Péťa se učí mluvit

Péťa se učí mluvit

Tisk

Péťa se učí mluvit (1)

Seznamte se s Péťou! Je to malý sympatický chlapeček s veselou rodinkou, který vás i vaše nejmenší děti provede při prvních pokusech v mluvení tímto krásným leporelem. Péťovy příběhy jsou ideálním čtením pro nejmladší dětičky a děti s opožděným vývojem řeči. Soustředí se především na zvukomalebné výrazy a samohlásky, které k vyjadřování používají už roční děti


Knížka Péťa se učí mluvitnakladatelství Euromedia Group, a.s. není ledajaká knížka, jde o pevné leporelo, které jen tak nezničí nemotorné ručičky ani těch nejmenších. A v klidu si ho tak mohou prohlížet i děti samy. Kniha má jednoduchou a přehlednou formu. Přesto je tak nádherná a doplněna poutavými ilustracemi, které děti motivují, aby se o jednotlivé objekty aktivně zajímaly.

Péťa se učí mluvit (44) 

Každá dvoustránka je tematická a týká se činností, které dělá Péťa se svojí veselou rodinkou. Vy můžete společně knížku prohlížet, pojmenovávat postavy i činnosti a opakovat zvuky, které jsou na obrázcích vyjádřeny citoslovci. Navíc je vždy součástí krátký příběh, který napoví, o čem si můžete společně povídat. Ale i bez toho vás u prohlížení napadne spoustu dalších témat ke konverzaci. To vše přirozeně podporuje vývoj řeči bez nepříjemného nátlaku na malé človíčky.

 Péťa se učí mluvit (5) 

Mojí Róze jsou 2 roky, a i když je to velice aktivní dítko, které ovládá spoustu dovedností, s mluvením si dává na čas. Knížku Péťa se učí mluvit jsme zatím společně prohlížely párkrát a velice jí zaujala. Prošly jsme si 4 první příběhy detailně a vydržela se pěkně soustředit, hledala na obrázcích Péťu, mámu, tátu, mimi, pejska a další objekty, které už zná. Ty, co nezná, jsem pojmenovala já, a pomohla jí k pochopení právě citoslovci, které s danými objekty souvisí. Róza po mně hezky opakovala. Zkuste i vy touto hravou formou rozpovídat vaše dítko, určitě si s příhodami malého Péti užijete spoustu zábavy stejně jako my.

Péťa se učí mluvit (2) 

A víte co? V úvodu knížky je psáno, že jde o první část Péťových příhod, což doufám znamená, že se můžeme již brzy těšit na pokračování této povedené knížky.

Péťa se učí mluvit (3) 

 Péťa se učí mluvit

  • Originální název: Pucio uczy się mówić
  • Z polského originálu přeložila: Anna Plasová
  • Odborná redakce: PhDr. et Bc. Šárka Parmová
  • Ilustrace: Joanna Klos
  • Odpovědná redaktorka: Jana Kubínová
  • Technická redaktorka: Lenka Gregorová
  • Nakladatelství: Euromedia Group, a.s.
  • Edice: Pikola
  • Počet stránek: 40
  • Určeno: pro děti od 12 měsíců
  • Mé hodnocení: 100 %



 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Deset andělských témat pro každý den

deset-poselstvi-vasich-andelu 200Někdy má lidská duše potřebu naděje…. Víru v pohlazení. A vědomí, že sami sobě můžeme být tím nejlepším rádcem, protože sami sebe nejlépe známe. Tato kniha je malou studnicí moudrosti, kterou v sobě má každý. A říkejme té moudro...

Divadlo

Hladová země ukazuje, jakou moc mají peníze

hladova zeme perexPředstavte si městečko, kde lidé pracují jen minimálně. Většinu času stráví na hostinách a oslavách. Za místní pracují chlapi v dolech, kteří kutají. Jediné, co musí místní udělat, je požehnat jim a poslat je pod zem. A jít to pa...

Film

Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě

holubMožno si myslíte, že už ste videli svoj najabsurdnejší film, ale tento snímok dokáže vyvrátiť celý zmysel absurdity.

...