STO ZVÍŘAT vydává nové album 30 LET TESTOVÁNO NA LIDECH

STO ZVÍŘAT vydává nové album 30 LET TESTOVÁNO NA LIDECH

Tisk

sto zvirat 200Třaskavou směs ska, rocksteady, swingu a dalšíchžánrů roztáčí nové album skupiny STO ZVÍŘAT. Pod názvem 30 LET TESTOVÁNO NA LIDECH vychází 10. října k oslavám kulatého výročí vzniku kapely.

 

 

 

Deska obsahuje 12 písní, které jsou pestrým koktejlem tragikomických postav a jejich příběhů. Autorem dvou z nich (Čtvero ročních období a Praha) je bývalý dlouholetý člen, zpěvák a kytarista Petr Ostrouchov, který byl loni na podzim součástí velkolepého úspěchu alba Vladimíra Mišíka.

“Obávám se, že Petr nám napsal dva největší hity. Štve mě to, ale nedá se nic dělat,” směje se s nadsázkou kapelník Jan Kalina. Poeticky hrubozrnné texty opět napsal výhradní textař kapely Tomáš Belko, kreativní ředitel známé reklamní agentury Ogilvy, který si po letech na albu zahrál i na saxofon. “Jednu pecku navíc přidal jeho syn Matěj Belko,” zmiňuje Kalina mladého šikovného hudebníka, který hraje i s Davidem Kollerem, Lenko Dusilovou, či Oskarem Petrem.

Čtvero ročních období
Petr Ostrouchov / Tomáš Belko

je zima, hele, nebejt rumu
snad zhebnu, děsná tma je tu
dojdu si pro něj do konzumu
a nechám si zdát o létu
na jaře všechno kolem pučí
mám toho dost a dávno vím
že mít rád se ho nenaučím
a tak se těším na podzim
to se přečká, to se nějak přečká
to se přečká, to se nějak přečká
dnešek, měsíc, rok, život, tečka
je léto, slunce kreslí černou
u nohou stíny děsí mě
to vedlo není žádný terno
tak se mi stejská po zimě
je podzim, barvy přetékají
skoro bych řek až přes čáru
jsem rád, že už je léto v háji
jen se mi stejská po jaru
to se přečká, to se nějak přečká
to se přečká, to se nějak přečká
dnešek, měsíc, rok, život, tečka
to krásné lidské pokolení
hlavně že tu jsme mezi svýma
chceme jen to, co tady není
co tu je, to nás nezajímá
to krásné lidské pokolení
hlavně že tu jsme mezi svýma
chceme jen to, co tady není
co tu je, to nás nezajímá
to se přečká…

Právě v těchto dnech zbývá šest týdnů do vydání alba, které vznikalo letos z jara v době koronavirové velmi netradičně. ”Byl jsem v minulosti zvyklý naběhnoutdo nahrávacího studia a všechno to namastit v kuse za týden, za dva. Kvůli korona-omezením jsme tam ale chodili víckrát, vždy na tři dny. Udělali jsme pokaždé komplet tři písničky, bylo to příjemně rozdělené,” pochvaluje si Kalina, který je také výtvarník a stojí i za výraznou vizuální tváří novinky, kde si pohrál zejména s piktogramy.

sto zvirat obalka

Zvířata a změny

Skupina vznikla v roce 1990 ze studentského rocknroll bandu Matěj Čech a představila se pražskému publiku podzimním dvojkoncertem v Malostranské besedě. Nové album je v pořadí dvanácté. “Už z poslechu předmasteringových verzí mohu s radostí říct, že vzniká parádní album,”uvedl Šimon Kotek z vydavatelství 100PROmotion. Vychází po pěti letech od alba Ministerstvo mýho nitra a po třech letech od doprovodu sólového projektu zpěvačky Jany Jelínkové pod názvem Dáma s čápem.

Velkou stozvířecí novinkou letních prázdnin se stala informace o odchodu tří členů kapely z celkového počtu devíti hudebníků. “Miki, Beruška a Willy mají nový soulový projekt. Děkujeme za roky skvělé spolupráce a těšíme se z nového alba, které jsme spolu ještě stihli natočit,” komentoval Honza Kalina situaci na sociálních sítích. Změna nezasáhne chod kapely ani plánované podzimní turné. Skupina totiž může vybírat z mnoha mladých hudebníků, kteří na uvolněných postech už v minulosti hostovali.

Album 30 LET TESTOVÁNO NA LIDECH vyjde 10. 10. 2020 na labelu 100PROmotion.

Křest alba se koná v listopadu podle "koronavirové" situace ve Foru Karlín nebo v Paláci Akropolis.

stozvirat koncerty

Více informací: www.stozvirat.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

DeeThane: „Naslouchal jsem a hledal, jestli na mě beat “dýchᔓ

deethane 200DeeThane je streamer a hudební interpret. Letošní jaro měl strávit na turné, ale současná situace mu to nedovolila a on se tak pustil do práce na novém albu. Co na něm fanoušci najdou? A jak DeeThane odpočívá?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Michelle A. Motuzas: Šamanské léčení

samanske leceni perexKaždá naše myšlenka, každý čin je energie. Nějak reagujeme, a to se promítá i do světa kolem nás. Tato pavučinka vnímání je příjemným oživením světa. Zkuste si to s náladou. Jak je doma rozdílná atmosféra, a i se dějí rozdí...

Divadlo

a-á-a-á-a

kavarna 200Švandovo divadlo uvedlo v sobotu 28. dubna 2018 premiéru hry Kauza pražské kavárny. Na vzniku inscenace se podíleli sami herci divadla pod vedením Jacoba Erftemeijera, který hru také režíroval. Pražská kavárna – útočiště intelektuálních povalečů ...

Film

Letadla nepřekvapila ani neohromila

200filmNejnovější film ze společnosti Pixar vypráví tentokrát příběh spíše ze vzduchu než ze silnice. Na rozdíl od Aut se v Letadlech neobjevuje žádný známý dabér ani režisér.

...