Kniha plná protikladů

Kniha plná protikladů

Tisk

Protiklady (2)Svět kolem nás je plný protikladů, stačí se jen dívat a zkoumat je. A pokud vaše dítě ještě neví, co protiklad znamená, Kniha plná protikladů mu to jednoduše objasní, a to velice hravou formou. Na 40 stránkách společně s vaším dítětem prozkoumáte různé protiklady doplněné spoustou barevných obrázků vztahující se k nim. Kromě protikladů se v knížce můžete učit další nová slova od útlého dětského věku.

Vše, co může být křehké, rychlé, hlasité, studené, nové nebo třeba páchnoucí, také může být pevné, pomalé, tiché, horké, staré a voňavé. A říká se tomu protiklad. Vy to asi už víte, ale co vaše děti? Chcete je učit protiklady zábavnou formou? Pak si určitě pořiďte tuto skvělou knížku z dílny Albatros.

 Protiklady (3) 

Kniha plná protikladů je velká obrázková knížka plná více jak 500 věcí ke srovnání. Každá dvoustránka je plná obrázků týkajících se jednoho protikladu. Vy si tak můžete ukazovat jaké objekty se k danému protikladu vážou a třeba i zjistíte, že v očích vašich a vašeho dítěte se něco může jevit zcela odlišně. To je na té knížce to krásné. Protože, co vám může přijít malé, je pro vaše dítko naopak velké. Co vám může přijít staré, je pro vaši ratolest nové, a tak dále.

  Protiklady (4) 

Kniha plná protikladů je doporučována pro děti od 4 let, a chápu, že v tomto věku knížku dítě využije naplno a bude si třídit své znalosti a prohlubovat je. Moje dvouletá Rozálka si občas sama z knihovny tuto knížku vytáhne, a to je její součástí chvilku, a já mám radost, protože vím, že už v tomto věku jí má co naučit. Vždyť od mala, když se snažíme dítěti něco přiblížit tak používáme protiklady.

Třeba jí často vysvětluju, že miminko od tety je malé, ale ona už je velká, tak na něj musí být něžná. Že ten hrneček ze kterého pije je křehký, a proto s ním musí zacházet opatrně, aby ho nerozbila, a naopak plastová lahvička s brčkem je pevná, proto ji bereme ven, protože něco vydrží. Trouba je horká a zmzlinka, co tak ráda líže, je zase studená. Když jede na motorce, je rychlá, ale protože babička je naopak pomalá, musí na ni vždy čekat, když jsou spolu na procházce. Ty protiklady nás prostě nevědomky provádí každý den, aniž bychom si to nějak výrazně uvědomovali, a tahle knížka vás naučí si s nimi moc pěkně hrát každý den.

Takže já osobně doporučuji knížku od útlého věku na prohlížení s asistencí rodiče, protože na obrázcích se dá učit spoustu slovíček a rošiřovat tak postupně slovní zásobu.

 Protiklady (5) 

Díky znalosti protikladů se děti mohou ve světe kolem nás lépe zorientovat a vyznat se v něm. O to zajímavější a barvitější život to pro ně pak bude.

 Protiklady (6) 

Kniha plná protikladů

  • Ilustrátor: Ekaterina Gaigalova
  • Počet stran: 40
  • Věk od: 4 roky
  • Formát: 230x280 mm
  • Nakladatelství: ALBATROS
  • Mé hodnocení: 100 %

 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Jan van Helsing: Kdo se bojí Smrti?

helsingBudí úžas i pochybnosti. V této knize se každou stránkou stavíte svému strachu, který se pomalu rozpouští v uchvácení informacemi, které se dozvídáte. S něčím budete souznit, s něčím nikoliv – poměr bude mít každý jiný podle svého přesvědčení i životních zkušeností.

...

Divadlo

JAMU udělí čestný doktorát nejhranějšímu norskému dramatikovi Jonu Fossemu

fosse 200Čestný doktorát Janáčkovy akademie múzických umění obdrží přední světový dramatik Jon Fosse. Mimořádný akt se uskuteční 15. května v Divadle na Orlí. Slavnostní zasedání Umělecké rady JAMU začne v 11 hodin a proslulý norský spisovatel, básník, prozai...

Film

Corpus Christi: Polské drama nominované na Oscara přináší očistný příběh hříchu

corpus-christi 200Strhující drama hříchu, který přinesl vykoupení. Corpus Christi, který režíroval Jan Komasa a v jehož hlavní roli exceluje Bartosz Bielenia, se vedle nominace na Oscara v sekci nejlepší zahraniční film pyšní oceněním z MFF Benátky a ...