Procházky, které těší a sbližují malé, velké a jejich psí kamarády

Procházky, které těší a sbližují malé, velké a jejich psí kamarády

Tisk

nahaci perexZajímavý projekt I love naked – procházky bezsrstých plemen psů již od roku 2018 vytváří platformu pro milovníky, majitele a obdivovatele těchto zvláštních psů. Pravidelná setkání se konají minimálně čtyřikrát do roka, pokud to situace spojená s pandemií Covid dovolí. Na těchto setkáních můžou návštěvníci objevit netradiční krásu psích naháčů a seznámit se s nimi. Jsou otevřená všem a poskytují čistě přátelské a nekonkurenční prostředí, kde se schází parta nadšenců ochotná sdílet své zkušenosti a třeba poradit budoucím majitelům.

Snahou pořadatelky je přispět ke zlepšení komunikace mezi psy a lidmi, zejména dětmi. Procházky navštěvují nejen majitelé bezsrstých psů, jejich obdivovatelé, ale také rodiny s dětmi, které chtějí strávit příjemný čas a něco zajímavého se dozvědět. Každé setkání se koná na jiném místě a trasy jsou vybírány tak, aby pravidelní účastníci poznali krásné parky a lesy v celé Praze a okolí.

Víte, že v Praze můžete potkat i desítky bezsrstých psů najednou
Pokud se rozhodnete jednu z akcí navštívit, uvidíte, jak se místo setkání postupně zaplní natěšenými majiteli a jejich psy různých plemen a velikostních rázů v osrstěných i neosrstěných variantách.

Před jednou procházkou byli přítomní svědky vtipného dialogu babičky a vnučky: „Babí, co je to za pejsky?“ ptala se malá holčička naléhavě. Po krátké chvíli přemýšlení přišla jasná odpověď, kterou nikdo z přihlížejících nečekal: „Nevím, asi Lysáci.“

nahaci 4

Ten, kdo na místě zůstal, se dozvěděl víc než babička s vnučkou, které spěchaly jinam. Úvodem do „naháčkovského“ odpoledne byl odborný výklad psího psychologa Ing. Pavla Bradáče o komunikaci mezi lidmi a psy, o tom, jak předcházet konfliktům mezi nimi i mezi psy samotnými. Následovala ukázka her pro psy a jejich psovody, vhodná na procházky a pro utužení vzájemného vztahu. Hry si mohli vyzkoušet jak dospělí, tak děti se svými psími parťáky. Individuální poradna a dotazy účastníků přišly, jak to tak bývá, na závěr.

nahaci 2

Potom se všichni vydali do Krčského lesa na procházku, kterou si dokonale užili. Nejvíc těšil pohled na řádící pejsky a kolem nich nadšeně pobíhající děti, které byly prokazatelně ve svém živlu. Přišli majitelé se psy jiných plemen a také oříšci. V průběhu procházky se formou prodeje lístků do tomboly vybral výtěžek na podporu projektu Psí senioři v nouzi a všichni zúčastnění měli radost, že pomohli i těm, co neměli zrovna takové štěstí.

nahaci 3

Všichni společně dorazili do cíle, na zahrádku lesní restaurace, kde celé odpoledne uzavřeli přátelským rozhovorem a občerstvením.

Máme rekord!
Na podzim roku 2020 se v rámci jedné z akcí konal pokus o rekord „Nejvíce psů bezsrstých plemen na jednom místě“, který se podařilo při pandemií ztížených podmínkách naplnit a je zapsán Agenturou Dobrý den do České knihy rekordů. Každý účastník dostal malou pozornost od sponzorů a upomínkový diplom. Děti získaly pexeso s motivem naháčků a knížku se psí tématikou. Předpokládáme, že knížku „Mami, kup mi psa“ maminky ocenily nevíce.

nahaci 1

Akce jsou neziskové a vstupné je zdarma. Vše vychází pouze z lásky k bezsrstým psům a k lidem. Prostě se snažíme, aby se v této nelehké době vytvořilo prostředí, které lidi sblížuje. I love naked chce posílit obraz pejskaře, jako zodpovědného souseda.

Stránky procházek: www.ilovenaked.cz
Facebook procházek: www.facebook.com/Ilovenaked
Fotografie: archiv I love naked, archiv Agentura Dobrý den, Marek Matík, Martina Rásochová + fotograf Moje rodina


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martina Boledovičová: „Tradice nám poskytují řád a nikdy neztratily platnost.“

Martina Boledovicova200Martina Boledovičová je zakladatelka nakladatelství Smart Press, matka jedné dcery a tří synů. Stála u vzniku mnoha projektů a zajímavých knižních titulů, mezi které patří mimo jiné Tradináře. Nápad na tuto edici přišel ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Vzpoura proti zkáze. Aktivita lidí za ochranu klimatu má smysl!

Vzpoura perexJak může občanská neposlušnost zabránit klimatické katastrofě je podtitul knihy "Vzpoura proti zkáze", jejímž autorem je historik a dokumentarista Jeremy Brecher. V češtině knihu letos vydalo Nakladatelství Neklid.

Z archivu...


Literatura

Dívka z 6E, proměna psychopatky není pro puritány

div 200Tentokrát se podíváme na román plný sexu, násilí i životních kolotočů. Jmenuje se Dívka z 6E a jeho autorkou je Alessandra Torre. Vydavatelem je malá společnost Noxi, která poslední dobou stoupá vzhůru. Deanna Maddenová alias Jessica Reillyová je mladá...

Divadlo

Festival Setkání Stretnutie odtajnil program

setkani stretnutie200Ve Zlíně se od 14. do 19. května bude konat 28. ročník česko-slovenského divadelního festivalu Setkání Stretnutie. Na co se můžete těšit?

 

...

Film

Mise: mistrovství Norska v patchworku

nazapadZ letošní Severské filmové zimy jsme vám představili film Heavy trip o víceméně úspěšné finské kapele, která nakonec putuje za svým snem. Jako druhý vybíráme norské drama, ve kterém otec a syn podnikají misi - dopravit se společně na norské mistrovství v ...