Zamávejte se svým jídelníčkem a přijďte na chuť Luštěninám

Tisk

luste200Nakladatelství Ikar nás začátkem roku zásobuje samými zdravými kuchařkami a příručkami, tentokráte se podíváme na zoubek 100 neodolatelných receptům pro milovníky fazolí, čočky a cizrny pod souhrnným názvem Luštěniny. Moderně pojaté recepty rozhodně nejsou určené jen pro food bloggery či vegetariány, tak proč je nevyzkoušet?

 


Britská autorka kuchařek a  food stylistka Genevieve Taylorová si pro nás přichystala knihu o Luštěninách, které podlehne kdejaký mlsný jazýček. Nabízí totiž sto receptů plných nepřeberných chutí, které jsou zaměřeny na tuto mnohdy opomíjenou součást našeho jídelníčku.
Knížka nám v teoretické části poví něco o luštěninách, o druzích i o tom, jak je správně vařit či skladovat. Oddíly s recepty jsou rozděleny na Jednoduché fazole pro všední den, Slavnostní fazole, Fazole na cesty, Lehká jídla a pomazánky a Sladké fazole. Ke každému receptu máme barevnou fotografii hotového pokrmu, přísady, postup, nějaký ten úvod, ale třeba i dobu na přípravu, nebo někdy i možnost obměny. Filo rolky s fetou a cizrnou, kuřecí salát s kokosem, sladká polévka z červených fazolí – už se vám sbíhají chutě?

luste


Z knihy jde na první pohled, na první prolistování vycítit, že autorkou je Britka. Podle řazení knížky i jejího rozdělení a repetitivnosti, podle inspirace indickou a východní kuchyní i podle výběru masa či ryb, potažmo mořských plodů. A to je i důvod, proč mě tato knížka zas až tolik neoslovila. Jednak i v dnešní době nemám přístup ke všem ingrediencím a zde popsané určité druhy a odrůdy fazolí prostě neseženu. Pár nápadů mě nadchlo, ale nejedná se o kuchařku na běžné denní vaření.


Název: Luštěniny – 100 neodolatelných receptů pro milovníky fazolí, čočky a cizrny
Autor: Genevieve Taylorová
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2016, vázané
Počet stran: 144
Hodnocení: 70 %

( 0 hlasů )

https://www.kosmas.cz/knihy/213384/lusteniny/


 

Zobrazit další články autora >>>