Pole vlčích máků Terezy Hrabini

Pole vlčích máků Terezy Hrabini

Tisk

Tereza Hrabini 200Druhý singl Terezy Hrabini nese název Pole vlčích máků. Kytara a jemná elektronika ještě více zvýrazní uhrančivý hlas a typické vícehlasy. Píseň promlouvá o nekonečných nadějích a věčném čekání na změnu, která nepřichází. “Je to asi nejsmutnější píseň na albu o určitém očekávání a zároveň zklamání nad neuskutečněným snem,” dodává Tereza.

 

Singl je součástí připravovaného alba PŘEROD, které je inspirováno především životními proměnami, nostalgií a postupným nacházením sama sebe. Album vyjde ve vydavatelství Indie Scope na přelomu srpna a září.

Na výsledné podobě písní se producentsky i hudebně podílel Tomáš Tkáč. “Loni v zimě jsem v pokojíčku vytvořila demo nahrávky. Bylo pro mě velmi důležité jejich osobní sdělení. S Tomášem jsme se téměř na půl roku ponořili do nálady jednotlivých písní a podařilo se nám ji zachytit ještě zřetelněji,” neskrývá nadšení Tereza.

Tereza Hrabini

První singl nesl název Řeka v zimě (https://orcd.co/tereza1) a fanoušci si ho mohli poprvé poslechnout 3. března. /Koncertní premiéra se odehraje na festivalu Maratón hudby v Brně, v rámci Indies Scope scény v sobotu 12. srpna.

Bio Tereza Hrabini

Psaní a hudba. Kolem obou aktivit se Terezin život točil od malička. K hudbě ji vedl dědeček, milovník country, který ji inspiroval i k mnoha písním. Tereza se učila už od pěti let na klavír a tenhle nástroj je základem její tvorby dodnes. Postupně si vyzkoušela hrát a zpívat v uskupeních různých žánrů. Byl to ale právě klavír, který dal vzniknout jejímu prvnímu sólovému projektu Ether Eal. Tereza ho vytvořila společně s Jiřím Sedlákem v roce 2018. Vedle toho se dlouhodobě věnuje psaní a poezii. Kromě vlastní tvorby Tereza pořádala i autorská čtení nebo publikovala články pro časopis iReport. V posledních letech Tereza začala hudebně více experimentovat a koketovat s elektronikou. Autorská tvorba je Tereziným prostorem pro vlastní rozvoj, psychospirituální prožitky, propojení s druhými lidmi v rovině duševní i fyzické.

 Tereza Hrabini 1

Tereza Hrabini - Pole vlčích máků
Kytara - Tomáš Tkáč
hudba: Tereza Hrabini, Tomáš Tkáč
text: Eva Černá / ISRC: CZA752230095
datum vydání: 19.5.2023

link: https://orcd.co/tereza2


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Komiks Živí mrtví se dočkal dvacátého svazku!
zm20 coverMáme tu velké jubileum, neboť v únoru vyšlo v nakladatelství Crew již dvacáté číslo populární série Živí mrtví. A oslava je velkolepá, bouřlivá, vždyť dvacítka nese název Totální válka. A napne nás o to víc, že příběh je rozdělen na dvě části a na...

Divadlo

Je přátelství víc než láska?

stara dobra kapela 200Studentská, a třebaže jen platonicky prožitá láska poznamená člověka na celý život. Ve většině případů zanechají tyto leckdy i první příznaky zamilovanosti příjemné vzpomínky. Najdou se však případy, které vyjdou z tohoto neop...

Film

Prolomení kódu Enigmy postrčilo soukolí světových dějin

KodEnigmy perexŽivotopisné válečné drama Kód Enigmy vypráví příběh matematického génia, který díky svému úžasnému talentu pomohl zkrátit 2. světovou válku a zachránil tak tisíce lidských životů. Profesor matematiky a kryptoanalytik Alan Turing se spol...