Nejpodceňovanější autor thrilleru a jeho Ďábel si počká

Nejpodceňovanější autor thrilleru a jeho Ďábel si počká

Tisk

dabel si pocka200Po více než roce jsme se dočkali druhého dílu vyprávění o odvážné policistce Ludivine Vanckerové od francouzského autora Maxima Chattama. Bichle Ďábel si počká vyšla v dubnu u nakladatelství Metafora tentokrát ve svých úvahách o kořenech zla a konspiračních teorií prověřila i téma satanismu.



Francouzská jednička thrilleru

Maxime Chattam (* 1976) je francouzský spisovatel, který strávil v dětství několik let v Americe, kde se některé jeho romány odehrávají. Studoval moderní literaturu a později krimonologii na univerzitě v Paříži, ale studium nedokončil. Místo toho začal pracovat v knihkupectví a o víkendech se věnoval psaní. První román Ďáblova duše mu vyšel v roce 2002 a vznikl podle něj i televizní film. Od té doby napsal 26 románů a etabloval se jako muž číslo 1 francouzského thrilleru.

„Zaseté zlo začíná nést plody…“

Policie v Paříži se nestačila oklepat ze spolčení ničemů, psychopatů a zločinců, kteří mnohdy koordinovali svou činnost a vystupovali pod jménem *e. Přichází epidemie násilí znova? Dva mladící střílí do pasažérů vysokorychlostního vlaku, dojde k masakru v luxusní pařížské restauraci, zdraví lidé umírají hrůzou… Zdánlivě nesmyslné násilí a brutalita se stupňuje.

Poručice Ludivine i po nějaké době od zničujících minulých událostí a zastavení zločineckého syndikátu, kdy přišla o kolegu a milence v jedné osobě, trpí depkami a je posedlá prací. Chce být ve všem nejlepší, osvojit si bojová umění a hlavně ovládnout psychologii mistrů zločinu. To však s sebou nese stinné stránky, které dopadají na její duši a ona je léčí alkoholem a příležitostným sexem. Spolu se svým věrným kolegou Segnonem dostanou jednoduchou práci, tedy zadržet pašové drogy. Ukáže se však, že se kupčí s něčím mnohem horším, lidskou kůží. Malé rybky je dovedou ke člověku, který si říká Cvok a to teprve začne jízda – pentagramy, obětiny, prostě uctívání satana se vším všudy. Ukazuje se, že hledají samotného ďábla.

Skupina 666

Vyšetřovací skupina s názvem 666 má práce až po uši a přijít tomu všemu na kloub nějakou dobu potrvá. Autor nám nabízí propracovaný příběh plný detailních popisů a mnohdy až nechutných detailů zločinů, ale dokáže i bravurně popsat a brodit se v hlubinách lidské duše a ukázat, co se skrývá v jejích temných zákoutích.

Spolčení ničemů bylo výborné, Ďábel si počká hodnotím ještě lépe. Necelých pět set stran uteče jako voda, čtenáře pohání touha zjistit, kdo stojí za celým komplotem, kdo je tajemný a hrůzami opředený Mistr. Neprůstřelná logika autora se mísí s psychologicko-sociologickými úvahami o kořenech zla a o tom, co dělá člověka zlým, o tom, zda existuje bůh a ďábel. I tento aspekt dělá knihu tak velmi zajímavou a silnou.

Existuje Ďábel?

Pojďte to zjistit a začíst se do téhle mimořádné knihy. Musíte mít jen trochu silnější žaludek na některé brutální pasáže, jinak délka knihy snad nikoho nezastraší, jelikož se to čte samo a příběh čtenáře naprosto pohltí. Pokud vám jméno Maxime Chattam nic neříká, měli byste to napravit!

dabel si pocka

Název: Ďábel si počká
Autor: Maxime Chattam
Série: Ludivine Vancker (2. díl)
Žánr: detektivka, krimi
Originální název: La patience du diable (2014)
Nakladatelství: Metafora
Rok vydání: 2022, pevná vazba
Počet stran: 496
Hodnocení: 95 %

Odkaz: https://www.grada.cz/dabel-si-pocka-11537/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Stýská se nám po mladší a naivnější verzi nás samých

Hana-Hermanova2Hana Hermanová se svou povídkou Cancfranc zvítězila na celé čáře v naší literární soutěži Nejkrásnější milostný příběh. Co o sobě prozradila čtenářům magazínu Kultura 21? Třeba i to, jak se jí psala vítězná povídka, co ráda dělá ve svém volném čase a o čem sní. 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Český krtek v CIA aneb Spletitá cesta jednoho podivína do nitra nejdůležitějších tajných služeb světa


krtek200V poslední době jsou knihy o skutečných agentech a tajných službách dost populární a na trhu jich najdete celou řadu. K těm nejprodávanějším patřil loni titul Český krtek v CIA, který vyšel v nakladatelství Prostor.

...

Literatura

Zmrzlinové sedmé nebe zaujme i navnadí

Zmrzlinove nebe 200Působivé a nenáročné letní čtení v podobě knihy Zmrzlinové sedmé nebe od Abby Clementsové nám na český trh přineslo nakladatelství Argo. Co skrývá tato růžovoučká kniha? Nejjednodušší odpovědí je m...

Divadlo

Dlouhý potlesk pro Annu Kareninu v Divadle Kampa

AK-27-X2 perexKlasické pojetí, minimalistická forma, skvělé herecké výkony, jednoduché kostýmy, které vás přenesou do 19. století. Takové je představení Anna Karenina v pražském Divadle Kampa (Nosticova 2a), nacházejícím se – poměrně symbolicky – poblíž c...

Film

Váňa: Největší závod je život sám

josef vanaV den 6. září 2012 se v našich kinech koná premiéra nového časosběrného celovečerního filmového dokumentu „Váňa“ o nezdolném sportovci a osobnosti světového formátu, o Josefu Váňovi.  Scénář filmu a režie byly sv...