Kapela KOFE-IN vydává nové album KFN, společně s ním i videoklip k singlu Nalézám tě ve stopách

Kapela KOFE-IN vydává nové album KFN, společně s ním i videoklip k singlu Nalézám tě ve stopách

Tisk

KOFE-IN 200Na páté desce nazvané jednoduše KFN prezentuje kapela v čele s frotnmanem Janem Kunzem žánrově rozmanité songy. V prvním singlu hostuje písničkářka Kaczi.

 

 

Jako hlavní singl desky vybrala kapela duet s písničkářkou Kaczi, píseň dostala název Nalézám tě ve stopách. Tématika kultivované pop folkové skladby vychází z hledání spřízněné duše a podstatnou roli v ní hraje metaforická obraznost přírody.

Pro KOFE-IN to není první duet. Na předchozích deskách kapela spolupracovala se zpěvačkami Klárou Vytiskovou nebo Katarínou Landlovou. Frontman kapely Jan Kunze o výběru zpěvačky Kaczi říká: “Hned, jak byla píseň základně hotová, tak jsme se s klukama shodli, že by to mohl být duet. Napadlo nás oslovit právě Kaczi, protože se nám líbí její hlasový projev a do písně zapadá i láska k přírodě, která z jejích songů často zaznívá. Ty textové obrazy jako krajina, chození po kopcích, jako by samy předurčily, koho máme k této spolupráci oslovit.“

Jan Kunze doplňuje: “Textařsky se na desce podílel básník a čerstvý držitel Ceny Jantar za literaturu Miroslav Černý. Hlavním tématem písně Nalézám tě ve stopách je hledání spřízněné duše ve složitém světě a současně je skladba i oslavou krajiny a přírody. Prostě lyrická jarní píseň plná pozitivní energie.”

KOFE-IN 1

Kaczi je beskydská písničkářka, která balancuje mezi žánry pop-folk-šanson a svou nakažlivou energií a tvořivostí dokáže oslovit široké spektrum posluchačů. „Libí se mi její zápal pro hudbu a myslím, že i barvy našich hlasů jdou k sobě velmi pěkně. Navíc jsme přátelé, kteří se dokážou pobavit nejen o úskalí české hudební scény, ale také o životě,“doplňuje Jan Kunze.

Pro realizaci nového videoklipu KOFE-IN k písni Nalézám tě ve stopách oslovil produkční tým Czech vibes. Píseň samotná v sobě nese pozitivní energii a od počátku kapela věděla, že chce, aby se videoklip točil v exteriéru, konkrétně v některé z krásných přírodních scenérií Čech. A tak hledala někoho, kdo by tuto představu co nejlépe ztvárnil. Právě práce Czech vibes, respektive to, jak umí natočit přírodu, členy přesvědčila k jejich oslovení. „Líbily se nám jejich videoklipy pro Lake Malawi, Vesnu a Kaczi, kde zachycení krajiny hraje zásadní roli,“ vysvětluje Jan Kunze.

Album KFN obsahuje 5 skladeb a vychází v rámci digitální distribuce 19.5. u vydavatelství Championship Music.

Více informací:

https://www.facebook.com/kapelakofein
https://www.instagram.com/kofein_kapela/?hl=en
https://open.spotify.com/album/1zP9rJmVb9QZBR4CYGxVoI?si=MJazVl7GTS2IpGnG5kQPCA&;nd=1


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Moudré z nebe

Moudr z nebe200Byla jsem hodně zvědavá, co skrývá tenká modrožlutá knížka s měkkými deskami, která mi přišla nedávno poštou. Richard Skolek , mladý nadějný autor, o svém díle říká toto: „Kniha Moudré z nebe je dětským deníčkem, který je však určen do...

Divadlo

„Herec by měl mít intuici a potřebu něco sdělit“ říká Klára Cibulková

švandovo divadlo cibulkova (3)Krysy jsou všude! Tak by se dalo ve zkratce shrnout ústřední téma hry Krysař, v jehož ukázce, v rámci dne otevřených dveří ve Švandově divadle, ztvárnila roli krysího vymí...

Film

Kniha o pozapomenutém proklatci nové vlny

nemec perexJan Bernard patří k význačným filmovým badatelům, spojeným zejména s pražskou FAMU, kde byl během 90. let děkanem. Zabývá se jak teoretickými otázkami, tak zkoumáním tvorby významných režisérů (Pier Paolo Pasolin...