie je ich živobytie. To ako sa s danou situáciou vysporiadali a aký vplyv to...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Recenze: Případ Pavlína

Pripad Pavlina 200Nová kniha Případ Pavlína od české spisovatelky Martiny Formanové byla slavnostně pokřtěna 30. října v Pražském paláci Luxor  za přítomnosti spisovatelky a také  dvou hlavních aktérek Pavlíny Po...

Divadlo

Na podzim do divadla: Divotvorný hrnec

divotvorny hrnec 200O prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Jedním z tipů je Divotvorný hrnec v podání Městského divadla ...

Film

Dcera divočiny zve do kina

Dcera divočinyHelena žije idylický život. Má milujícího manžela, krásnou dcerku, domov, stabilní práci. Ale má i tajemství. Jako dítě vyrůstala v divočině, naprosto odříznutá od světa, vychovávána svým tvrdým otcem tak, aby byla schopná přežít i v nejd...