Oddychovka nejen pro milovníky romantických komedií

Oddychovka nejen pro milovníky romantických komedií

Tisk

rada-te-poznavam 200V Nakladatelství HOST vyšla kniha Ráda tě poznávám, která se pyšnila označením chytrá romantická komedie netflixové generace. Není právě teď nejvhodnější doba na takovou oddychovku?

 

 

 

Příběh je postavený na otázce, jestli se může člověk zamilovat stejně jako ve filmu. Jeho hlavní hrdinkou je Evie Summersová, která se přestěhovala do Londýna, aby se stala scenáristkou. Dlouhou dobu však pracuje pouze jako asistentka filmového a televizního agenta a agentuře se navíc přímo nedaří. Jejich nadějí je klient Ezra Chester. Ten musí dopsat svůj scénář a je na Evie, aby zachránila jak svou práci, tak celou agenturu.

S Ezrou není jednoduchá domluva, ale Evie se nenechává odbýt. Uzavře s ním dohodu, že mu bude jako inspiraci posílat její takzvané setkávačky a on ji zase to bude průběžně posílat části scénáře. Setkávačky spočívají v seznamování se s náhodnými muži přesně tak, jak se to děje ve filmech. Čtenáře čekají nejrůznější klišé typu vylitého pití v kavárně, předbíhání ve frontě, roadtrip a podobně, u kterých se rozhodně pobaví.

„Evie Summersová, ve chvíli, kdys uzavřela tu dohodu s NOKem, ses rozhodla seznámit se s někým prostřednictvím Výzvy. Podobné výzvy jsme viděli ve filmech jako 10 důvodů, proč tě nenávidím (odpočívej v pokoji, Heathe Ledgere, pro tenhle svět jsi byl až příliš krásný), Taková normální holka, a Jak ztratit kluka v 10 dnech. Pro nevzdělance ty filmy nemají nic moc společného. Ale ve všech jde ve výsledku o jediné: někdo se rozhodne přijmout výzvu, následují nevyhnutelná nedorozumění, kruté zrady a nakonec: láska.“ (str. 66)

Setkávačky jsou tedy hlavní zápletkou knihy, ale nabízí toho mnohem více. Evie je sympatická mladá slečna, která vše bere s nadhledem a brzy si vás získá. Je zajímavé sledovat její korespondenci a komunikaci s Ezrou, kde funguje jistá chemie. Do toho sledujeme svatební přípravy jedné z jejich přátel a také seznamování s fotografem Benem a jeho dcerou.
Ráda tě poznávám bylo pro mě milým překvapením. Pobavila jsem se, zavzpomínala na nějaké filmy a také byla napjatá, jak to celé dopadne. Z takových romantických knih i filmů jsem až na výjimky „vyrostla“, ale toto byla skvělá oddechovka, která mi zabrala pouhých pár hodin a rozhodně toho nelituji.

Rachel Wintersová vystudovala tvůrčí psaní a většinu dospělého života strávila na volné noze psaním pro lokální noviny a online časopisy. V současné době působí jako redaktorka nakladatelství Orion Books. Má ráda dlouhé procházky v přírodě, velká města a věří, že neexistuje moc problémů, které by se nedaly vyřešit za pomoci dobrých přátel a sklenky vína.

rada-te-poznavam

Ráda tě poznávám
Autor: Rachel Wintersová
Překlad: Romana Bičíková
Žánr: romantika, beletrie
Nakladatelství: HOST
Rok vydání: 2021
Počet stran: 368
Hodnocení: 87 %

https://www.hostbrno.cz/rada-te-poznavam/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Savka: Vždy jsem zpíval víc s holkama

savkaMaybe perexTomáš Savka navazuje na sérii tématických koncertů a tak ve středu 28. května navodí v Divadle v Rytířské pravou májovou atmosféru pomocí živé hudby a zamilovaných swingových melodií. V s...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Pohádky z Arendelle od Anny a Elsy

Ledove kralovstvi perexNakladatelství Egmont přináší všem, kteří si oblíbili animovaný muzikál Ledové království (Frozen) z produkce společnosti Disney, další díl do skládačky života v Ledovém království tentokrát nazvaný Pohádky z Arendel...


Literatura

Média, lži a příliš rychlý mozek, aneb když se na nás valí příliš informací

media-lzi-a-prilis-rychly-mozek 200Nakladatelství Grada vydalo knihu Média, lži a příliš rychlý mozek s podtitulem Průvodce postpravdivým světem, jejímž autorem je spoluzakladatel webu manipulatori.cz Petr Nutil.

Divadlo

Máma říkala, že bych neměla: divadelní hit pro matky i dcery ve Vršovickém divadle MANA

mama rikala 200Říkáte si, že svoje dítě vychováte úplně jinak než vaši rodiče? Máte starosti s dětmi? A také vám máma říkala, co by se mělo nebo nemělo? I o tom je nová hra o rodinných vztazích Máma říkala, že bych neměla uznávané anglické autorky Char...

Film

Zjevení – když po vás jde to „z druhé strany“

zjeveni dvd 200Nejeden horor dává ponaučení, že není radno si zahrávat s tajemnými silami a s „druhou stranou“. Bohužel se však stále najdou tací, kteří si nedají říct a nedají. A takoví rozjíždí horor Zjevení.

...