Pozvánka na vernisáž Marka Piana

Pozvánka na vernisáž Marka Piana

Tisk

Marek Piano200Městské divadlo Brno všechny zve na vernisáž výstavy obrazů Marka Piana, která se uskuteční v pondělí 22. dubna 2024 v 16.00 hodin v Galerii Jefa Kratochvila v 1. patře Činoherní scény MdB. Slovo úvodem pronese sám autor.



Marek Piano, známý pod jménem Piano33, své první graffiti vytvořil v roce 1994 v Ostravě, kde započala i jeho vášeň k malbě. Po studiu na Střední grafické škole začal studovat produktový design na zlínské Univerzitě Tomáše Bati a transport design na VŠVU v Bratislavě. Pracuje pro světové automobilky, kde navrhuje design exteriéru. Jeho práce byla prezentována v různých koutech světa (Švédsko – Malmö, Dánsko – Kodaň, Velká Británie – Londýn, USA – NYC a Ohio, Německo – Mnichov, Švýcarsko – Ženeva, Česká republika – Ostrava, Olomouc, Brno, Praha). V současnosti střídavě žije a pracuje v Brně a Mnichově.

Marek Piano plakat

Více informací: https://www.mdb.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Inšpektor vojenských hudieb Boris Hokin: Hudba ako taká je krásna,vždy vychádza zo srdca a má absolútnu logiku

boris Hokin rozhovor perexV rámci stého výročia Slovenského ochranného zväzu autorského sme spravili pre našu redakciu rozhovor s inšpektorom vojenských hudieb Borisom Hokinom.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

V Národním zemědělském muzeu byla zahájena výstava Agrikultura lásky

agricultura200V Národním zemědělském muzeu v Praze byla v úterý 2. května zahájena výstava současného vizuálního umění s názvem Agrikultura lásky, která bude v expozicích NZM k vidění až do 2. 7. 2023.

...

Literatura

Žhavý led – další oddechovka od královny červené knihovny

zhavy led 200V říjnu vydalo nakladatelství Motto knihu žádané americké autorky Nory Robertsové Žhavý led. Pokud máte náladu na oddechové čtení s pořádnou dávkou romantiky, kde ale nechybí i akce, napětí a exotika, máme tu knihu přesně pro vás!

Divadlo

Prosincové pražské divadelní události

divadelni tipyAneb přehled toho, co byste si rozhodně neměli nechat ujít, co zaujalo redakci K21 a kam se vypravit zahnat předvánoční stres. Tipy na premiéry i zajímavé akce týkající se divadelního světa. Necháte se nalákat?

...

Film

Akce 3Kino zpřístupnila zejména nové polské filmy

3kino 200Na počátku listopadu 2016 se v Praze pořádal již třetí ročník přehlídky 3Kino, zaměřené na český, slovenský, maďarský a zejména polský film, zastoupený nejhojněji. Proto se tento text bude také vztahovat k filmové tvorbě našich severních sousedů.

...