ART IN PARK 2020

ART IN PARK 2020

Tisk

art in park 200Koncom augusta sa v Trenčianskych Tepliciach konal festival umenia ART IN PARK. Koná sa síce v obmedzenom počte kvôli Covid 19, napriek tomu si však získal hojnú účasť v podobe širokej verejnosti i stálych návštevníkov.

 

 

Na svoje si prišli deti, teenageri ale aj dospelí či seniori. Najväčším lákadlom bola skupina Billy Barman a nepochybne film Havel. Film Havel zaujal namä staršie generácie, keďže mali možnosť túto dobu zažiť aj na vlastnej koži a boli zvedaví, ako sa režiséri a producenti popasovali so zobrazovaním danej histórie.

art in park1

Film zachytával život Havla, ale aj ťažké chvíle, ktorými si musel prejsť. Nakoniec však jeho príbeh dopadol dobre a stal sa prvým prezidentom Československej socialistickej republiky.

art in park2

Na uvoľnenie a uvedenie do dobrej nálady tu bola skupina Billy Barman, ktorá sa potarala o dobrú zábavu. Nadšené publikum si žiadalo viacero prídavkov, tie sa im však nepodarilo presadiť a tak sa museli postupne rozísť.

art in park3


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kateřina Foltánková: Strašně ráda zkouším nové věci

Foltánková 3Pokud vás baví psaní a věnujete se literární tvorbě, je pravděpodobné, že znáte web Literární alchymie. Jeho autorkou je absolventka mediálních studií a žurnalistiky na brněnské Masarykově univerzitě Kateřina Foltánková. Na webu u...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Režisér Jan Hřebejk natáčí krimiseriál Místo zločinu Ostrava

Hrebejk perexJeden z nejúspěšnějších českých filmových režisérů, Jan Hřebejk, o víkendu natáčel v půvabné horské obci Karlova Studánka krimiseriál Místo zločinu Ostrava. Lázeňský díl nese název Případ Kubelík.

...

Literatura

Láska a světlo: Doreen Virtue se odvážila být jiná. Poprvé u nás

Laska a svetloTrvalo mi pár týdnů, než jsem si udělala na novou Doreen opravdu názor. Měla jsem ji ráda jako populární psycholožku, která sem tam něco zdobila andělskou tématikou. Její odklon ke křesťanství jsem nejprve pojala jako velký boom, poté p...

Divadlo

Muzikál Jane Eyrová podruhé v Brně

jana Eyre perexPo delší době, tedy přesně po roce, se Hudební scéna Městského divadla rozezvučela muzikálem, který mněl svou první premiéru těsně před zavřením divadel v nastávající pandemii korona viru.

...

Film

Hvězdná pěchota

Pechota 200Sci-fi akční thriller Hvězdná pěchota (1997) je film o nepříliš vzdálené budoucnosti. Na planetě Zemi panuje jakýsi Federální režim a má problém s mimozemskými brouky. Co vypadá jako tradiční americká slátanina, je ve skutečnosti ...