Tip na knihu: Cesta k poslední řece

Tip na knihu: Cesta k poslední řece

Tisk

posledni reka200Přinášíme vám informace o novince Cesta k poslední řece, která v září vyjde v Nakladatelství KAZDA.

 

 

Jste připraveni zúčastnit se dobrodružství? Čelit nebezpečí na každém kroku? Vydat se do neznámých krajů?

Vydejte se s Neznámým dobrodruhem za napínavým dobrodružstvím do Amazonie, které začíná mapou objevenou v Královské geografické společnosti, na níž je záhadně setřená řeka. Ta zavede Neznámého dobrodruha a jeho společnici Bibi do pátrání po této "poslední řece", které navždy změní jejich chápání přírody.

Tato kniha je napínavým příběhem o výpravě do amazonského pralesa, která uvnitř vypadá přesně jako skutečný sešit, s rozmazanými stránkami, ručně vypadajícím textem.

V napínavém příběhu najdete setkání s kajmanem a anakondou, neuvěřitelnou přírodou, tipy na přežití a mnoho, mnoho dalšího.

posledni reka2

Napsali o knize

Cesta k poslední řece je fantastický dobrodružný příběh, který vás bude inspirovat k psaní vlastních dobrodružství a zároveň podává přímý popis cesty autora/ilustrátora do Amazonie poté, co v Královské geografické společnosti objevil záměrně rozmazanou mapu, na které byla jinak nezmapovaná řeka.

"Neznámý dobrodruh" se spojí s kamarádkou Bibi a vydá se do brazilské savany, kde vstoupí do džungle na cestu za ztracenou řekou a setká se se vším, co bohaté prostředí a ekosystémy nabízejí. Čte se to jako skutečný cestovní deník a upřímně bych si přála, aby takových knih bylo víc!

Moc se mi líbilo, zjistit, co viděli, a dozvědět se podrobnosti o rostlinách a tvorech a další informace, které byly přidány do textu nebo jako poznámky pod čarou vedle jejich ilustrací.

Tohle bylo prostě naprosto fascinující a nutilo mě to zalistovat v knize a jejích krásných ilustracích tak často, jak jen to bylo možné! Rozhodně doporučuji, pokud máte rádi vyprávění z první ruky, přírodu, dobrodružství nebo všechno dohromady!

posledni reka1

Každá stránka je plná oslnivých obrázků. Jestli nějaká kniha dokáže děti odtrhnout od tabletů, je to právě tato. Obrázky jsou plny výjevů z džungle a divoké přírody, které jsou poutavé i poučné. Příběh je klasickým dobrodružným příběhem a při čtení mému šestiletému synovci mi připomněl "Brazilské dobrodružství" mladého Petera Fleminga. Zatímco však Fleming strávil spoustu času střílením, Cesta k poslední řece více odpovídá modernímu vnímání, obsahuje silné ekologické poselství, ale nepovyšuje se nad ostatní. Kniha se nevyhýbá líčení temných stránek deštného pralesa (které obvykle přinášejí dobrodružství) a zároveň podrobně popisuje velkou rozmanitost a hodnotu džungle. Zábavná, ale přitom bohatě ilustrovaná a poučná kniha Cesta k poslední řece vzbudí zájem všech mladých čtenářů nejen o deštný prales, ale také o to, aby se prostě dostali ven a zažili nějaké dobrodružství.

Teddy Keen je redaktorem a sestavovatelem Ztracené knihy dobrodružství - objevených děl a ilustrací Neznámého dobrodruha. V roce 2014 během cesty do Amazonie narazil Teddy, sám ilustrátor a outdoorový nadšenec, v odlehlé chatě na břehu řeky Jari na zapečetěný kovový kontejner. Ukázalo se, že jejím obsahem je celoživotní dílo neznámého umělce dobrodruha. Vedle zápisníků, skicáků a dalších věcí se nacházel dopis, který byl podle všeho napsán ve prospěch dvou mladých členů rodiny. Kufr i s obsahem byl odeslán zpět do Velké Británie. Díky svým outdoorovým znalostem strávil Teddy s týmem odborníků poslední dva roky restaurováním, následným sestavením a úpravou pokladu dobrodružných znalostí do podoby knihy, kterou si může prohlédnout celý svět. Teddy žije se svou rodinou v Londýně.

posledni reka

Cesta k poslední řece
Kategorie: OD 10 LET
Jazyk: čeština
Autor: Teddy Keen
Překladatel: Eva Dobrovolná
Originální název: Journey to the Last River
Formát: 273x210 mm
Vazba: Pevná, celobarevná
Počet stran: 128

Více informací: https://www.knihykazda.cz/cesta-k-posledni-rece/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

100 přešlapů pro (ne)milovníky češtiny

Červená propiska (perex)Ať už češtinu milujete, nebo nesnášíte, tahle knížka může být váš skvělý parťák na každý den. Procvičíte si v ní ty největší přešlapy českého jazyka a jednou pro vždy si uděláte jasno, jaký...

Divadlo

RockOpera Praha natáčí videoklip s Evou Urbanovou a Kamilem Střihavkou

rop eva kamil 200Spojení RockOpery Praha a Evy Urbanové dostane nové obrysy. Holešovické divadlo totiž chystá nový videoklip k očekávané premiéře opery Trója, v níž se operní pěvkyně chopí role bohyně lovu Artemis. Klip vznikne ke skladbě Přísahej a t...

Film

Financování filmu jako aspekt kulturní politiky

financovani filmu perexPetra Bilíka, profesně spjatého s olomouckou univerzitou, si vybavíme hlavně jako autora cenné monografie Ladislava Helga, jednoho z „prokletých“ tvůrců ze 60. let, jenž se po letech zákazů už nikdy nevrátil k aktivní...