Je tady Týden čtení dětem

Je tady Týden čtení dětem

Tisk

cele cesko cte detem 200Letošní slavnostní inaugurace se vrací po deseti letech na místo, kde probíhala první edice Týdne čtení dětem v ČR, a to do ČESKÉHO TĚŠÍNA. První ročník byl dokonce mezinárodní, na jeho organizaci se v roce 2011 podílela organizace Cała Polska czyta dzieciom a mezi osobnostmi, které Týden zahajovaly byl Jaromír Nohavica, Ewa Farna, Michal Viewegh a Bolek Polívka.

 

JUBILEJNÍ ROČNÍK Týdne čtení dětem v ČR zahájí tentokrát tři velké programy:

Pro děti

Kdo zahájí jubilejní ročník na slavnostní inauguraci v Českém Těšíně 1. 10. 2020? Slavnostní programy pro děti z místních základních škol uvede v Kass Střelnice herec a moderátor LUKÁŠ HEJLÍK. Školáci se mohou těšit například na youtubere, vlogera, moderátora a dabéra v jednom KOVYHO, herečku Moravskoslezského divadla v Ostravě LADU BĚLAŠKOVOU, hudební a pěvecké DUO VRÁMOLL a samozřejmě již tradičně na herce scénického čtení LiStOVáNí.

V rámci inaugurace pokřtíme a pustíme do světa také naši novou píseň "Budu jejich ochráncem". Písničku plnou popletených pohádek pro Celé Česko čte dětem napsal skladatel, textař a bavič Jiří Krhut. S písní spustíme také nový videoklip z natáčení v Českém rozhlase v Ostravě i v Praze. Autorem klipu je známý režisér Petr Němeček. Píseň nazpívali David Stypka, Mirai Navrátil, Petr Bende, Patricia Janečková, Hana Fialová, KACZI, Rostislav Olesz, Eva Dřízgová, Richard Krajčo, Milan Baroš, Štěpán Kozub, karvinský dětský pěvecký sbor Permoník. Reportáž z natáčení natočila Česká televize Ostrava, Český rozhlas.

Pro dospělé

Druhou akcí, kterou letos u příležitosti jubilea chystáme, je FILMOVÝ VEČER S BESEDOU, který se koná 30. 9. 2020 v kině Central v Českém Těšíně. Pro rodiče a dospělé z okolí dítěte jsme připravili pásmo oceněných krátkých filmů studentů FAMU na téma vztahů rodičů a dětí, mladých lidí a sociálních sítí. Po projekci povede moderátorka Českého rouhlas Kateřina Huberová besedu s jedinečnými hosty, kterými jsou:

  • PhDr. Marian Jelínek, Ph.D., český hokejový trenér, mentální kouč a autor knih
  • Karel Kovář alias Kovy, český youtuber, vloger, moderátor, dabér
  • Mgr. Eva Katrušáková, zakladatelka Celé Česko čte dětem
  • Mgr. Lenka Dostalíková, terapeutka a klinická psycholožka

Předprodej vstupenek v ceně 120 Kč on-line v e-shopu Celé Česko čte dětem nebo osobně v kanceláři na ulici Odboje 118/3 v Českém Těšíně. Informace na tel.: 777 074 664.

Výstava plakátů

A třetí akcí je samostatná VÝSTAVA PLAKÁTŮ LADISLAVA SZPYRCE. Plakáty těšínského grafika připomínají deset ročníků tradičního celostátního projektu Týden čtení dětem. Deset tisků bude zdobit 1.patro radnice Městského úradu Český Těšín od 25. 9. do 9. 10. 2020.

cele cesko cte detem

Více informací: https://celeceskoctedetem.cz/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Obchod se štěstím

obchod se stestim perex„Promiňte, co se tady prodává?“ zeptala jsem se. „ Jak to myslíte?“ divila se stařenka. „Co je napsáno na obchodě, to se taky prodává. Štěstí děvenko. Štěstí.“ „ A… v jaké formě?“ „V jaké...

Divadlo

Pravda versus lež: drama Mléčné sklo s Martinem Dejdarem uvede Divadlo MANA

mlecne sklo 200Světové premiéry napínavé hry Mléčné sklo v novém obsazení se konečně dočkají diváci v Divadle MANA v Praze-Vršovicích. Dramatický příběh s kriminální zápletkou plný zvratů ale i s dávkou humoru s Martinem Dejdarem v hlavní roli zde poprvé u...

Film

Vyrazte do kina a vyhrajte rychlou a zběsilou jízdu na závodní dráze a pobyt pro dva v Londýně

rychle a zbesile200Oslavte jubilejní desátý díl oblíbené akční série Rychle a zběsile. Cinema City si připravilo exkluzivní soutěž o dvě letenky do Londýna, dvě noci v luxusním hotelu s wellness, a to nejdůležitější, akční řidičský zážitek na závodní d...