Literární výzva: Napiš povídku, která bude obsahovat námi zadaná tři slova

Literární výzva: Napiš povídku, která bude obsahovat námi zadaná tři slova

Tisk

Vlci1 perexPo letní žhavé literární romanci nastává poklidnější podzim. Proč si ho nezpříjemnit další literární soutěží? Tentokrát pro vás máme originální nápad sestavit povídku ze tří slov, která pro vás cíleně vybereme. Jsme si vědomi toho, že to ve vás probudí tvořivost a hravost, proto čekáme úžasné literární výtvory, na které se už teď moc těšíme! Odměny jsou již zajištěny, a to z nakladatelství Grada.

Povídka může být humorná, milostná, vážná nebo tajemná. Necháme na vás, čemu dáte přednost. Psát mohou dospělí zájemci od 18 let a je nutné splnit níže nastavené podmínky pro odevzdání soutěžního příspěvku. Vyhodnocení soutěže pak proběhne začátkem prosince, takže do 30. listopadu můžete vesele posílat. Každý smí odevzdat pouze jednu povídku. A nyní ta tři zmíněná slova, na která se již jistě velmi těšíte. Jsou to:

  • Vlk
  • Tarotové karty
  • Houbička na nádobí

Všechna tato tři slova se musí objevit v textu vaší povídky. Nemusí být přímo v názvu, stačí v textu, ale pokud budete chtít jedním ze slov povídku pojmenovat, nebudeme proti. Nyní přikročíme k praktickým informacím, tak tedy:

Soutěž bude probíhat od 11. září do 30. listopadu 2023. Vyhodnotíme v prosinci.

Vybereme tři výherce, kteří budou odměněni knihami z nakladatelství Grada, a to Třinácté znamení od Elisabeth Briggs, které spadají do new adult a žánru fantasy. Nechybí v nich také erotika, proto jsme soutěž připravili pro účastníky 18+. Vítězné tři povídky budou samozřejmě publikovány a s autorem povídky, která se umístí na prvním místě, uděláme rozhovor. Absolutní vítěz této soutěže navíc ještě získá další odměnu, která je prozatím tajná.

Příspěvky posílejte na mailovou adresu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Do předmětu mailu napište název povídky a stejně pojmenujte dokument, do nějž vepište své jméno a příjmení, věk, případně pár informací o sobě, připojte svou mailovou adresu + poštovní adresu pro zaslání odměny, pokud se umístíte, případně nám můžete zanechat i telefonický kontakt.

Rozsah povídky je maximálně 20 000 znaků s mezerami.

Literární soutěž Kultura21

Dodatek redakce:

Samozřejmostí je, aby povídka byla originálním autorským počinem a nebyla dosud nikde publikovaná. Každý soutěžící může do naší soutěže přihlásit maximálně jeden příspěvek.

Názvy souborů s povídkami ponechte, prosím, bez diakritiky (háčků a čárek), aby nedošlo k destrukci a nečitelnosti znaků. Nepoužívejte neobvyklé fonty a formátování textu (například barvy nebo obrázky), porotcům se to nemusí zobrazovat správně.

Organizátoři si vyhrazují možnost při nedostatku příspěvků zrušit celou soutěž. Administrátor soutěže si taktéž vyhrazuje právo kdykoli v průběhu soutěže vyřadit z ní a jejího hodnocení práce prokazatelně nepůvodní, přepisy a odvozeniny prací již zveřejněných, stejně jako příspěvky s nevhodným obsahem.

Osobní údaje slouží pouze k účelům pořádání soutěže, pro lepší komunikaci se soutěžícími a statistickým účelům a nebudou poskytnuty třetí straně bez svolení autora. Autor zasláním svého díla do soutěže souhlasí s případnou publikací povídky na webu www.kultura21.cz a s možným sdílením na facebooku. Autor se nesmí účastnit soutěže jako porotce.

Těšíme se na vaše příspěvky!


 

Partneři

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pomalý konec Transmetropolitanu?

transmetropolitan 200Hubatý Spider Jerusalem spolu s krásnými „ohavnými asistentkami“ Shannon a Yelenou jdou stále proti zkorumpovanému americkému prezidentovi Garymu Callahanovi v osmé části série s podtitulem Žalozpěv, který je ...

Divadlo

Zdenek Merta u klavíru v Brně

Merta perexNa činoherní scéně Městského divadla v Brně bylo ve středu 22. ledna zase plno. Jak jsem se rozhlížel po hledišti, nenašel jsem jediné sedadlo prázdné. Když jsem se o přestávce zase rozhlédl, tak jsem konstatoval, že naprostá většina diváků byla v...

Film

Herec Lukáš Vaculík se představí v rodinné komedii „Tady hlídáme my“

tady hlidame my 200Nová rodinná komedie režiséra a scénáristy Juraje Šajmoviče, TADY HLÍDÁME MY (2021), byla slavnostně uvedena v předpremiéře na 53. Filmovém a televizním festivalu OTY HOFMANA. V hlavních rolích se představí Lukáš Vaculík, Jitka Jež...