36 Crazyfists – emocemi napěchovaná hudba z Aljašky

36 Crazyfists – emocemi napěchovaná hudba z Aljašky

Tisk

craz 20Je až s podivem, že některé kapely mohou existovat dvě dekády a stejně si v našich zeměpisných šířkách nenašly širší posluchačskou obec. Obávám se, že podobný osud má i čtveřice původem z daleké Aljašky, alternativci 36 Crazyfists. Třeba se to tímto článkem krapet změní a někdo v nich najde zalíbení…

 

 

 

Čtyřčlenná banda se zformovala koncem roku 1994 na Aljašce, nyní působí v americkém Oregonu. Sestava je poměrně neměnná: Brock Lindow – zpěv, Steve Holt – kytara, Mick Whitnes – basa, Kyle Baltus – bicí. Jejich hudba je směsicí metalcoreu, nu-metalu a alternativní rockové hudby. Kdo má rád procítěné i řízné a hravé kytarovky a charismatický vokál, ten je na správné adrese.

CRAZYFIST 2

 

Za dobu své existence vydali sedm studiových alb: In the Skin (1997), Bitterness the Star (2002), A Snow Capped Romance (2004), Rest Inside the Flames (2006), The Tide and Its Takers (2008), Collisions And Castaways a nyní Time And Trauma (17. 2. 2015).

Poznávacím znamením téhle kapely jsou nezaměnitelné kytarové melodie a typický melodický vokál Brocka Lindowa. Prostě příjemná muzika, která si nehraje na něco, co není. Minulé album mě ani zdaleka neoslovilo tolik jako Time And Trauma. Jako vždy z jejich hudby vyvěrají pocity, nyní hlavně zlost a bezmocnost. Zpěvákovi zemřela matka a toto album představuje jakousi rozlučku s ní.

Výborný otvírák Vanish zabrnká na strunu kytarového souznění a nabízí nám předzvěst věcí, které přijdou. Je vidět, že hudebně dospěli. Rychlejší a vzteklý náboj nese 11.24.11. Nejkratší, nejrychlejší a snad i bezstarostná písnička je Lightless. Ta se také nejvíce podobá minulé tvorbě. K Also Am I se můžete podívat na vydařený videoklip.

Silencer ukazuje naléhavější tón a nemilosrdně rezonuje v hlavě. Na mě zapůsobil z celého alba nejvíc. Naopak nejméně mě potěšila skladba Swing the Noose, která nepřináší žádné osvěžení, nic nového. Závěrečná Marrow je výrazně nejdelší skladbou (5:52) a hostuje zde zpěvačka Rebecca Duin. Dostaneme se do poklidnějších vod, nicméně jde o důstojné rozloučení se s deskou.

36 Crazyfists vytvořili další skvělé emocionální kytarové album. Písně rozhodně nejsou unylé a jednotvárné, sic textově bych album zařadila jako konceptuální – jelikož se potýká s myšlenkou smrti a odchodu z tohoto světa. Křehkost bytí v podání 36 Crazyfists snad potěší nejednoho hudebního posluchače.

Time And Trauma
Interpret: 36 Crazyfists
Žánr: alternativní metalcore
Skladby: 01. Vanish, 02. 11.24.11, 03. Sorrow Sings, 04. Lightless, 05. Time And Trauma, 06. Also Am I, 07. Translator, 08. Silencer, 09. Silvers, 10. Swing the Noose, 11. Gathering Bones, 12. Marrow + deluxe verze 13. Edge of the End, 14. I Erase
Stopáž: 52:26
Vydavatelství: Spinefarm Records
Hodnocení: 88 %

Zdroj foto: internet


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

MUDr. David Frej: Nejen o fekální transplantaci, ale především o Zdravém střevě

frej ft perexJak střeva a zažívací trakt ovlivňuje naše emoce, psychiku, zdraví, imunitu? Právem autoři Jiří Kuchař a MUDr. David Frej říkají, že jde o druhý mozek našeho organismu. MUDr. Davida Freje se zeptáme na pár otázek, které v knize vyčnívají, kte...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Dámy, slečny, paní, zbystřete! Ikona glamour vydala knížku v češtině!


znamenko krasy 200Vaše znaménko krásy, takový je název nejnovější extravagantní příručky o módě a kráse od světoznámé modelky a propagátorky burleskního stylu, nádherné Dity Von Teese. Tuto bibli nám přináší nakladatelství Jota, a pokud se zajím...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění

na prvni pohled200Advokátka vyhozená ze sedla. Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění. 

...

Film

Filmové plakáty v průběhu věků
ImagePrvní filmoví diváci se zrodili na sklonku 19. století - a již tehdy je na projekce kraťoučkých, tehdy ještě samozřejmě němých filmečků lákaly sytě barevné plakáty, které slibovaly úžasný zážit...