Gentlemani – nebojte se rozletu! První české motýlkářství Krispol Store sází na detail

Gentlemani – nebojte se rozletu! První české motýlkářství Krispol Store sází na detail

Tisk

Krsipol logo1Motýlek se nepochybně stává běžným civilním doplňkem každého gentlemana. V kombinaci s dobře padnoucím sakem a košilí vypadá každý muž úžasně a sexy. Krispol Store je česká značka specializující se na handmade výrobu designových pánských motýlků a doplňků v limitovaných edicích, z vlastních autorských látek. Setkat se s nimi můžete na nejbližším Dyzajn marketu, který se koná již 19. září.

 

 


Krispol Store poskytuje moderním gentlemanům možnost dotvářet svůj osobitý styl právě díky originálním doplňkům, jakými jsou vázací motýlky, kapesníčky, kšandy či brože do klopy. Zakladatelem a vizionářem firmy je Kristián Polívka, který se zabývá navrhováním a výrobou pánských motýlků a doplňků. Tomáš Myler se v rámci značky specializuje na strategické řízení, marketing a PR.

Krispol K T

Při své práci mají pánové nejraději právě proces výroby, od návrhu designu látky až po zrod nového produktu přímo pod rukama. Díky tomu je každý kousek jedinečný a tvůrci pak mohou zažívat výjimečný pocit, když jednotlivé produkty vypouštějí do světa. Jednou z vizí zakladatelů Krispol Store je naučit také české muže, že vázací motýlek je nedílnou součástí šatníku, stejně jako kravata.

Někteří muži se bojí vázacího motýlku, protože ho jednoduše neumí uvázat, ale ve skutečnosti není vázání motýlku o nic těžší, než vázání kravaty.

Trochu motýlí historie
Historie nošení motýlků je poměrně mladá. Motýlek je v podstatě odvozenina kravaty. Na svůj hvězdný čas ale musel čekat až do devatenáctého století, kdy vznikl smoking, jehož neodmyslitelnou součástí se právě motýlek stal. Motýlka nosíval například Winston Churchill či Edward Beneš. V oblibě jej měli i Thomas Edison nebo Steve Jobs, váže si jej Karel Schwarzenberg nebo MUDr. Jan Pirk.

KRISPOL motylci

V dnešní době je nošení motýlka trendy a rozhodně se hodí nejen ke slavnostní příležitosti. Nepochybně se stává běžným civilním doplňkem každého gentlemana. Přes den si můžete dovolit jakéhokoli, třeba proužkovaného, puntíkovaného, různých barev a vzorů, ale večer by měla volba padnout na tlumenější barvy, třeba bordó a i vzorek by měl být méně nápadný než ve dne.

Je v pořádku, že motýlek vypadá pokaždé uvázaný trochu jinak a nepatrně nedokonale – právě tak se pozná, že je uvázaný ručně. Pokud si nejste jistí, zda jej umíte uvázat, je možno si vybrat z celé škály předvázaných motýlků, se kterými nebudete mít žádnou práci.

Žena a motýlek
Ženy si odjakživa vypůjčovaly kousky z pánského šatníku, které jim dodávaly šarm a sexy vzhled. Už před více než 70 lety si motýlkem doplňovaly outfit třeba herecká legenda Marlene Dietrich nebo Coco Chanel.

KRISPOL damske
Dámský motýlek vyrobený firmou Krispol Store se na první pohled liší barvami, které jsou pečlivě vybírané, od jemných po syté, elegantní, slušivé i divoké a odpovídající módnímu trendu. I dámské motýlky jsou nabízeny v limitovaných edicích, jsou vyrobené výhradně v České republice, ze 100% bavlny či sametu a luxusního hedvábí s originálními autorskými potisky.

Když se řekne askot, neboli ascot tie
Dalším vhodným doplňkem pro neformální příležitosti je nyní již téměř zapomenutý askot. Méně obvyklý, ležérně i elegantně vyhlížející, vtipný askot sice není náhražkou kravaty a nehodí se tedy dle bontonu k oděvu po šesté hodině, ale výborně pasuje ke světlému obleku třeba na nějakou zahradní party. 

