Moře dní vydávají singl a videoklip Kamiony řídí

Moře dní vydávají singl a videoklip Kamiony řídí

Tisk

more dni 200Videoklipem a singlem Kamiony řídí uvádí do světa nové album ostravský projekt Moře dní. Eponymní deska se čtrnácti písněmi vychází 23. října, o měsíc později proběhne křest v ostravském Docku společně s kapelou Stratopilot.



Moře dní přenáší diváky na cesty autem i kamionem. Krátká, vtahující road movie vznikla v Ostravě a okolí v srpnu tohoto roku.

V klipu se objeví řada osobností ostravské kulturní scény - Ema Červenáková, Vlastimil Žwak, Kateřina Kapková, Lukáš Melník z Divadla Petra Bezruče, František Strnad z Národního Divadla Moravskoslezského, Tereza Zahrádková, Ellen Cinegrová, Milan Straka, Radek Pastrňák i sami členové kapely Lukáš Lukáš a Martin 'Marcyn' Hampel.

„Útěk jako jediný možný argument, jediná dostupná zbraň i známka ryzí svobody. Starší ségru čeká cesta kolem světa a jediný, kdo šílí, jsou rodiče. Utéct je jedna věc, utéct, tak aby čin skutečně nabyl svého významu, je věc druhá. Téměř každý máme ve své přítomnosti a okolí někoho, kdo zažil prekérní situace s rodiči. Někdo měl šíleného fotra, někdo matku, někdo to schytal obojí… Dospívání zkrátka není a nikdy nebyla jednoduchá etapa v životě,“ dodává k pozadí písně Kamiony řídí frontman Hampel.

Jádro projektu Moře dní tvoří Hampel ze zaniknuvších Places a Lukáš Lukáš, který stojí nejen za mixem nahrávky, ale také za scénářem a spolu s Ondřejem Smékalem za režií poutavého videoklipu. Naživo dvojici doprovází také kytarista Marek Slonina, klávesista Kubo Hajduch, basista Marek ‘Chopper’ Czopnik a bubeník Petr Novák.

more dni1

Eponymní debutové album Moře dní vychází 23. října digitálně a na kazetě, křest proběhne 23. listopadu v ostravském klubu Dock.

more dni album

Zdroj foto: Petr Novák

Více informací:

Multilink: https://songwhip.com/moredni/kamiony-ridi

https://www.instagram.com/more_dni_
https://www.facebook.com/morednii
https://moredni.bandcamp.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Třicetiletá rychlá holka

rychla holka200Pojďte si projít život naší známé sportovní osobnosti od jejího příchodu na svět až po úspěšnou reprezentaci .

...

Divadlo

Čvachtající labutě? Baletní parodie v Severočeském divadle již tento pátek!

baletparodie perexMám moc ráda balet. A tak se těším do Severočeského divadla v Ústí nad Labem, kde je v pátek 22.5.2015 na programu představení na motivy Labutího jezera. Má být plné komických prvků a komediálního ztv...

Film

Lurdy: místo, kde se ještě věří na zázraky
ImageS více než dvouletým odstupem od svého prvního uvedení přichází v těchto dnech do našich kin snímek Lurdy rakouské režisérky Jessiky Hausner. Film byl promítán mimo jiné v rámci festivalů v Karlových Varech, Rotte...