Pop-rocková skupina GAIA vystoupí ve zlínské Šopě s plejádou hudebních hostů

Pop-rocková skupina GAIA vystoupí ve zlínské Šopě s plejádou hudebních hostů

Tisk

gaia200Zlínská kapela GAIA má v poslední době jeden zajímavý koncert za druhým. Zatímco v Přerově zahrála v neúplné sestavě skladby v tzv. unplugged verzi, v Kroměříži to už bylo v plné sestavě, kde si i zahrál saxofonista Radek Fufal Bednařík a hostující zpěvačka Kateřina Bartoňová. V sobotu 25. března zahraje skupina GAIA ve zlínské Šopě, kde se představí několik dalších hudebních hostů. Následující rozhovor poskytl kapelník Vladan Vavruša.


Skupina GAIA zahraje ve zlínské Šopě, tentokrát i s formací Jitunk Kampeny, proč tato kombinace?

Odpověď je poměrně jednoduchá, hráváme převážně ve Zlínském kraji, takže máme snahu, aby naše vystoupení byla pokaždé trochu jiná, zveme si hosty anebo spřízněné kapely. Naše první vystoupení v Šopě byl dvojkoncert s kapelou Kochtaband, nyní to bude Jitunk Kampeny, kteří jsou žánrově poměrně blízko tomu, co hrajeme my. Věřím, že to bude pestrý večer, který si všichni parádně užijeme.

Mezi hosty budou i další muzikanti, kdo všechno?

Základní sestava kapely GAIA je šestičlenná, ale už více než rok s námi jako pravidelný host vystupuje saxofonista Radek Fufal Bednařík. Jeho brilantní hra pěkně zapadá do našich aranží a na tomto koncertě představíme jednu novinku, ve které jeho saxofon také najde uplatnění. Dalším hostem tohoto koncertu bude zpěvačka Kateřina Bartoňová, se kterou jsme navázali spolupráci nejprve jako s vizážistkou našeho posledního klipu LeukoCity, následně pak slovo dalo slovo a přišlo pozvání na zkoušku. A co z toho vzešlo, to si budou moci návštěvníci poslechnout v sobotu 25. března.

Nám se rozhodně spolupráce s Kateřinou moc líbí, přinesla do kapely nálož energie, ale také mezi nás výborně personálně zapadla, což je vidět mimo jiné na naší upoutávce ke koncertu v Šopě, kterou máme na našem FCB profilu.

gaia foto1

Znamená to, že budou v kapele dvě zpěvačky? Vedle kmenové zpěvačky a textařky Báry Havelkové ještě…?

Ano, tou druhou zpěvačkou je již zmiňovaná Kateřina Bartoňová. V tuto chvíli je z pozice kapely vnímána jako host, ale očekáváme, že se v naší sestavě objeví i na dalších koncertech.

V Přerově jste zahráli v neúplné sestavě. Proč?

Vystoupení v Přerově na vernisáži byla pro nás úplně nová zkušenost, protože to bylo poprvé, co jsme naše skladby interpretovali v tzv. unplugged verzi. Místo elektrických kytar španělky a elektroakustická basa, místo bicích jen cajon a žádné klávesy. Nakonec se nám ale tohle hraní velice líbilo, čemuž jistě napomohla nejen výborná odezva publika, ale překvapivě i skvělá akustika přerovské galerie. Díky tomu máme v plánu v budoucnu rozšířit počet písniček upravených pro tuto speciální sestavu a když bude příležitost, rádi si podobné hraní znovu zopakujeme.

gaia foto2

Další plány vaší kapely v nejbližší době? Co nové album?

Nové album je přesně to, co bychom chtěli v tomto roce realizovat. Zatím ještě nemáme zcela jasno, jestli půjde o plnohodnotné CD nebo třeba jen v současné době velmi populární formát EP. Toto budeme muset rozhodnout v nejbližší době, stejně jako výběr studia a další nezbytné detaily, které samotnému natáčení musí předcházet. Aranže nových skladeb právě finalizujeme, ale nevylučuji, že do termínu nahrávání ještě nějaká ta novinka přibyde. A jakmile budou nové skladby nahrány, určitě přijde na řadu další videoklip, takže je jisté, že se rozhodně nudit nebudeme.

 gaia foto3

Zdroj foto: archiv GAIA

Více informací:

www.gaiaotrokovice.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Markéta Harasimová

MH200Markétu Harasimovou znám poměrně krátkou dobu, ale po přečtení jejího románu Poháry touhy se mi tak nějak dostala pod kůži. A protože jsem ji chtěla poznat víc, zrodil se tento rozhovor:

 

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Mým cílem v tanci je práce s emocemi

Seidlerova 200Nicole Seidlerová se tanci věnuje již od svých raných let. Ve stejné době, kdy byla přijata na AMU, začala v Praze vyučovat lekce moderního a klasického tance. Zazářila v muzikále „Addamsova rodina“, v českých videoklipech a spolu s tím se pr...


Literatura

Vstupte s Davidem Rakerem do Údolí mrtvých

Údolí mrtvých, perexO knihách Tima Weaver jsem slyšela jen samou chválu. Proto bylo jasné, že tohoto autora nutně musím vyzkoušet. Jakmile jsem uviděla Údolí mrtvých, bylo rozhodnuto. Právě teď je čas na naše seznámení. A jak tohle randez vo...

Divadlo

Letní divadelní program pod petropavelskou katedrálou

biskupsky dvur 200Malebný kout Zelného trhu ožívá neochvějně každé léto už čtrnáct let poutavými příběhy z dílny Městského divadla Brno. I tentokrát je pro vás již připravena vskutku rozmanitá programová nabídka plná hvězd, které můžete obdivovat na letn...

Film

S nadšením a díky za knihy o filmu, dvakrát ze Slovenska

Rozhovory o filme perexNa Slovensku občas vyjdou knihy, které můžeme jen tiše závidět. Mám na mysli zejména ABECEDÁR SLOVENSKÉHO FILMU 1921-2021. Nejsou to dějiny národní kinematografie (ty ostatně – na rozdíl od Česka – vyšly rovněž), je to spí...