Kamarádi z Medového lesa jsou zpět

Kamarádi z Medového lesa jsou zpět

Tisk

kamaradi z medoveho lesa 200Neuplynulo ani půl roku a v nakladatelství Kazda vyšly další příběhy Kamarádů z Medového lesa. Kniha má tentokrát podtitul Všichni za jednoho.

 

 



Kamarádi z Medového lesa jsou lišák Míša se zvědavým čumáčkem objevující dobrodružství, moudrá a opatrná laňka Daňka, mazané a rychlé divoké prasátko Chrochtík a mývalka Makovičku. Ta se o všechny stará a potrpí si na čistotu. Dohromady jsou skvělá čtyřka.

V Medovém lese se nachází také lesní školka, do které přibývá nová holčička. Jmenuje se Elenka a má Downův syndrom. Paní učitelka tak vysvětluje ostatním dětem, jak je to s chromozomy, což je velmi poučné pro malé čtenáře.

„Já přece nejsem nemocná!“ Elenka pohodí hlavou dozadu a zasměje se. „Jen mám Downův syndrom, to není nakažlivé! Jen ho prostě v sobě mám. Mám tři z těch věcí, které vy máte jen dvakrát. A to je vše. Nic víc!“ (str. 39)

Děti ze školky (medovníčci) tak Elenku vezmou mezi sebe a brzy je čeká jedno překvapení. V revíru se totiž něco děje, což cítí především Brok, pes místního hajného. Kamarádi z Medového lesa posléze objeví malou kočičku, snaží se jí pomoci a společně vymyslí plán…

Další díl příběhů Kamarádů z Medového lesa opět stojí za to, už se těším na avizovaný další díl a přemýšlím, že doma připravím i Vynikající podzimní perník, jehož recept se nachází v úplném závěru knihy. Samozřejmě v něm nechybí med, ale také dýně hokkaido.

Andrea Schütze si v dětství vyzkoušela téměř všechny koníčky, které si člověk umí představit. Nakonec zakotvila u čtení, a proto knížky také ráda píše. Má výuční list dámské krejčové a diplom ze studia psychologie. Žije s rodinou v nejjižnějším výběžku Německa.

Carola Sieverding maluje a kreslí od té doby, co dokázala udržet tužku. Vystudovala design a dnes se živí jako ilustrátorka dětských knih. Žije a pracuje se svým přítelem a psem v Hamburku.

kamaradi z medoveho lesa

Kamarádi z Medového lesa: Všichni za jednoho
Autor: Andrea Schütze
Překlad: Dagmar Heeg
Žánr: pro děti
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2020
Počet stran: 96
Hodnocení: 95 %

https://www.knihykazda.cz/kamaradi-z-medoveho-lesa-vsichni-za-jednoho/

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Vyhrajte další příběhy Kamarádů z Medového lesa


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Legendární francouzský thriller: Purpurové řeky

purpurove reky 200Kultovní thriller Purpurové řeky francouzského autora Jeana-Christopha Grangé se v listopadu dočkal druhého českého vydání a to u nakladatelství XYZ. Chcete se bát a rozluštit záhadu purpurových řek?

Divadlo

Muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení uvede Městské divadlo Zlín

zeny na pokraji200Necelé dva měsíce práce na muzikálu Ženy na pokraji nervového zhroucení mají za sebou herci zlínského divadla. V čele s režisérem Stanem Slovákem, uměleckým šéfem Městského divadla Brno, nastudovali příběh podle slavného Almodóvarova f...

Film

Zvonilka: Tajemství křídel aneb když sesterská láska vítězí

zvonilka tajemstvi kridel disneyDo našich kin přichází po letní smršti animovaných filmů (Rebelka, Norman a duchové, Hotel Transylvánia) další animák, tentokrát se jedná o fantastický příběh o motýlích vílách Zvonilce a Modrovločce, s málo však nápad...