Inspirativní kniha o odvaze změnit svůj život

Inspirativní kniha o odvaze změnit svůj život

Tisk

Den kdy jsem se poznala200Ve druhé polovině dubna dorazí na pulty knihkupců knižní novinka nakladatelství Rosier, kniha Edity Vojtkové, úspěšné módní návrhářky dlouhodobě žijící v Bolívii. Ve své prvotině odhaluje vlastní neuvěřitelný příběh, motivuje a inspiruje. Křest knihy Den, kdy jsem se poznala se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 17 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí, kde ji slavnostně pokřtí autorčin bratr, herec Roman Vojtek.


„Moje kniha je mimo jiné i o tom, že když jsem byla malá holka, neměla jsem žádné sebevědomí a bála jsem se, že to v životě nikam nedotáhnu, že jsem zkrátka hloupá. Škola mě nebavila a učení mi nešlo. Když jsem se odstěhovala z Česka, věděla jsem, že v cizí zemi mě nebude nikdo soudit. A snažila jsem se prosadit. Samozřejmě mě to stálo spoustu času a dřiny. Často jsem ani nespala, stále jsem se za něčím honila a díky tomu jsem tam, kde jsem,” vysvětluje autorka, co ji v cizí zemi hnalo kupředu a proč na sobě stále systematicky pracovala, aby si splnila svůj „americký sen”. Přestože už téměř třicet let žije v jihoamerické Bolívii, do Česka se pravidelně vrací za bratrem a přáteli, a neodpustí si tu zajít na pivo.

V životě si nicméně prošla mnoha těžkostmi, dostala se dokonce do vězení. Nejrůznější ztráty, útrapy a nízké sebevědomí ji provázely poměrně dlouho. Teprve cesta do Bolívie pro ni znamenala zlom a začátek nového života. V exotické zemi se stala vyhledávanou módní návrhářkou, podnikatelkou a matkou. V této autobiografické knize se dělí o své poznatky a nástroje, které jí pomohly překonat těžká období, najít sama sebe a dosáhnout vnitřního klidu.

Ať už se potýkáte s nízkým sebevědomím či životními těžkostmi, nebo jen hledáte cestu k větší spokojenosti, kniha Edity Vojtkové pro vás může být cenným průvodcem na cestě k poznání sebe sama a šťastnějšímu životu. Vedle silného životního příběhu se dozvíte i to, jak konečně otevřít dveře štěstí. Protože jak říká sama autorka: „To, co se vám stalo včera, už nezměníte. Co se vám stane zítra, je jen ve vašich rukou.”

Edita Vojtková (* 1975) se narodila ve Vsetíně a vystudovala střední průmyslovou školu. Dětství prožila v socialistickém Československu a v devatenácti letech se vydala do Bolívie – aniž by uměla slovo španělsky –, kde už zůstala a začala podnikat. Po nejrůznějších útrapách je z ní úspěšná módní návrhářka, instruktorka jógy a podnikatelka. Je také maminkou čtyř dětí.

Den kdy jsem se poznala obalka

Edita Vojtková: Den, kdy jsem se poznala
vazba: pevná / 125 × 200 mm / 168 stran
ISBN: 978-80-88467-98-4
K dostání také jako e-kniha

Více informací: www.rosier.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Poznejte druhý Azkaban - Věže Asperfellu

Veze Asperfellu perexBriony by si nikdy nepomyslela, že se někdy ocitne v Asperfellu. Nebyla přece ani mág, ani zločinec. Byla dcerou šlechtice, která měla věčně zablácené šaty a prsty špinavé od inkoustu, protože buď seděla s nosem zabořen...

Divadlo

Slovácké divadlo uvede premiéru komedie Třináctkrát za svědka napsanou přímo pro ně

trinactkrat za svedka 200

Už tuto sobotu 4. února bude mít premiéru romantická komedie Třináctkrát za svědka, kterou přímo na míru uherskohradišťskému souboru napsal Jan Šotkovský. Režie se ujal Lukáš Kopecký.

...

Film

Přísloví praví: když se kácí les, létají třísky

ruzena polsky filmPolský režisér Wojciech Smarzowski na sebe upozornil již ponurým dramatem Dům zla, kde uhrančivě rozehrál až ke zločinu vedoucí patologické vztahy jak mezi lidmi, tak ve společnosti, a ...