Světová gymnaestráda 2023 v Amsterdamu bude pestrá. Barvy České republiky zde budou hájit zástupci České asociace Sport pro všechny, České obce sokolské a České gymnastické federace

Světová gymnaestráda 2023 v Amsterdamu bude pestrá. Barvy České republiky zde budou hájit zástupci České asociace Sport pro všechny, České obce sokolské a České gymnastické federace

Tisk

WG 2023-perexVe čtvrtek 1. června 2023 v 10 hodin dopoledne organizátoři Světové Gymnaestrády Amsterdam 2023 vypustili do světa oficiální světovou hymnu této mezinárodní akce! Úžasná píseň, která je napsaná v duchu slova gymnaestráda, vybízí všechny k tomu, aby se otevřeli a ukázali svůj talent a kulturu, aby sjednotili své barvy, oslavovali přátelství a pocítili neopakovatelné kouzlo. Nejen díky pohybu, ale i prostřednictvím vzájemné úcty a lásky budou připraveni během svých vystoupení zazářit a naplnit motto „AŤ SE NAŠE BARVY SPOJÍ!“, které akci provází.


Aby se k tanci mohlo připojit co nejvíce zájemců, připravil Choreograf Juvat Westendorp návod k jeho nácviku, takže zůstaňte naladěni, sledujte informační kanály WG 2023 a začněte cvičit! https://worldgymnaestrada2023.com/en/

World Gymnaestrada je celosvětová, nesoutěžní akce, která se koná každé čtyři roky a přitahuje velký počet aktivních účastníků nejen z oblasti gymnastiky.

WG 2023 banner

Světová gymnaestráda 2023 startuje 30. července v Amsterdamu a zúčastní se jí na 25 000 cvičenců z 55 zemí celého světa. Vůbec první ročník se konal před 70 lety v Nizozemsku (Rotterdam) v roce 1953 pod heslem „Radost ze života v gymnastice“. Od té doby World Gymnaestrada cestovala po celém světě a rozrostla se v multikulturní gymnastický festival. Nyní se po 32 letech vrací do Amsterdamu, kde proběhla již v roce 1991. Očekává se, že to bude nejlepší a největší světová gymnaestráda všech dob.

Amsterdam se těší na všechny návštěvníky z řad vystupujících i diváků a hrdě pro ně připravuje tuto velkolepou událost postavenou na základních principech, ale se svěží a inovativní interpretací s potenciálem oslovit novou generaci. Programová nabídka je opravdu velmi pestrá a zahrnuje 10 disciplín, mezi něž patří akrobatická gymnastika, tanec, freerunning, voltiž, rhönradská gymnastika, rytmická gymnastika, skoky na trampolíně, ženská gymnastika, mužská gymnastika a ukázkové sporty.

Středobodem skupinových a národních vystoupení, FIG Gala, cateringu, stánků, médií a organizací bude Kongresové centrum RAI Amsterdam. Zahajovací i závěrečný ceremoniál a vystoupení velkých skupin se uskuteční na Olympijském stadionu.

Českou republiku budou na této akci reprezentovat zástupci České gymnastické federace, České asociace Sport pro všechny a České obce sokolské. Výpravu tvoří bezmála 1000 cvičenců, kteří zde vystoupí ve dvou hromadných skladbách a dvou pódiových blocích.

Česká gymnastická federace, Česká asociace Sport pro všechny a Česká obec sokolská jsou organizace propagující sport pro všechny a prospěšnost všestranných pohybových aktivit. Pravidelně se účastní významných mezinárodní akcí, pořádají však i vlastní soutěže, festivaly či workshopy a vyvíjejí další aktivity podporující zdravý životní styl nejen svých členů, ale i široké veřejnosti.

www.gymfed.cz 
www.caspv.cz 
sokol.eu


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Therion: “Jako vždy bude velkým potěšením u vás hrát”

therion 200Tento vzkaz nám předává Christofer Johnsson ze švédské metalové skupiny Therion. Ta je headlinerem festivalu Made of Metal, který se koná 15. až 17. srpna v Hodoníně. Přivezou si novou zpěvačku...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Literární Fest 2015 poskytl 10 možností, jak se zdokonalit v psaní

LitFest perexV sobotu 7. února ráno se otevřely brány Literární akademie v Praze, která své prostory dala k dispozici výjimečné akci s názvem Literární Fest. Milovníci literatury a psaní si zde vybírali z 10 kurzů 4 podle své...


Literatura

Tak trochu jiný příběh o únosu

mile dite perexDěj této knížky otevírá autonehoda, při níž byla vážně zraněna mladá žena. Tu do nemocnice doprovází její malá dcerka. Na tom by nebylo nic zvláštního, pokud by u sebe měly nějaké doklady, které by potvrzovaly jejich totožnost. Pro...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění

na prvni pohled200Advokátka vyhozená ze sedla. Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění. 

...

Film

V hlavní roli Tomáš Holý a jeho nesnadný život i tragický konec

Tomáš holý

Český spisovatel, básník a držitel Magnesie Litera – Kosmas Ceny čtenářů za rok 2018 Ota Kars přichází s již druhou knihou o jednom z nejslavnějších českých dětských herců. V hlavní roli Tomáš Holý, tentokrát prostřednictvím krásně zp...