KLUK V KOPAČKÁCH: Nová škola – nová výzva, kámo!

KLUK V KOPAČKÁCH: Nová škola – nová výzva, kámo!

Tisk

Kluk v kopackach200Nakladatelství BAMBOOK, součást Nakladatelského domu GRADA, přichází s další knihou české autorky Markéty Bolfové, kterou doprovází krásné ilustrace od jednoho z předních český ilustrátorů Lukáše Fibricha. Spolupráce mladé autorky a známého ilustrátora dává vzniknout knihám, které vaše děti zkrátka budou chtít číst!

 

Osmiletý Tomáš žije fotbalem. Když se s tátou přestěhují do nového města, záhy si nesedne s novým spolužákem s Michalem, populárním, namyšleným klukem, který se Tomovi posmívá, že nemá mobil a bydlí u svého podivínského dědečka přezdívaného Divnovous.

Soupeření obou kluků se ze školních lavic přenáší i na zelený trávník. Naučí se oba rivalové táhnout za jeden provaz?

O autorce:

Markéta Bolfová vystudovala obor Česká literatura na Slezské univerzitě v Opavě. Věnuje se knižní tvorbě pro děti, v lednu 2022 jí vyšla její prvotina Kamarádi z naší ulice. V současnosti pracuje jako knižní redaktorka pro knižní velkoobchod v Ostravě.

O ilustrátorovi:

Lukáš Fibrich je kmenový výtvarník časopisu ABC. Vystudoval obor kreslené animace na pražské FAMU a filmovou a televizní grafiku na VŠUP. S časopisem ABC spolupracuje pravidelně od roku 1990, publikoval zde přes 4 000 kreseb. Je autorem pěti krátkých kreslených filmů, ilustroval deset jazykových učebnic. Věnuje se též reklamní ilustraci. Web autora: www.fibrich.cz

Kluk v kopačkách, Markéta Bolfová, 120 stran, formát: 129 × 198, pevná vazba,

Kluk v kopackach jpg

Více informací: www.grada.cz


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Mysterium tremendum je český projekt, který nemá obdoby

myst200Velice zajímavým přírůstkem na poli české literatury se stala kniha s názvem Mysterium tremendum, kterou měl napsat jistý Sebastian Rainer. Skutečně stojí za pořízení?

...

Divadlo

Městské divadlo v Mladé Boleslavi uvádí legendární hru bratří Mrštíků Rok na vsi

rok na vsi200V režii Zdeňka Bartoše a v dramatizaci Miroslava Krobota uvádí už od letošního prosince Městské divadlo v Mladé Boleslavi hru bratří Mrštíků Rok na vsi. V inscenační úpravě režiséra a Kristýny Čepkové se představení prakticky celý soubor. Kr...

Film

Pohádka Náměsíčníci vypráví příběh o dobrodružném výletu na Měsíc

Namesicnici 200Dětská animovaná pohádka s názvem Náměsíčníci (Moonbound) bude mít v českých kinech premiéru 9. června. Snímek ve formátu 2D bude jedno velké neuvěřitelné dobrodružství chlapce Petra a jeho malé sestřičky Anny, která byla unesena. Velký bráš...