Nevěřili byste, kolik je na světě psích hrdinů

Nevěřili byste, kolik je na světě psích hrdinů

Tisk

psi-v-akci 200Nejenom příběhy o neuvěřitelných osobnostech vydává Presco Group v edici ELLA & MAX. Po knize KOČKY V AKCI! – Neuvěřitelné kočičí příběhy dostali svůj prostor i psi. Zmíněný titul o kočkách jsem si nechala ujít, protože jsem dog person, ale na psy jsem se moc těšila.

 

 

Kniha má moc pěknou hravou obálku v červené barvě, kde se střídá mnoho písem a vykukuje zde hned desítka psů různých plemen. Ozdobou jsou i zlaté tlapky a líbí se mi i použité barvy – žlutá, modrá a bílá.

Hravost a uvolněnost je pak prostoupena celou knihou, a to nejen z hlediska grafiky. Tlapky jsou i na číslech stran a barevné jsou i mnohá záhlaví a zápatí. Trefný je pak například příkaz v úvodu v podobě Sedni, zůstaň a čti!

Psích příběhů je přes 30 a jsou nejrůznějšího charakteru. Představují například fenku německého ovčáka Brandy hledající bomby na letištích, Buddyho, prvního slepeckého psa, známou Lajku nebo Trakra, českého hrdinu 11. září. U každého pejska je jeho jméno, podtitul a krátký příběh o několika odstavcích. Ve spodní části je pak zmínka o tom, v jakých letech a kde daný pes žil a na protější straně je jeho velká kresba. Na nich se podílelo hned několik ilustrátorů.

psi-v-akci2

Kromě delších příběhů jsou zmiňováni i další hrdinové nebo zajímavosti na dvojstranách jako Ve válce bojovali i další psi, Psí pracanti, Mazlíčci králů a mnohé další. V úplném závěru knihy najdete ještě tipy na další zajímavé psí knížky (nechybí zde Dášenka nebo Já Baryk od Františka Nepila) a odkazy na užitečné webové stránky.

Psi v akci! jsou skvělým čtením pro každého milovníka psů i zvířat obecně. Kromě jednotlivých tvorů se totiž dozví spoustu zajímavostí o psech a nezbyde jim než žasnout nad těmito věrnými čtyřnohými tvory.

Kimberlie Hamiltonová vystudovala scenáristiku a obor kreativní a kulturní komunikace. Je autorkou velkého počtu textů na různá témata, scénářů, příspěvků na webové stránky, učebnic a také zábavných a naučných knih o zvířatech (je autorkou knihy Kočky v akci! Neuvěřitelné, ale pravdivé kočičí příběhy z celého světa, Presco 2018) Miluje zvířata, dříve žila v jižní Kalifornii a poté se s partnerem a čtyřmi kočkami přestěhovala do Skotska. Svá dobrodružství popsiuje na blogu o cestování a životním stylu nazvaném Americká hippie poznává Skotskou vysočinu (The Hippie Chick´s Guide to the Higlands).

psi-v-akci

PSI V AKCI!
Neuvěřitelné, ale pravdivé psí příběhy z celého světa
Autor: Kimberlie Hamiltonová
Překlad: Viola Somogyi
Žánr: pro děti
Nakladatelství: Presco Group, edice Ella a Max
Rok vydání: 2019
Počet stran: 160
Hodnocení: 85 %

https://www.presco.cz/psi-v-akci-neuveritelne-psi-pribehy/


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Dojemný příběh z prostředí druhé světové války

Svetla 200Pulitzerovu cenu dostává vždy jeden opravdu výjimečný román. V letošním roce se jedná o knihu Jsou světla, která nevidíme od Anthonyho Doerra. Zasloužil si autor toto čestné ocenění?

...

Divadlo

Prague Shakespeare festival: ohromná událost!

Rutherford CravensPrague Shakespeare festival uvede od 21. září do 3. listopadu na scéně Národního divadla v divadle Kolowrat v originální angličtin...

Film

Zastav se a nepřežiješ: honička plná adrenalinu

zastav a neprezijesFilm Zastav se a nepřežiješ (2006) je originální honička plná adrenalinu. Jde v ní totiž o to, aby měl hlavní hrdina neustále zaděláno na problém, jinak mu selže tělo a zemře.

...