Vyhlášení literární soutěže sci-fi povídka!

Vyhlášení literární soutěže sci-fi povídka!

Tisk

fantasy-2824500 1920 (2)

Máme tu pro vás výsledky naší literární soutěže sci-fi nebo fantasy povídka. Vybírali jsme pečlivě, celé vedení naší redakce, ale pořadí prvních tří míst jsme nechali na panu Ondřeji Neffovi, který měl tu čest ustanovit absolutního vítěze a tři nejlepší povídky. A kdopak, že se tedy umístil na prvním místě?  

Povídek se sešlo hodně. Předně bych chtěla všem soutěžícím poděkovat za účast, vaše povídky byly skvělé! Jednoznačným vítězem, kterého tipovala většina z nás, se stala povídka Útěk z věznice Rurakach od teprve čtrnáctileté Michaely Pejsarové z Prahy. 

Druhé místo obsadila povídka Dolů od třiadvacetileté Barbory Potocké z Dolní Krupé. Jak je vidět, tento žánr není jen doménou mužů, holky umí! Na třetí místo pan Neff vybral sci-fi povídku Matka moudrosti, která ho velice zaujala. Jejím autorem je dvaatřicetiletý Lukáš Kos z Brna. 

Buďte si jistí tím, že vítězové budou odměněni a postupně si vítězné povídky budete moci v našem kulturním magazínu přečíst, stejně jako náš krátký rozhovor s panem Neffem.

Věřím, že se na ně už teď těšíte!


 

Partneři

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Tři detektivní divadelní hry Agathy Christie vyšly knižně

Christie detektivni hry200Agatha Christie napsala pěknou řádku detektivních románů a povídek, přivedla na svět celou řadu skvělých detektivů, z nichž nejznámější jsou Hercule Poirot a Jane Marplová. Jejich nesmrtelné případy by...

Divadlo

Pejsek a kočička rozdávají ve zlínském divadle opět radost

200dZlínské Městské divadlo si dětské diváky předchází jak může, rozhodně je nebere jako doplněk k divákům dospělým. A tak první premiéra roku 2013 i první premiéra právě se rozbíhající sezóny 2013/2014 patřily právě dětem. Na jeviště zlínského divadla se po čase v...

Film

Nevěstinec (Vzpomínky z domu lásky) aneb prostitutky nesuďme příliš přísně!

nevestinec 200Francouzský film „Nevěstinec“ režiséra Bertranda Bonella není novinkou. Promítal se již v roce 2011 a promítá se dál ve filmových klubech. Sáhla jsem tedy po DVD, které vyšlo letos v edici Náročného ...