Tradiář 2023. Diář plný tradic pro dny všední i sváteční

Tradiář 2023. Diář plný tradic pro dny všední i sváteční

Tisk

tradiar obalka makova (2)Pokud přemýšlíte nad tím, jaký diář si pořídit na příští rok, anebo chcete někomu blízkému darovat parádní diář k Vánocům, máme pro vás skvělý tip! Je jím TraDiář 2023 od autorek Martiny Boledovičové a Martiny Viktorie Kopecké. Vydalo jej nakladatelství SmartPress. Na co všechno se v tomto diáři můžeme těšit?

Diář na první pohled zaujme svým vzhledem a krásnou obálkou. K dispozici je makový, anebo červený. Já si vybrala makový, na jehož obálce je fotografie nádherných vlčích máků. Diář je opatřen pevnými deskami s gumičkou a uvnitř má i záložku v podobě červené stužky. Formát je větší (A5), ale přesto se pohodlně vejde do kabelky.

Jeho zaměření je na svátky a tradice. Najdete v něm 12 zamyšlení jedné z autorek, farářky Martiny Viktorie Kopecké, stručný plánovací kalendář, týdenní kalendárium, jmenný kalendář, zjednodušený liturgický i lunární kalendář, přehled svátků v každém měsíci, a to jak staročeských, tak i novodobých. Dále přehled školních prázdnin a volných dní, nakonec i seznam sezónního ovoce a zeleniny včetně toho, co se děje v přírodě. V diáři je dostatek místa jak na každodenní zápisky, tak i na různé plány. Potěšit vás mohou rovněž motivační otázky, na které si můžete sami písemně odpovídat do připraveného prázdného prostoru.

O autorkách

Martina Viktorie KOPECKÁ
Farářka Církve československé husitské, psychoterapeutka a krizová interventka.

Jako farářka slouží Bohu i lidem, křtí, oddává, vyprovází na poslední cestě a slouží bohoslužby. Ráda píše kázání, která lidi baví a „šije svatby na míru“. Píše blog o životě farářky dnešní doby Deník farářky. V knize vysvětluje hlavně křesťanský příběh Vánoc a církevní tradice s nimi spojené.

Martina BOLEDOVIČOVÁ
Zakladatelka nakladatelství Smart Press, matka jedné dcery a tří synů. Stála u vzniku mnoha projektů a zajímavých knižních titulů.

Nápad na knihu Tradinář přišel v momentu, kdy zjistila, že by ráda dětem ukázala, a tak i předala smysluplné věci, které se z jejího života tak trochu vytratily – třeba zasít semínko, uspořádat posvícení či zpracovat vlastní úrodu.

tradiar obalka makova

Název: TraDiář 2023
Autor: Martina Viktorie Kopecká, Martina Boledovičová
Nakladatelství: SmartPress
Rok vydání: 2022
Počet stran: 176
Hodnocení: 85%

https://www.smartpress.cz/tradiar-maky


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Udělejte si hezký večer, přijďte do Pekla!

pek 200Těmito slovy láká na jedinečnou tragikomedii Peklo – Dantovské variace jeden z tanečníků skupiny 420PEOPLE. Jde o choreografa a tanečníka Václava Kuneše, kterého jsme spolu s jeho kolegyní Natašou Novotnou poprosili o zodp...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

"NOVOROČENKY" opäť putujú letom - svetom

PF perexStarý rok so všetkou vážnosťou, cťou a uvážením opäť dosluhuje a nový sa hlási k svetu. Zľahka a svižne, so všetkou dôstojnosťou a zodpovednosťou, uchádzajúc sa o svoj príduci honor. 


Literatura

Cestou necestou s mistrem haiku, japonským básníkem Bašó

alt“Nevím, jestli to znáš taky, vždycky když vidím mraky, mám hroznou chuť vypadnou z týhle díry” zpívá Petr Fiala, frontman skupiny Mňága a Žďorp v jedné písni. Netuším, zda Bašó viděl mraky, a zda je Bašovo rodné město Uen...

Divadlo

Repríza Dvořákovy opery Rusalka ve Státní opeře v Banské Bystrici bude událostí sezóny

opera banska bystrica perexHvězdného obsazení se dočká ve Státní opeře v Banské Bystrici repríza Dvořákovy opery Rusalky, která proběhne 4. června. V hlavních rolích tohoto mimořádného představení vystou...

Film

Křtiny aneb exkurze do polského podsvětí
ImageDrsný, avšak velmi lidský příběh současného varšavského podsvětí, kde vládne zákon ulice a nejsilnějšího gangu. I takto jednoduše by se film režiséra Marcina Wrony dal popsat, pokud bychom měli k dispozici jen několik slov. A...