Vydejte se do lesa za příběhy

Vydejte se do lesa za příběhy

Tisk

Vitejte u nas v lese 200Nakladatelství Kazda přineslo další bohatě ilustrovanou knihu nejen o lese pro nejmladší čtenáře. Jedná se o titul Vítejte v lese od Henriette Wichové a Tessy Rathové.

 

 Kniha má podtitul Týden plný příběhů a obsahuje tak jedno vyprávění na každý den. V závěru knihy se navíc nachází týdenní kolo k vybarvování a vystřihování motivující k pozornosti čtenářů a také vedoucí k zaznamenávání. Tato aktivita mě překvapila a přišla mi zajímavá.

V příbězích se čtenáři setkávají s Frídou a její rodinou: bratrem Benjamínem, mámou Andreou, která je hajná a tátou Štěpánem. K tomu se objevují další postavy jako je babička Lada nebo sousedé Alena s Luďkem. Nechybí ani spousta zvířat: od těch domácích po ty lesní jako je například liška.

Některá vyprávění jsou ze života (vzrušující svatba), někde zase nechybí trocha nadpřirozena (kouzelné lesní jezírko) a ve všech je skryto nějaké ponaučení. Jako například, že se z lesa nesmí odnášet klády, nebo že ne vždy vyjde vše podle našich představ. Je to však nenucené a do příběhů to zapadá.

„Andrea si začne dělat starosti. „Doufám, že v lese nikdo negriloval nebo neupustil oharek od cigarety.“
„Taky střepy jsou nebezpečné,“ přidá se Benjamín. „Když na ně zasvítí slunce, fungují jako čočka a může začít hořet.“
Alenin otec to zaslechne a poleká se: „Ale ne! U kapličky jsem upustil lahev. Střepy jsem sice posbíral, ale možná jsem je nenašel všechny.“
Andrea okamžitě popadne brašnu a rozběhne se k autu. Srdce jí zběsile buší, ale zároveň je klidná. Hajná dobře ví, co je třeba udělat. (str. 18)

Vítejte u nás v lese je opět moc pěkná kniha pro mladé čtenáře, které je navíc může nalákat do lesa, kde se stále něco děje.

Henriette Wichová pochází z Landshutu v Německu, kde už jako dítě na zahradě v houpací síti četla všechny knihy, které se jí dostaly do rukou a často snila o tom, že až vyroste, bude knihy sama psát. Později, po studiích němčiny a filozofie, začala sbírat dětské knihy a tento koníček ji přivedl do knižního nakladatelství k práci redaktorky knih pro děti. V roku 2000 se jí splnil velký sen a stala se autorkou první vlastní knihy. Psaní knih pro děti a mládež se stalo jejím povoláním a její příběhy jsou vždy o odvaze a přátelství.

Tessa Rathová je německá ilustrátorka, která se specializuje na hravé ilustrace knih pro děti a mládež. Žije v Berlíně a její pestrobarevné hravé obrázky jsou součástí více než třiceti publikací z produkce několika německých knižních nakladatelství.

Vitejte u nas v lese obalka

Vítejte u nás v lese
Autor: Henriette Wichová, Tessa Rathová
Překlad: Michaela Škultéty
Žánr: pro děti a mládež
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2021
Počet stran: 64
Hodnocení: 85 %

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži.

https://www.knihykazda.cz/vitejte-u-nas-v-lese/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Tina Freennstedt: Odložené případy: Nezvěstná

Odlozene pripady-Nezvestna 200Je to šestnáct let od brutální vraždy, která měla být na věky věků zasypána prachem zapomnění. Jenže někomu se nehodí do života to, co se druhému hodilo do krámu. Severská krimi jako vyšitá: zaujme především ...

Divadlo

Rozprostřeno: recept na život

altV experimentálních prostorech NoD se během června třikrát představila divadelní reality show Rozprostřeno. Pět lidských osudů, pět večeří o tříchodových hláškách, s nejznámější českou podvečerní zábavou podoba čistě náhodná...

Film

Ghostface znovu na scéně: tentokrát v New Yorku

Vriskot200Ikonická maska se vrací už pošesté. Poté, co Samantha, Tara a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha v městečku Woodsboro, se ve snaze zapomenout na tyto tragické události všichni čtyři přestěhují do New Yorku. Nebude to ale trvat dlouho ...