Bára Zemanová se chystá zpět na podium. Ve svém novém singlu volá Mayday

Bára Zemanová se chystá zpět na podium. Ve svém novém singlu volá Mayday

Tisk

bara zemanova200Zpěvačka Bára Zemanová vypouští po delší pauze nový singl, kterým předznamenává svůj návrat na podia. Plzeňská rockerka, kterou mohou pamětníci znát z účinkování v soutěži Česko hledá SuperStar, má na svém kontě dvě studiové desky, několik úspěšných singlů a mnohaleté hostování po boku populární kutnohorské kapely Rybičky 48. Nyní se fanouškům připomíná novým energickým singlem Mayday. Píseň, která se tematicky točí kolem zakázané lásky, je předzvěstí nového startu kapely. Její atmosféru podtrhuje nápaditý videoklip natočený v planetáriu.

 

Text písně Mayday je o zakázané lásce, která v člověku vzbuzuje silné emoce a chuť hýbnout celým vesmírem. „Baví mě dávat do písniček vlastní reálné pocity a příběhy, které se opravdu staly. Nepřemýšlíme teď s klukama nad tím, kam míříme v budoucnu, ale necháváme ze sebe vyjít to, co nás momentálně baví. A ohromně se těšíme na koncerty!“ dodává Bára.

Bára se svou kapelou dává voláním Mayday fanouškům vědět, že opět tvoří a vedle nahrávání dalších singlů se v nové sestavě chystá odehrát řadu letních open air koncertů. Energická kytarovka se dočkala zajímavého videoklipu z vesmírného prostředí. Za režií i scénářem stojí plzeňská videoprodukční firma Filma. Klip se natáčel ve 3D Planetáriu v Plzni, které patří ke komplexu Techmania science center.

O scénář a vizuální stránku se postarali plzeňští kreativci Luboš Samek a Eva Volfová (Filma), písnička se natáčela ve studiu ILL Fish. Samotný text je o zakázané lásce, která v člověku vzbuzuje silné emoce a chuť hýbnout celým vesmírem.

„Mayday je takový první výstřel. Po čase, který jsem strávila doma s dětmi, jsem našla opět múzu, vzali jsme ze šuplíku starší nápady a spontánně začalo vznikat něco nového. U Mayday jsem měla jasnou vizi, vždycky se mi líbil nápad natáčet v planetáriu a když jsme se spojili s Techmanií, začalo to všechno dávat smysl,“ říká Bára.

Báru Zemanovou s kapelou letos čeká několik open air akcí, z nichž největší je festival Votvírák. Na podzim pak menší klubové turné k novým singlům.

Bára Zemanová je plzeňská zpěvačka, finalistka 3. řady Česko hledá SuperStar. Má na svém kontě dvě alba, Rozjetej vlak (2007) a Magistrála (2009), jedno vánoční album (2018) a několik singlů (Runaway, Barbína, Odpojená), z nichž poslední se jmenuje Mayday. Bára se svou kapelou koncertuje nejen na hudebních festivalech a v hudebních klubech v Česku, ale několikrát se dostala i do klubů v Německu. V roce 2007 získala cenu Skokan roku v anketě Český slavík a 2. místo v anketě Deska roku se svým debutovým CD. Účinkovala několik let v rockové opeře Antigona a spolupracovala na duetech s interprety jako jsou Rybičky 48, Xindl X, UDG nebo Honza Toužimský (Arakain). Několik let se věnovala koncertování pro dětské domovy a ústavy sociální péče. S kapelou Rybičky 48 si v roce 2022 zazpívala v O2 areně a objevila se i v její celovečerním dokumentu.

bara zemanova1

Zdroj foto: Dominik Erban

Více informací:
https://www.barazemanova.cz/
https://open.spotify.com/artist/3wIKI2ZENnzQwoJVoh9aPm
https://www.instagram.com/barazemanova.cz/
https://www.facebook.com/barazemanova/
https://www.youtube.com/@barazemanovachannel


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Básník Jiří Žáček: Psaní je škola empatie pro autory i pro čtenáře
ImageKdyž jsem přemýšlela nad básnickou osobností, nenapadl mě nikdo jiný než pan Jiří Žáček. Právě tento člověk mě dokázal pobavit svými verši již na prvním stupni, a proto jsem mu nyní s radostí položila několik otázek. Usmě...

Divadlo

Hodně smutná „road-movie“

rumuni perexKdyž si v televizním programu nebo u anotací filmů přečtete „road-movie“, obvykle to je bláznivá (ne moc kvalitní) komedie plná alkoholu a těžko uvěřitelných situací. Co se ale stane, když si tento žánr vezme d...

Film

Underwold se vrací ke svým kořenům

underwold200Při zmínce o akčních filmových sériích o upírech se mi ihned vybaví dva názvy. Tím prvním je samozřejmě Blade s nepřekonatelným Wesley Snipesem a druhým jednoznačně Underworld (fanoušci Stmívání prominou). Právě druhý jmenovaný se dočkal v po...