Krispolstore askot

Askoty jsou vyráběny jednak z hedvábí, které je náročnější na údržbu, a také z bavlny, jejíž údržba je velmi jednoduchá. Askoty Krispol Store jsou vyráběné ze 100% bavlny, s autorským potiskem v limitované edici.

Kšandy neboli šle
... jsou součástí oděvu, sloužící k udržení volných či padajících kalhot v patřičné poloze. V šatníku moderního muže by rozhodně neměly chybět. Kšandy jsou trendy, vrací se módy a přitom je nenosí každý. Potřeba se odlišit? Funguje to skvěle. Outfit dostává jiskru a nádech starých časů. Kšandy Krispol Store šijí v dílně v Mánesově ulici z ryze českých komponentů.

Krispolstore sle

Kožené části vyrábí na míru brašnář a soused z „Mánesky“, pan Jan Hnátek. Gumy na kšandy jsou také tkané v České republice. Zde tedy kupujete ryze český výrobek, v originálním designu a zpracovaný „zlatýma českýma ručičkama“. K novým kšandám patří také pytlík s dřevěnými knoflíky pro uchycení šlí.

Akcentem je kapesníček
Doplňkem stylu, akcentem v celkové harmonii, hráčem na poli barevných kombinací... tím je kapesníček. Stejně jako motýlky, i kapesníčky slaví comeback. Čím dál více můžeme na ulicích potkávat muže s kapesníčky, které doplňují jejich outfity. I zde je třeba dodržovat základní pravidla:

KRISPOL kapesnicky

* Kapesníček ladíme, ale nesmí být ze stejné látky jako motýlek/kravata. Výsledkem tohoto častého nešvaru je do očí bijící přeladěnost.
* Kapesníček můžeme ladit k ponožkám, detailům motýlka, vzoru kalhot…
* Čistě bílým kapesníčkem nic nezkazíte a pro start je ideální

Krsipol logo2

První české motýlkářství Krispol store přichází s novou značkou českých bot - Krispol shoes. Více ZDE

www.krispolstore.cz
Zdroj foto: www.facebook.com/KrispolStore?fref=ts

 

DM podzim 

www.facebook.com/events/413266402217737/



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S Hamletem jsem prožil neskutečně krásné chvíle od prvního dne, říká herec Petr Kubes

kubes perexNa jevišti Moravského divadla v Olomouci patří Petr Kubes k nejvytíženějším hercům. V této sezóně se objevuje hned v několika titulech, vedle komedií a muzikálu Šakalí léta jsou to také dvě Shakespearovy hry - Hamlet, kde hraje titulní roli, a B...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Která herečka je nově zapsána v knize rekordů?

Simca200Rekord nese název - Divadelní herečka hrající průběžně během jediného roku největší počet hlavních rolí.

...

Literatura

Strážce dveří: akčňárna jako žádná jiná!

strazce dveri200Hned začátkem roku jsme měli možnost natrefit na vynikající akční román od autora Jamese Byrnea. Nakladatelství Kalibr vydalo jeho strhující příběh s názvem Strážce dveří. Pokud holdujete přímočaré akci a napětí, nepohrdnete konspirační...

Divadlo

Návraty do Švandova divadla. Do konce roku se zde objeví Radim Vizváry, Kateřina Tučková, Kamil Střihavka i Vánoční jarmark

svandovo divadlo 200Konec roku ve Švandově divadle je letos ve znamení hostů, z nichž se mnozí na smíchovskou scénu rádi vrací. Patří k nim především Radim Vizváry, mezinárodně uznávaná osobnost současného mimického divadla v Evropě, který se st...

Film

„...A také déšť“
ImageKaždý si pod pojmem indián vybaví barevnou čelenku, dýmku míru a pokrevní bratrství. Kdo dával pozor ve škole, tak si nejslavnějšího objevitele světa Kryštofa Kolumba spojí se zámořním objevem a z hodin zeměpisu možná...