Zasmějte se u příběhů od vody

Zasmějte se u příběhů od vody

Tisk

rybar jarmil kolousek200V nakladatelství vyšla další kniha oblíbeného humoristického spisovatele Dominika Landsmana. Nese název Rybář Jarmil Koloušek a má podtitul Pravdivé příběhy od vody pro rybáře i nerybáře.

 

 

 Kdo zná knihy tohoto autora, tak by mu mělo být jasné, co od knihy očekávat. Jedná se o odpočinkové čtení plné humoru, nadsázky i nejrůznějších obratů, a to tentokrát z rybářského prostředí. Ukazuje se, že mu je blízké a stojí to za to!

Dominik Landsman nejprve v předmluvě představuje velmi svéraznou a originální postavu Jarmila a pak už se společně s ním vydává na kaprařské závody, na dírky, ale také na sumce, kapry, parmy nebo dravce. Vše má svá specifika a s osobou jako je Jarmil rozhodně nění nuda, takže se určitě zasmějete.

Sám autor Jarmila charakterizuje jako velmi podivného podivína a rybářského fanatika. „Je to muž lehce za hranicí středního věku, který nemá žádný osobní život. Je velmi inteligentní (možná až moc) a není použitelný do běžného života. Ačkoliv je v jádru dobrý člověk, neustále se mu stávají zlé věci. Jako akademik samozřejmě vždy dychtí po informacích a hlavně u rybařiny bedlivě sleduje všechny novinky, které musí okamžitě vyzkoušet,“ popsal v našem rozhovoru.

Celý rozhovor si můžete přečíst zde: Dominik Landsman: „Baví mě i naprosto nesmyslná přirovnání typu byl veliký jak mrtvý tučňák.“

Čtení takové knížky se rozhodně nemusejí bát ani nerybáři – pro ty si autor na začátku každé kapitoly připravil polopatická vysvětlení nejrůznějších pojmů. A občas se k Landsmanově nelibosti objevují i v textu, čím jej činí mnohem jasnějším.

„Čichni si, ale jenom přes pytlík. Napřímo by tě to mohlo zabít,“ dal mi Jarmil přičichnout k zabalenému boilies a opravdu jsem měl pocit, že nebýt toho pytlíku, přes který si čichám, že bych již zemřel na smrad. Kam se hrabe Paroubkovo hovno. Satanův sekret byl mnohem dál než jakékoliv možné i nemožné vůně. Byla to taková vůně, se kterou nechcete mít nic společného. Je to taková vůně, že si ještě milerád prdnete nahlas v přeplněném výtahu, abyste alespoň částečně zapudili byť jen myšlenku na Satanův sekret. Při manipulaci s boilies Satanův sekret jak výrobce, tak i ministr zdravotnictví důrazně doporučuje používat rukavice, což dokonce i Jarmil akceptoval.“ (str. 95)

Já jsem se při čtení zasmála, bavilo mě a myslím, že Rybář Jarmil Koloušek bude skvělým dárkem pro všechny, kteří rádi tráví čas u vody!

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Vyhrajte humornou knihu pro rybáře i nerybáře

Dominik Landsman (* 14. října 1985) je český spisovatel. Autor vystudoval na Vysokém učení technickém v Brně obor Finance podniku, následně pracoval jako realitní makléř. V době, kdy dostal v zaměstnání výpověď, hledal novou práci, ale když konečně nastoupil, po čtrnácti dnech sám odešel. Rozhodl se tedy zůstat místo manželky na mateřské dovolené, které se syn narodil zhruba měsíc před výpovědí. O zážitky z mateřské dovolené se rozhodl podělit s ostatními, a jelikož v dětství zkoušel psát pohádky a povídky, rozhodl se napsat knihu. Nejdříve založit vlastní blog, kde humorně, s nadhledem a cynismem popisoval dny prožité se svým maličkým synem. Po ohromném úspěchu na blogu vydal své příspěvky knižně, a to se stejně velkým úspěchem: Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti, Deníček moderního fotra 2 – aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech. Dominik Landsman aktuálně zveřejňuje své příspěvky v časopisech a na internetu, pracuje na knihách jiného zaměření a věnuje se svému koníčku – rybaření.

rybar jarmil kolousek

Rybář Jarmil Koloušek
Pravdivé příběhy od vody pro rybáře i nerybáře
Autor: Dominik Landsman
Žánr: humor, beletrie
Nakladatelství: Ikar (Euromedia Group)
Rok vydání: 2023
Počet stran: 224
Hodnocení: 82 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/638149-rybar-jarmil-kolousek.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

O výstavách v Asii i exotickém jídle s Tomášem Řízkem

rizek deti perexVýtvarník Tomáš Řízek se vloni na podzim téměř odstěhoval do Asie. Vystavoval tam své obrazy a ilustrace, podnikl několik výtvarných dílen a přenášek. Tak jsme se ho zeptali, jak jeho asijské putování dopadlo. 

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Karel IV. Lucie Seifertové – nadšený kluk, co dosáhl svého cíle

pohadka o krali karlovi v prevlekuEdice Dějiny pro nejmenší vyšla druhá knížka. Po Bruncvíkovi se hlavním hrdinou stal král Karel IV. Lucie Seiferová na dvaatřiceti stranách předsta...


Literatura

Vařte s Nejsnadnější kuchařkou na světě

nejsnadnejsi kucharka perexV dnešní době se stává trendem odklon k jednoduchosti a důkazem je i tato nová kuchařka Simplissime s podtitulem Nejsnadnější kuchařka na světě, kterou vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Divadlo

Nové šansonové album vyšlo Jitce Molavcové, ale stejný žánr zpívají bravurně Renata Drössler i Jiří Bartoň

foto perexjitka molavcovaI když Hana Hegerová byla a nadále je a bude královnou českého šansonu, existuje v tuzemsku ještě několik zpěváků, kteří se tomuto hudebnímu žánru věnují – a dělají to velice dobře. Uměj...

Film

Osvícení straší i po čtyřiceti letech, teď už i na Blu-ray

Osviceni perexKdyž se čas od času dělají na různých serverech a ve filmových časopisech žebříčky nejlepších adaptací románů Stephena Kinga, máte jednu jistotu. Snad ve všech najdete letos už čtyřicet let (neuvěřitelné, jak to letí) starý horor St...