Vychází závěrečný díl Sladkých dětí

Vychází závěrečný díl Sladkých dětí

Tisk

sladkedeti 200Třetí a poslední díl trilogie o dětech s diabetem prvního typu se jmenuje Naděje nikdy nekončí. Je tak pokračováním knih Šípkové Růženky naruby a Sladký roky o dětech s diabetem 1. typu.

 

 

Hlavním hrdinkám knihy Naděje nikdy nekončí Róze, Simoně a Zdeňce je už 15, mají občanku a chodí na střední školu. Dospívají a v životě se pomalu staví na vlastní nohy. Dozvídají se víc o světě, kde nejsou pod ochranou rodičovských křídel, i o sobě samotných. Během jednoho roku toho zažijí opravdu hodně, musí se vyrovnat se ztrátou kamarádky, zvládnout první zkušenosti s láskou, zradou i alkoholem. Ne pro každého je nejtěžší začátek, kdy se musí vyrovnat s novou diagnózou, někoho čeká to nejtěžší mnohem později.

Simona, která má diabetes prvního typu a celiakii od dvou let a která vždy ostatním pomáhala, teď sama potřebuje pomoc. Tahle vzorná a silná holka se musí nadechnout a nabrat sílu, aby ten nejtěžší boj, boj sama se sebou, vyhrála.

 

sladkedeti

O autorce

Diana Kutilová, tlumočnice, spisovatelka a zakladatelka projektu Sladké děti, a její patnáctiletá dcera Tereza, která je autorkou ilustrací dětské trilogie i beletrie pro dospělé.

Podívejte se na ilustrace z knihy od Terezy Kutilové:


Více informací:https://www.sladkedeti.cz/


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Nechte se očarovat Zaklínačem ve Skleněném domě

zaklinac 200Kult zaklínače se od původní fantasy série Andrzeje Sapkowského dostal přes počítačové hry až ke komiksu, kterou má na svědomí scénárista Tobin a kreslíř Querio. Novou samostatnou sérii o zaklínači Geraltovi nám nepřináší nikdo jiný, než komikso...

Divadlo

A zase ten Havel!

200divV poslední době mívám někdy dojem, že snad každý chce hrát Havla. Možná je to jen taková móda, možná se pletu a vidím přízraky. Snad proto se mne, když jsem dostala pozvánku na premiéru Havlovy Audience, zmocnily nemalé pochyby. Pražský soubor vinohradskéh...

Film

Nový díl Hunger Games je prequelem původní série

Hunger Games200Nový přírůstek v sérii Hunger Games nese podtitul Balada o ptácích a hadech a odehrává se více jak 60 let před posledním dílem, díky čemuž mohou diváci poznat trochu z minulosti Corionaluse Snowa, budoucího ředitele Panemu. Ten jako mla...