Dcera Jiřího Schelingera připomíná otcova výročí

Dcera Jiřího Schelingera připomíná otcova výročí

Tisk

Schelinger 200Legendární zpěvák Jiří Schelinger by letos oslavil 70 let. U příležitosti dvou zásadních výročí, 70 let od narození a 40 let od tragické smrti, připravila zpěvákova dcera Andrea Schelingerová řadu aktivit, které mají rockerova výročí důstojně připomenout.

 

 

Společně s mediální agenturou Krejchee Production vznikl projekt Jiří Schelinger 70, který vzbudil zájem tisícovek fanoušků a řady celostátních médií (Česká televize, TV Nova, Super.cz, magazín 5+2, Deník a další).

V rámci projektu vznikla Facebooková skupina, kde se několik tisícovek zpěvákových příznivců dělí o své vzpomínky, zážitky, fotografie či raritní materiály. Současně vznikl internetový obchod s převážně limitovanými edicemi výročních předmětů: trička, přívěsky, Zippo zapalovače, samolepky atp. Vše naleznete na www.jirischelinger.cz. 

Schelinger1

Mediálním partnerem akce je Radio Beat, kde byla Andrea Schelingerová hostem v pořadu Rocková zpovědnice v úterý 13. dubna 2021.

V rámci projektu je pro fanoušky připravena řada dalších překvapení a pokud covid situace dovolí, tak i výroční koncerty, výstavy, besedy a další. V plánu je také spuštění oficiálního webu s rozsáhlým mediálním archivem, raritami a dalšími materiály od fanoušků nebo vydání publikace s dosud neviděnými fotografiemi.

Schelinger2


Zdroj foto: Archiv Andrey Schelingerové, Michaela Feuereislová, Jan Štok

Více na: www.jirischelinger.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Tekutý písek: Knižní předloha oblíbeného seriálu

tekuty pisek200Kniha Tekutý písek u nás vyšla už v roce 2017 s tím, že byla vyhlášena jako nejlepší švédská krimi roku 2016. Před čtyřma lety se dočkala seriálové adaptace na Netflixu a letos tak vyšla v nakladatelství Kalibr s novou obálkou.

Divadlo

V Činoherním klubu straší! Divadlo uvede v české premiéře westendový hit 2:22 – DUCHAŘSKÝ PŘÍBĚH

duch1Činoherní klub zahájí novou sezónu premiérou světově úspěšné hry britského dramatika Dannyho Robinse 2:22 – DUCHAŘSKÝ PŘÍBĚH v režii Braňa Holička. Vztahový thriller od autora populárních a oceňovaných podcastů BBC UNCANNY a THE BA...

Film

Nebezpečné pokušení může přepadnout každého


nebezpecnepok0Film Nebezpečné pokušení (2015) je spíš taková tradiční inscenace o tom, co se může stát, když venku prší a všude je spousta rozdělané práce. Povinnosti, starosti o rodinu a majetek, šťastné manželství, ale jakoby tady něco chybělo.