Zeleninová kuchařka pro vegany. Jak na skvělá a zdravá jídla?

Zeleninová kuchařka pro vegany. Jak na skvělá a zdravá jídla?

Tisk

 

zeleninaNakladatelství Smart Press vydalo v roce 2018 vynikající Zeleninovou kuchařku Petra Klímy, která může potěšit nejen milovníky rostlinné stravy, ale také ty, kteří se chtějí stát vegetariány či vegany. Kdo je Petr Klíma a na co se v knížce můžete těšit?

Barevná publikace plná krásných fotografií od samotného autora vám může pomoci zpestřit váš jídelníček a naučit vás základní postupy přípravy zdravé a plnohodnotné stravy. Tato kuchařka je ale zkrátka zeleninová a maso v ní nenajdete. Vychází z přirozeného koloběhu celého roku a dostupnosti čerstvých surovin. Nebudou chybět ani autorovy originální tipy.

Knížka vyšla v edici Jídlo jako lék, což je slovní spojení, jehož význam netřeba představovat. Každý komu záleží na tom, aby byl spokojený, zdravý a šťastný, volí takovou stravu, která plně vyhovuje jeho tělu i duši.

Autor ve svých receptech nepoužívá žádné živočišné suroviny, s jedinou občasnou výjimkou: u některého ze sladkých receptů může být vědomě uveden med (z pečlivě vybraného zdroje), který veganský není. Všechny ostatní recepty a využívané suroviny v knihách Petra Klímy jsou čistě veganské.

V knize se setkáte také s autorovým farmářem Milanem Jamborem a dozvíte se, co se všechno během roku na poli a v zahradě děje i to jak pěstovat zeleninu a které druhy volit pro přípravu pokrmů.

zelenina

Zdroj foto: CountryLife.cz

Kdo je Petr Klíma?

Petr Klíma je šéfkuchařem dejvické restaurace Country Life, publikuje články na svém blogu www.greenwayfood.cz. Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách. V nakladatelství Smart Press vydal jak Zeleninovou kuchařku, tak i Luštěninovou kuchařku.

Čtěte také: 

Luštěninová kuchařka Petra Klímy. Kde najít kvalitní rostlinné bílkoviny? 


Recept ze Zeleninové kuchařky:

recept

Zdroj foto: Kosmas.cz

Název: Zeleninová kuchařka
Autor: Petr Klíma
Žánr: kuchařka
Vydáno: dotisk 2018
Stran: 208
Vydalo nakladatelství: Smart Press
Hodnocení: 90 %

https://www.smartpress.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na festivalu Všemi směry se mi nejvíce líbí nadšení studentů do práce, říká Roman Bradáč

Bradac 200Roman Bradáč je bývalý zahraniční zpravodaj České televize. V současné době vyučuje na několika školách, včetně Vyšší odborné škole publicistiky. Studenti této školy už po jedenácté zorganizovali festival nezávislé publicistiky Všemi směry, Bradáč n...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Oblíbená foodblogerka vydala svou kuchařku

marketa v troube 200Markéta v troubě je název instagramového profilu a nově také kuchařky moc šikovné a sympatické Markéty Chovancové. Ta svému publiku servíruje jednoduché postupy na nejrůznější dobroty, a to takovým způsobem, že se musí povést k...


Literatura

Karel IV. Lucie Seifertové – nadšený kluk, co dosáhl svého cíle

pohadka o krali karlovi v prevlekuEdice Dějiny pro nejmenší vyšla druhá knížka. Po Bruncvíkovi se hlavním hrdinou stal král Karel IV. Lucie Seiferová na dvaatřiceti stranách předsta...

Divadlo

Být za Husáka rebelujícím teenagerem nebylo vůbec lehké

200divRevolta jde obvykle ruku v ruce s mládím. Kdy jindy se má taky člověk plný ideálů a snů bouřit proti autoritám ve škole a doma, u kterých nenachází žádné pochopení. Studentka gymnázia Helena Součková, jejíž jedinou starostí kdysi dávno bylo, jestli jí ro...

Film

Reportérka

repor 200Reportérka (2015)  je nová televizní minisérie České televize, která se od 1.února 2015 vysílala v České televizi na Čt1 vždy od 20 hodin. Tři díly daly nahlédnou do prostředí novinářské profese. Jednotlivé díly líčí pokaždé zajímavý příběh podle skute...