Kdo by neměl za sebou nějaký ten partnerský přešlap

Kdo by neměl za sebou nějaký ten partnerský přešlap

Tisk

partnerske preslapy 200Partnerské přešlapy s podtitulem Šílené historky ze života je název nové knihy Kláry Sýkorové. Pokud se potřebujete zasmát, tak si ji nenechte ujít.

 

 Tato útlá knížečka nabízí celkem devět přešlapů jak z nejrůznějšího prostředí (stanování, hory, voda), tak z životních situací (zlomená noha, seznámení s rodinou, Vánoce). Figuruje v nich šestadvacetiletá Jarmila, která prožívá svůj nejdelší vztah s o rok starším Oskarem a také jejich rodina a přátelé. (Docela by mě zajímalo, co na knihu říkají).

Jedná se o skutečné příběhy ze života okořeněné trochou nadsázky. Moc se mi líbilo, jak vše Klára Sýkorová popisuje, věřila jsem jí každou příhodu, kterou jsem si navíc dokázala velmi živě představit. Jarmila mi byla sympatická a brzo i blízká, a to nejen proto, jak moc má ráda pivo.

Při čtení jsem se mockrát upřímně zasmála a přiznávám, že mi některé situace připomněly můj vlastní život. Zažila jsem podobné Velikonoce, chápala jsem Jarmilu, když psala o Star Wars (manžel teda tvrdí, že Darth Sidious může být označovaný jako čert) a líbilo se mi, jaký má přístup k horám a lyžování. Splnila jsem tak autorčino přání popsané v závěru knihy: „Doufám, že jste se při čtení zasmáli a hlavně, že jste se, byť jen trošku, s nějakými historkami ztotožnili, třeba i jen tím, že vám připomněly ty vaše. Přešlapy se totiž nestávají jenom Jarmile a Oskarovi, ale třeba i Tomášovi a Janě, Rossovi a Rachel, Vilémovi a Honzovi, Zlatuši a Andree nebo třeba, co já vím, Adamovi a Evě. Vztah není žádnej med. Je to dřina.“

Partnerské přešlapy jsou knihou ze života, u které se zasmějete a vypnete hlavu. Díky malému formátu si ji můžete přibalit na cestu autobusem, nebo třeba na koupaliště a pobavit se příhodami, které se tentokrát nestaly vám.

Klára Sýkorová má hlavu pořád plnou myšlenek a někdy je jen těžko ukočíruje. Právě proto je jí psaní tak blízké. Je to pro ni nejpřirozenější forma komunikace. K tomu všemu má ráda dobrý humor, a ještě víc jí udělá radost, když lidi dokáže rozesmát. Odmalička přitahuje všechny podivíny a v životě se jí stávají různé patálie. Když všechno tohle smícháte, vznikne koktejl plný bizárů a trapností. A to miluje.

partnerske preslapy

Partnerské přešlapy
Šílené historky ze života
Autor: Klára Sýkorová
Žánr: humor
Nakladatelství: Pointa
Rok vydání: 2022
Počet stran: 120
Hodnocení: 86 %

https://pointa.cz/project/9ef1f64d-03ea-11eb-91ac-001dd8b72061


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Miloš Kratochvíl pasoval prvňáčky na čtenáře

altDne 6. června zaplnili refektář Emauzského kláštera především prvňáčci. Přišli se svými pedagogy, ale i rodiči, prarodiči, sourozenci na velkou slavnost. Podle toho byli i našňoření – někteří mládenci měli motýlky, slečny byly v slavnostních (někdy až princezno...

Divadlo

Nekonečno snů Michala Nesvedy

nekonecno snu200Bez mučení přiznávám, že jsem v neděli vstupovala do Vinohradského divadla v Praze poněkud skepticky. První, čeho si ovšem k mému velkému překvapení všímám, je velké množství lidí, které se tu ten den sešlo. Hmatatelné napětí prostupuje ...

Film

Nečekaně ztřeštěný výlet do Litvy

litva200Severský filmový podzim nabízí nejen filmy severských zemí, jak by název mohl napovídat, ale hranice se rozšiřují i na filmy z pobaltských republik. Ve filmu Litva, do toho! se můžete seznámit s největší pobaltskou zemí prostřednictvím ztřeštěné roa...