Nervy drásající psychologický thriller návykový hned od první strany. Jeho autor Michael Robotham ho nazval Druhá žena

Nervy drásající psychologický thriller návykový hned od první strany. Jeho autor Michael Robotham ho nazval Druhá žena

Tisk

Druha zena200Bravurně napsaný thriller plný zápletek a zvratů od jednoho z nejlepších současných spisovatelů krimi Michaela Robothama je v pořadí již devátý ze série s profesorem a klinickým psychologem Joem O´Loughlinem.

 



„I ty nejvíc neobvyklé Robothamovy příběhy mají vždy základ v tom, co lidé opravdu prožívají… Druhá žena je o tom, jaké to je být otcem, a o způsobech vyrovnávání se s minulostí, které nám dovolí posunout se dál.“ THE AGE


Do češtiny thriller Druhá žena Michaela Robothama z originálu The Other Wife přeložila Martina Williams-Buchlová.

William a Mary jsou svoji už šedesát let. William je uznávaný chirurg, Mary oddaná manželka. Oba mají pevné morální zásady. Alespoň to si jejich syn, Joe O'Loughlin, myslí. Jenže když je Joe přivolán do nemocnice poté, co byl jeho otec brutálně napaden, jeho svět se otočí vzhůru nohama. Kdo je ta cizí žena plačící u Wiliamovy postele, celá od krve? Kamarádka, milenka, blázen, nebo vrah?

Navzdory radám policie se Joe pouští do vlastního vyšetřování a rozkrývá případ, který se ho osobně dotýká. Čím víc informací objevuje, tím víc se mu odhaluje druhá tvář jeho otce, kterou nikdy nepoznal.

Jisté je jen to, že nic není takové, jak se to na první pohled jeví. A Joe si je bolestně vědom toho, že pravda něco stojí.

Rodilý Australan Michael Robotham působil čtrnáct let jako novinář nejen ve své vlasti, ale také v Británii nebo Americe. Na začátku 90. let se rozhodl stát profesionálním spisovatelem a od té doby již napsal mnoho knih včetně biografií známých osobností. Populárními se staly zvláště jeho psychologické thrillery, které byly přeloženy do 26 jazyků, publikovány ve více než 50 zemích a pravidelně se objevují mezi bestsellery. Dvakrát vyhrál cenu Neda Kellyho za nejlepší australskou detektivku, a to za Amnézii v roce 2005 a za Střepy v roce 2008. Robotham žije s manželkou a třemi dcerami v Sydney.

Druha zena

Dubnové novinky nakladatelství MOBA:

  • Suzanne Kelman, Když zpívá slavík, román
  • Michael Robotham, Druhá žena, thriller
  • Ann Granger, Svědectví oběšence, britská viktoriánská detektivka
  • Zděnek Grmolec, Ghetto ve stínu zločinu, historický román
  • Martina Novotná, Svědectví uloupené dýky, historická krimi
  • Dagmar Digma Čechová, Víš, že nemusíš?, román pro ženy
  • Eva Mašková, Vražedné předsudky, edice Původní česká detektivka
  • Ladislav Beran, Čekání na vraha, edice Původní česká detektivka

Více informací: www.mobaknihy.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Sestav si svůj burger

sestavburger 200Víte, že na šťavnatý burger je nejlepší prorostlé maso? A že je vhodné směs nemíchat příliš dlouho, aby burger nebyl tuhý? A co dělat, aby lahodná šťáva v mase zůstala? Tak i to se dozvíte v knížce plné...

Divadlo

Výhra v loterii změní život každému

altDalší představení v rámci festivalu Střetnutí Stretnutie se Szidi Tobias v čele se konalo ve čtvrtek 24. května. Šlo o komedii Györga Spiroa Prach v provedení slovenského Študia L + S Bratislava.<...

Film

KRÁL ARTUŠ: LEGENDA O MEČI

Artus plakat (2)Guy Ritchie, jenž pozornost na sebe upoutal adrenalinovým uchopením příhod Sherlocka Holmese, se v obdobně „nabušeném“ stylu vypravil k artušovské legendě – a spolehlivě pohřbil všechnu její poezii. Do ponura laděná fantasy s fantaskn...