Kolotoče, šusťákovky a závěje Vitacitu – Bára Poláková vydala klip k songu DESE

Kolotoče, šusťákovky a závěje Vitacitu – Bára Poláková vydala klip k songu DESE

Tisk

dese 200V songu DESE jsou hned dva hosté, a to Bářini kamarádi Jan Cina a Marek Adamczyk. Jde už o druhý singl alba ON/OFF, které Bára Poláková vydá oficiálně 26. května.

 

 

Singl DESE vás na první poslech chytne nakažlivým elektronickým beatem a naprosto originálním soundem. Ve skladbě Báru skvěle doplňují herci Jan Cina a Marek Adamczyk. V klipu pak tvoří partu, která si naplánovala svůj mejdan na kolotočích. Na místě ale potkají svá druhá já, kterým se jejich párty zrovna dvakrát nelíbí.

Klip, který režíroval Tomáš Hodan, je laděný do veselého retro nádechu, pestrých oblečků, crazy účesů, neskutečných tanečních kreací (které vznikly pod vedením Marka Zelinky) a hlavně úsměvů od ucha k uchu. Z videoklipu je vidět, že jeho natáčení byla hlavně zábava. Bára Poláková k tomu doplňuje: "Celý den pršelo, momenty se sluníčkem jsme těžko vyzobávali, takže byl docela oříšek vytvořit pak ze záběrů happy vyletněnou atmosféru. S Honzou i Markem jsme ale dlouhá léta kamarádi a máme se rádi, i díky tomu se klip vlastně skvěle povedl a má takovou super přirozenou atmosféru.“

Trojice Ivan Stekla, Martina Čechtická a Ema Střítežská se postarala o skvělé kostýmy, natáčelo se na pražském Výstavišti.

dese1

Skladba DESE je po songu Sousedův trávník už druhým singlem, který Bára Poláková z nového alba ON/OFF zveřejnila. To vyjde oficiálně 26. května prostřednictvím digitální distribuce, v plánu je také vydání fyzických nosičů, konkrétně vinylů a audio kazet. Půjde o její třetí řadovou desku.

Bára Poláková je pětinásobnou držitelkou cen Anděl, získala je za svoje dvě dosud vydaná alba. Album ON/OFF vychází u Championship Music, který je od tohoto roku také jejím managementem.

Hudba: David Hlaváč, Barbora Poláková
Text: Barbora Poláková, David Hlaváč, Marek Adamczyk

Více informací:

https://www.instagram.com/barbora_polakova_ofiko/?hl=en
https://open.spotify.com/album/2jZk29sWUqpxr8JjIzFU0I
https://www.facebook.com/BarboraPolakovaOfiko/?locale=cs_CZ


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Pozůstalí: Se smrtí se každý vypořádává jinak

pozustali200Pozůstalí je název zatím poslední knihy Alžběty Bublanové. Vyšla v nakladatelství Ikar a my vám v rámci dohánění restů přinášíme její recenzi.

...

Divadlo

Úklady a láska - klasická hra v moderní podobě

perex uklady laskyLuisa je dcera obyčejného hudebníka, Ferdinand syn kancléře. Pro oba z nich mají otcové své plány - ale nikdo nepočítá s tím, že se dva mladí lidi do sebe zamilují. Jejich láska však ničí plány všech kolem ni...

Film

Britská škola humoru pro pokročilé: U Konce světa

200filmKomediální autorské dvojici Simon Pegg – Edgar Wright se podařilo získat pro svůj film U Konce světa řadu hvězdných jmen, mimo jiné i Pierce Brosnana. Možná to nemluví samo za sebe, ale leccos to o nové britské komedii napovídá.

...