Otevřete dvířka do dubánčího světa...

Otevřete dvířka do dubánčího světa...

Tisk

dubanek200Dubový lesní človíček se vydává na průzkum do světa lidí. Dubánek Borek chce všemu porozumět, ale zvědavost se mu stává málem osudnou.

 

 

 

Dubánek Borek je velký neposeda. Když les v zimě utichne a zapadá sněhem, přesunou se dubánci do starého dubu. Jen Borek vybíhá do mrazu, aby mu nic neuteklo. Jeho kamarádka Lidka sedí pohodlně na větvi na mechovém polštářku, aby ji nezáblo, a směje se vymrzlému odvážlivci: „Měl ses raději na podzim zavrtat do hlíny.“ Dubánek se otřese: „To tak, ještě bych pod listím zakořenil!“ A skočí rovnýma nohama do teploučké čepice na čísi hlavě. Chce vědět, jak to chodí ve světě lidí. Proč se lidé s prkýnky na sněhové závěji neproboří a proč jim před Vánoci zahrady a střechy do tmy tak krásně svítí. Nečekaně se ocitne v domě lidí, a to ještě netuší, že s nimi bydlí kocour Elvis! Když všechno dobře dopadne, v druhém příběhu se doslechne o šipce z klacíků a hned se vydá zjistit, kam ukazuje.

Třeba i vy jste zahlédli dubánka mezi spadanými žaludy pod dubem nebo v lese objevili malinký domeček z kůry, klacíků a mechu. Ne? A jste si jistí?

Audiokniha obsahuje bonusový materiál Dubánek a tajný vzkaz.

dubanek

Dubánek ve světě lidí
Autor: Klára Smolíková
Interpret: Jan Zadražil
Vydavatel: Tympanum
Celková délka: 01:38:00
Vydáno: 2023

Více informací: https://tympanum.cz/detail/tbooks-863330-dubanek-ve-svete-lidi


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Tomáš Verner: Vždy jsem fandil tomu slabšímu

Tomas Verner 200Desetinásobný mistr České republiky v krasobruslení, mistr Evropy z roku 2008. Jednou stříbrný a jednou bronzový z evropského šampionátu, dvakrát čtvrtý na mistrovství světa. To je Tomáš Verner. Po Mistrovství sv...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zaposlouchejte se do Lyriky

lyrika 200Na začátku února Supraphon digitálně vydal Lyriku od francouzského klasika Jacquese Préverta. Těmto veršům vdechli v roce 1972 život Lída Engelová a Rudolf Hrušínský a vy si to s nimi nyní můžete prožít.

 

...

Literatura

Vychutnejte si další trampoty jezevčíka Herkula

jezevcikova kocovina perexNakladatelství Ikar opět pomyslelo na milovníky jezevčíků a naservírovalo jim pokračování knihy Z pohledu jezevčíka z roku 2015, tentokrát s názvem Jezevčíkova kocovina. Nebojte, o alkoholu to nebude, ale trampot si ...

Divadlo

Absolventka Harvardu a velitel zvláštních jednotek. Muzikál IAGO láká diváky na moderní pojetí Othella

Othello Lukas Adamec Iago J. Ledecky DSC1934 zarlivostMinulý týden proběhla v pražském divadle Hybernia poslední tisková ...

Film

Hvězdná pěchota

Pechota 200Sci-fi akční thriller Hvězdná pěchota (1997) je film o nepříliš vzdálené budoucnosti. Na planetě Zemi panuje jakýsi Federální režim a má problém s mimozemskými brouky. Co vypadá jako tradiční americká slátanina, je ve skutečnosti ...