Vychází severská krimi z opravdového severu…

Vychází severská krimi z opravdového severu…

Tisk

stabenow-lovcuv-uplnek200Už po deváté nás Dana Stabenow zavádí na mrazivou Aljašku, do krajiny stejně nádherné jako smrtící. Podobně jako osm předchozích románů se soukromou vyšetřovatelkou Kate Shugakovou přináší také novinka Lovcův úplněk vydatnou porci skvělé zábavy i napětí.

 

 

Od prvního okamžiku působili jako typická skupina zbohatlických lovců, kteří rádi střílí na všechno, co se hýbe, pouští si nahlas muziku uprostřed tiché přírody, zahazují odpadky, kde je napadne a jediné, co je z lovené zvěře zajímá, jsou trofeje. Zkrátka turisté, co přišli na Aljašku zažít dobrodružství, aniž by si uvědomovali nemilosrdnou moc divočiny kolem.

Když však dojde k první smrtelné nehodě, Kate Shugaková začne za vším tím bezstarostným pozlátkem tušit cosi prohnilého. Jenže pravda je daleko hrůznější, než si vůbec dokázala představit. A rány, jež Kate utrží při souboji s těmito „lovci“, se už nikdy nemusí zacelit…

Stejně jako v předchozích vydaných knihách (Chladný den pro vraždu, Devátá oběť, Pod hladinou, Černé zlato, Hra s ohněm, Když krev promluví, Mrazivé tání a Zrádné loviště) zprostředkovává Dana Stabenow skrze román Lovcův úplněk intenzivní kontakt s aljašskou přírodou, která okouzluje svou rozmanitostí: tvrdostí, krásou, životem. A také smrtí.

Anotace:

S podzimem přichází lovecká sezona a s ní se na Aljašku sjíždějí lovci z celého světa. Někdo by rád získal losí paroží, někdo medvědí kůži… Někteří jsou však spíš než zvěři nebezpeční sami sobě, protože skoro nerozeznají jeden konec pušky od druhého, což je přesně případ skupinky německých turistů, které divočinou provází Kate Shugaková a její přítel Jack.

Jenže ne všechno jsou nevinné hry. Tragická smrt jednoho z účastníků výpravy je totiž jen prvním záchvěvem, který strhne lavinu. S tím, jak se z mlhy vynořují další a další těla, si Kate uvědomuje, že divoká zvěř není to jediné, co někdo v hlubokých lesích loví, a firemní výlet se rychle mění v drsný boj o přežití.

Kate brzy zůstává sama, promoklá, hladová a zraněná. Přesto v sobě musí najít sílu postavit se svým pronásledovatelům a zachránit, co se dá. Průvodkyně se tentokrát stává lovcem…

Dana Stabenow

Narodila se v roce 1952 v aljašském Anchorage a vyrostla na rybářské lodi, kde mezi návaly mořské nemoci psala příběhy o „normálních“ dětech, které vyrůstají na pevnině, a nutila matku, aby je četla.
Vystudovala žurnalistiku na Aljašské univerzitě a pak vyrazila s batohem na zádech na čtyřměsíční výlet po Evropě. Po návratu pracovala pro společnosti Alyeska Pipeline a British Petroleum a po třicítce se rozhodla, že v područí ropných magnátů život strávit nechce a stane se raději chudou spisovatelkou. Slíbila si, že první knihu vydá dřív, než se ocitne úplně na mizině, a povedlo se jí to jen tak tak. V roce 1991 vyšla její prvotina Druhá hvězda a rok nato první díl populární série o Kate Shugakové nazvaný Chladný den pro vraždu, který v roce 1993 získal cenu Edgar. Více o autorce naleznete na www.stabenow.com.

stabenow-lovcuv-uplnek-obalka

Lovcův úplněk
Autor: Dana Stabenow
Originální název: Hunter‘s Moon
Překlad: Hana Láryšová
Formát: vázaná s přebalem, 145x205 mm
Počet stran: 264
Nakladatel: Mystery Press
ISBN: 978-80-7588-551-7


Více informací: www.mysterypress.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Poznejte tvorbu animovaných filmů z druhé strany

Pixar 200Příběh studia PIXAR přineslo v dubnu svým čtenářům nakladatelství XYZ. Začtěte se do něj i vy a poznejte zákulisí filmového průmyslu.

 

...

Divadlo

Helenku Součkovou stíhá jedna darda za druhou

darda 200Žákyně 2. a posléze 3. třídy Helenka Součková zvaná též Moby-Dick už dávno odrostla dětským střevíčkům. Místo nich teď v dramatizaci románu Darda spisovatelky Ireny Douskové<...

Film

Exkluzivní retrospektiva na dafilms.cz: FILMOVÉ SNY JANA ŠVANKMAJERA

Svankmajer200Streamovací portál DAFilms uvede v dubnu exkluzivní retrospektivu Jana Švankmajera. Diváci se mohou těšit na jeho slavné celovečerní filmy i méně známé krátké filmy. Kurátoři DAFilms získali unikátní soubor filmů, díky nimž mohou diváci poznat ...