Vychází SelfSabotage: debut zpěvačky a skladatelky s osobitým hlasem Valerie MOOD

Vychází SelfSabotage: debut zpěvačky a skladatelky s osobitým hlasem Valerie MOOD

Tisk

ValerieMood 200Čtvrt roku poté, co se v hudebním online prostoru úspěšně objevil první singl Rain, vydává nová tvář na českém hudebním poli, Valerie MOOD, 10. září své debutové album “SelfSabotage”, které produkoval uznávaný český skladatel a producent se zkušenostmi ze zahraničí, Karel Mařík. Album vedle hitu Rain předznamenávaly také skladby Fly a Lost in the dead end.

“Na albu uslyšíte deset písní inspirovaných vztahy, zážitky, splíny. Je o naší vlastní sabotáži, kterou si komplikujeme život, ale i o hledání cest, jak z ní ven. Při psaní textů jsem vycházela z vlastních zkušeností i z pozorování životů kolem”, popisuje tvorbu alba zpěvačka Valerie MOOD a dodává: “Celé album, které jsme s Kájou Maříkem vytvořili, věnuji svému otci. Je to takové poděkování za všechno, co mi do života dal, a to nejen hudebně. Byl mým největším fanouškem, bohužel se nedožil dokončení mého alba.”

Spolupráce Valérie s Karlem se začala rodit v roce 2015. Karel v té době chystal album se skotskou rockovou legendou, Danem McCaffertym (ex frontmanem The Nazareth).

ValerieMood 1 cover

“Album jsme natáčeli zčásti v Česku a ve Skotsku - tam totiž tehdy Kája natáčel album i s rockovou ikonou Danem McCaffertym. Na nahrávání alba SelfSabotage ve skotském studiu Sub Station se vedle Karla Maříka podíleli tamní vynikající muzikanti jako basista Chris Agnew (syn basisty The Nazareth, Peta) nebo kytaristé Jamie Adamson a Ali Ferguson, sound engineering byl pod vedením Duncana Aitkena” doplňuje Valerie Mood.

Jednu z písní ‘Recycle my soul’ napsal Karel Mařík jako duet. Song s Valérií nazpíval přímo ve Skotsku sám Dan McCafferty.

Valerie Mood 2

“Recycle my soul zaujala nejen Dana, ale také moderátora Graeme Scotta, který nás s Kájou pozval jako jedny z prvních hudebníků z Čech k rozhovoru do své show v rádiu K107 fm. Těším se, až album vyjde, je to příběh několika uplynulých let, které mě v určitém ohledu změnily. Je to ale začátek, na který se chystám navazovat další tvorbou.” uzavírá Valerie Mood.

Valerie Mood (vlastním jménem Valérie Tošerová) je česká zpěvačka a textařka na sólové dráze, žijící v Praze. Pochází z muzikantské rodiny, k hudbě ji od dětství vedl její otec. Vystudovala ekonomii, ale profesně ji to zaválo k hudbě a ke koučinku. Příležitostně se věnuje herectví.

Valerie Mood 3


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

JITKA SMUTNÁ: MÍT NĚKOHO JE V ŽIVOTĚ PODSTATNÉ

Smutna 200Diváci televize Prima si ji zamilovali nejprve jako rodině oddanou a milující manželku Lídu Bernátovou v seriálu Cesty domů, nyní hraje naslouchavou pošťačku Boženku ve Svatbách v Benátkách. Od podzimu ztvární Jitka Smutná v seriálu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

David Deid a jeho kniha Sex jako cesta k Bohu. Dostaňte se v sexu a energii na vyšší level

sex jako cesta k bohu200Kdybych měla tuto knihu zařadit do celé Deidovy tvorby, tak bude právě ten krůček, ten předěl, který dělí všechny ty hluboce něžné, moudré knihy od té jedné, o které s...

Divadlo

Ženy na pokraji nervového zhroucení: Nový muzikál v divadle JAMU, na scéně v Orlí ulici, v Brně

zeny na pokraji 200Divadelní fakulta Janáčkovy akademie v Brně má vlastní muzikálovou scénu, kterou jim může kdekdo závidět. Na představení si mohou studenti vyzkoušet před publikem své dovednosti, pedagogové úspěšnost svého vedení, no je to prostě t...

Film

České a italské natáčení historického velkofilmu Il Boemo v hlavní roli s Vojtěchem Dykem je v plném proudu

Il Boemo 200Hlavní část natáčení historického velkofilmu režiséra Petra Václava Il Boemo o Josefu Myslivečkovi, jednom z nejvyhledávanějších hudebních skladatelů druhé poloviny 18. století, právě probíhá mezi Českou republikou a Itálií. Ve skladatelově rod...