Umělá inteligence ve spárech hip hopu vytvořila v Česku unikátní videoklip. Stojí za ním tajemný Moody Allen

Umělá inteligence ve spárech hip hopu vytvořila v Česku unikátní videoklip. Stojí za ním tajemný Moody Allen

Tisk

moody allen200Zbrusu nový hip hopový projekt Moody Allen rozráží dveře české rapové scény a představuje se prvním singlem doprovázeným originálním klipem. Video atypického rozměru vzniklo skrze umělou inteligenci postupem, který v Česku doposud nikdo nepoužil. Autoři ve své prvotině dokázali bravurně spojit dohromady dvě umělé inteligence s technologickým skillem grafického umělce Spiteducation a celé to završit notnou dávkou fantazie potřebné k tomu, aby vtáhli diváky do nového světa. Singl Začátek Konce Rtu je první ochutnávkou z debutové desky, kterou tajemný Moody Allen brzy vypustí do světa.

 


Moody Allen je audiovizuální projekt, který skrze stejnojmennou postavu vypráví sérii reportážních příběhů reflektujících aktuální dění v Česku i ve světě. Autoři jako lyrické prostředky používají rap, slam poetry i klasickou poezii. Moody Allen není jen název projektu, ale persona poskytující kritickou reflexi současnému dění, poutník vyloučenými lokalitami lidské duše. Díky tomu, že je celý projekt vyprávěný skrze postavu Moodyho a autoři stojí spíše v pozadí příběhů, má každý možnost stát se do jisté míry Moodym. Projekt tak nabízí identitu i těm, kteří nikam nepatří.

Moody Allen se posluchačům představuje singlem Začátek Konce Rtu. Singl doprovází unikátní videoklip, při jehož tvorbě grafik známý světu jako Spiteducation spojil dohromady umělou inteligenci Midjurney generující statické obrazy a druhou AI Gen-2, skrze niž tyto dystopické obrazy rozhýbal. Midjourney vygenerovalo 3300 obrázků, Gen-2 z nich rozhýbal 1129 videí a z jejich selekce vyselektoval Spiteducation necelých 5 minut klipu. Tento postup v takovém rozsahu je v Česku unikátní a Moody Allen je tak první hudební projekt, který v českém prostředí pracuje s AI v takovém rozměru.

Celý klip k tracku Začátek Konce Rtu se nese v duchu magického realismu a táhne diváka do dosud neobjeveného světa. Tento rozměr projektu potvrzuje fakt, že Gen-2 se během práce tvůrců vyvíjela a stále vyvíjí. Video tak odráží poslední výstřelky technologického vývoje lidstva. Singl je první ochutnávkou z debutového alba, které Moody Allen brzy vypustí do světa.

Autoři na něm vypráví pomocí rapu, slam poetry a klasické poezie příběhy, skrze které se snaží definovat pozici jedince ve společnosti. Na rozdíl od běžných zvyků zůstávají tváře a jména tvůrců prozatím skryta a první desku „Tohle není album, ale…“ vypráví postava Moodyho Allena. Ta posluchače vtahuje do vlastního světa a předkládá ve třinácti skladbách jeden propojený příběh. Na albu se mezi hosty objevili renomovaní básníci jako například Tim Postovit, čeští i zahraniční rapeři jako například MC Matheus a MC Faada či muzikanti Alex Šesták (saxofon) a Petra Štroblová (violoncello).

Moody Allen na sklonku roku vyráží na tour po republice. První koncert se odehraje 2.12. v pražském Café v Lese, tour zakončí vystoupení 22.12. v prostoru Žižkárna v Českých Budějovicích. „Jste srdečně zváni na všechna vystoupení i k poslechu celého příběhu,“ vzkazují tvůrci.

Více informací:

Spotify - Začátek Konce Rtu
https://open.spotify.com/track/1iRjK0TtOaaiLGbHhvqvSx?si=U5HRnHTHS6K25lujJiQ2cw

Apple Music - Začátek Konce Rtu
https://music.apple.com/cz/album/za%C4%8D%C3%A1tek-konce-rtu/1715067937?i=1715067938&;l=cs

Youtube - klip Začátek Konce Rtu
https://youtu.be/UgWCvrxx9Gw?feature=shared

FB Moody Allan
https://www.facebook.com/moodyallen.cz

IG Moody Allan
https://instagram.com/moody_allen_project?igshid=N2pleHJyOWpxMW5j

Web
www.moodyallen.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Detektivka převlečená za červenou knihovnu

nepritel meho nepritele200Milostná idylická romance maskovaná za drsnou detektivku. Tak by se dal popsat román české autorky Kateřiny Petrusové. Na počátku se setkáváme s poměrně drsnou policistkou Jo, která dělá volavku, aby...

Divadlo

Česká premiéra divadelní hry Marka St. Germaina – Poslední sezení u doktora Freuda

DSC 9971Divadlo v Řeznické v pátek 9.března 2018 v 19.30 uvede premiéru „Poslední sezení u doktora Freuda“ autora Marka St. Germaina.

...

Film

Film ZER měl pražskou derniéru, režisér s hercem byli přivítáni kurdskými šálami

ZER perexPražská derniéra filmu ZER tureckého režiséra s kurdskými kořeny Kazima Öz, který získal řadu ocenění na různých festivalech, se uskutečnila ve velkém stylu. Film byl dvakrát za sebou promítán ve vršovickém kině Pilotů, zúčastnil se nejen režisér,...