Víte, kolik jitrnic dokážete sníst? V Máslovicích to můžete zjistit!

Víte, kolik jitrnic dokážete sníst? V Máslovicích to můžete zjistit!

Tisk

masopust perexMasopustní veselí je v plném proudu. Zúčastnit se ho můžete i tuto sobotu, 15. února. Tentokrát se pravá vesnická zabíjačka bude konat v obci Máslovice, ve Středočeském kraji.

 

Těšit se můžete například na soutěž v pojídání jitrnic. Chybět nebudou ani čerstvé koblížky a speciální teplé nápoje. Samozřejmostí je průvod masek s hudbou.

maslovice masopust

A určitě nezapomeňte navštívit zdejší Muzeum másla, které je jediné svého druhu v Evropě.  Vzniklo v roce 1997 a svým návštěvníkům nabízí unikátní interaktivní expozici. Prohlédnout si tu můžete například různé druhy máselnic, odstředivek a formiček na máslo. Většinu předmětů je možné si i vyzkoušet. Bezbariérové muzeum vychází vstříc i návštěvníkům se zrakovým postižením, protože pracovní listy k expozici jsou vytvořené také v Braillově písmu.

masopust14

Více informací se dozvíte na www.maslovice.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S Barborou Schneiderovou nejen o storytellingu a festivalu Vikingové

vikingove 200Od 23. do 26. září se v Městské knihovně v Praze bude konat festival Vikingové, jehož součástí bude Večer se staroseverskými bohy. Ten má pod taktovkou mimo jiné paní Barbora Schneiderová, ředitelka občanského sdružení Storytelling a také drama...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Osvojte si Nejlepší přesvědčovací techniky

presvedcovací techniky perexGrada vsadila na další knihu populárního švédského mentalisty a lektora Henrika Fexeuse, tentokrát zaměřenou na nejlepší přesvědčovací techniky. Já s vámi nechci manipulovat, ale kniha rozhodně stojí za to!

...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede inscenaci Adamova jablka, střetne se v ní Robert Jašków s Jacobem Erftemeijerem

Adamova jablka 200Téměř rok po původně ohlášeném termínu se ve Švandově divadle dočká premiéry hra Adamova jablka. V sugestivním příběhu o dobru a zlu v režii Jiřího Pokorného se sejdou Jacob Erftemeijer jako pastor Ivan a Robert Jašków v roli neo...

Film

Spolu s filmem vychází i kniha o Všech dobrých rodácích

200filmO co všechno se Národní filmový archiv, už nějakou dobu pod novým vedením, zasloužil? Hodlá zastavit letitý, mimořádně záslužný a svou informační šíří nenahraditelný časopis Filmový přehled, v posledním roce odsouzený živořit ve výhradně internetové podo...