Muzeum voskových figurín Grévin přivítalo do své „rodiny“ Pavla Nedvěda

Muzeum voskových figurín Grévin přivítalo do své „rodiny“ Pavla Nedvěda

Tisk

ned 200Veřejnost se může již nyní těšit na voskovou podobiznu další slavné ikony, tentokrát ze sportovní sféry. Nejnověji se jí stala legenda českého a světového fotbalu. Své místo zaujme ve třetím patře, kde bude stát po boku dalších českých sportovců spolu s Dominikem Haškem, Martinou Navrátilovou, Petrem Čechem nebo Romanem Šebrle. Na stavbě sochy se podílelo 15 umělců po dobu 6 měsíců.

 

Nedvěd byl výraznou osobou českého fotbalu a reprezentace. Na Mistrovství Evropy ve fotbale v roce 1996 vstřelil svůj první gól v národním dresu. V roce 2003 se stal druhým držitelem ceny Zlatého míče coby nejlepší fotbalista Evropy po Josefu Masopustovi. Českou republikou reprezentoval na jednom světovém a třech evropských šampionátech. Aktuálně působí jako funkcionář fotbalového klubu „Juventus Turín“.

„Chtěl bych určitě poděkovat klubu Juventus, že umožnilo dnešní setkání. Naposledy jsme zde odhalovali Jágra a Navrátilovou.“, vyjádřil se na začátku slavnostní akce ředitel muzea – Heinrich Homola.

ned 1

„Domluvili jsme se, že když se nám ta socha nebude líbit, tak jí rozsekáme.“ vyjádřil se s nadsázkou sobě vlastní s tenisovou raketou v ruce jeden z kmotrů sochy  – herec Jakub Kohák. Nicméně k takovému ukončení nedošlo, Nedvěd byl se svou podobiznou spokojen. „Doufám, že lidé se s ní (sochou) budou rádi laskat.“ dodal s úsměvem Kohák.

Mezi účinkujícími nechyběli Stanislav Hložek, Radek Štěpánek, Vratislav Lokvenc, Leoš Noha, Jakub Kohák, David Novotný, Dominik Hašek nebo Antonín Panenka.

Akcí provázela moderátorka Gabriela Partyšová.

ned 2

Muzeum Grévin bylo v Praze slavnostně otevřeno 1.5. 2014. Dominantou je prohlídka napříč historií, kdy každé patro vyzdvihuje jedinečnost sféry života umělců v každé jednotlivé časové ose.  Zážitek je umocněn skvostnými interiéry. Možností je rovněž uspořádání společenských akcí.

Www.grevin.com  - UMĚNÍ JAKO ŽIVÉ

Autor foto: Jan Šída


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Skoro úplně vymyšlený film je dotočen!

skoro vymysleny film200Skoro úplně vymyšlený film, autorské dílo z rukou mladých umělců, je dotočen! Film vychází z poetiky básně Charlese Bukowskiho a věnuje se hledání, iluzím, platonické lásce a je protkán mel...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

BAOBABYFEST 2023 je téměř za rohem a s ním již tradičně pořádná nálož zábavy a přednášek!

baobaby fest 200Srdečně vás zveme na 13. ročník BAOBABY-FESTU, který letos proběhne již 22.7.2023. BAOBABY-FEST je festivalem přírodního stavitelství a dobré muziky! Pro všechny - mladé i stále mladé.

...

Literatura

Hurvínek zmoudří mezi osly

200hurKnížku vydalo nakladatelství FRAGMENT v Praze 4 v roce 2013 jako svou 2519. publikaci, 1. vydání. Přestože je určená dětem od 5 let, jistě zaujme čtenáře všech věkových kategorií. Jsou zde použity plnobarevné fotografie ze stejnojmenného divadelního předst...

Divadlo

Labutí jezero – baletní klenot v ústeckém divadle

200divSeveročeské divadlo opery a baletu v Ústí nad Labem má na svém repertoáru klasické zpracování Čajkovského baletu Labutí jezero. Baletní klasika „na špičkách“ vyprávějící severskou legendu o dívce Odettě proměněné v labuť si získala svou nesmrtelnost díky...

Film

Seriálová sezona: Orphan Black

orphan black 200Seriálová sezóna v letošním roce přinesla spoustu novinek, několikero obnovených seriálů i pár utnutých příběhů. Kabelové stanice se ale zaměřily především na nové projekty, ze kterých už teď vycházejí naděje na další seriálové ikony. P...