Jana Bernášková vydává třetí román, v němž se odráží celý ženský svět

Jana Bernášková vydává třetí román, v němž se odráží celý ženský svět

Tisk

Kolousek200V úterý 2. května 2023 vychází v pořadí již třetí román herečky a skvělé vypravěčky Jany Bernáškové – Koloušek. Autorka do literárního světa vstoupila úspěšnou prvotinou Jak přežít svého muže, která se krátce po vydání stala bestsellerem a podle níž se aktuálně připravuje natáčení filmu. Čtenářky se mohou těšit na nové příhody svérázné Lucie a jejích rozverných kamarádek, v jejichž osudech a životních tématech najde kus sebe samé snad každá žena.

 

 

Co se stane, když se do vás osudově zamiluje muž, a vy se zrovna máte vdávat? A je vůbec svatba v životě ženy radostnou událostí, nebo jen přežitkem? Měla by mladá herečka Lucie vstoupit do manželství, když touží být celou svou duší svobodná? A je její touha po svobodě jen nezralostí? Nebo si naopak váží svého života natolik, že z něj odmítá ukrajovat, aby jí kus ze sebe nechyběl?

Než se Lucie rozhodne pro životního partnera a získá roli svých snů, čeká ji i její malou dceru Kiki spousta nečekaných zvratů. Naštěstí ale má své letité kamarádky, které jí vždy dobře poradí a zároveň odkryjí nové a dosud netušené rozměry erotiky a vzrušení. Osud se však rozhodne nabídnout Lucii i poněkud odlišnou životní cestu, než si přála…

Příběh Kolouška je rychlý, bláznivý a v mnohém vás překvapí. Otvírá lechtivá témata, o nichž se příliš nemluví, ale která zároveň všichni žijeme. Také se dozvíte, kolik váží lidská duše, jestli je nesmrtelná… Nebo jak moc je nakažlivá láska a jak rychle se dá chytit koloušek.

„Je mi jasné, že název Koloušek zní trochu lascivně. A že to vypadá, že půjde o nějakého sladkého mladíka… Částečně je to pravda, částečně ne. Nechte se překvapit. Jedno je ale jisté – knížka se opět odehrává v hereckém prostředí, jen se tentokrát dotýká jiných témat. Řeší jiné záležitosti, různá ženská tabu, o kterých se veřejně nemluví, ale všichni se s nimi potýkají,“ prozrazuje Jana Bernášková

Kolousek

Autorka se nebojí ve svých knihách otevřeně mluvit o intimních tématech, o nichž se ženy baví maximálně s blízkou kamarádkou, většinou je ale uzavírají samy v sobě. V příběhu se věnuje také tématu postavení žen ve společnosti, vlivu práce na vnímání sebe sama nebo mateřství. A podobně, jako tomu bylo v předchozích dvou románech, i v Kolouškovi nechává čtenářky nahlédnout do hereckého světa i do zákulisí showbyznysu, a to s velkou mírou ironie a nadsázky.

Jana Bernášková je filmová a divadelní herečka známá ze seriálu Vyprávěj, Co ste hasiči, Ulice nebo Horákovi. V roce 2019 vydala román Jak přežít svého muže, který se stal okamžitě bestsellerem. V současné době na jeho motivy vzniká celovečerní film. Velkého úspěchu dosáhla o dva roky později i s druhou knihou Coura, která se také zapsala mezi bestsellery. Nyní vydává svůj třetí román Koloušek.

Autorka opět prokazuje svůj jedinečný vypravěčský talent a nebojí se otevřeně mluvit o intimních tématech trápících většinu žen. V příběhu jim nabízí souznění, a často dokonce i řešení. Také ráda nechává nahlédnout pod pokličku showbyznysu, který důvěrná zná, a to s ironickým nadhledem.

Jana Bernášková stále hraje na několika divadelních scénách v Praze, natáčí seriály a filmy. Je vdaná, má dvě děti a miluje, když si může sama ze sebe udělat srandu.

Jana Bernášková: Koloušek
Datum vydání: 2. května 2023
Vazba pevná / 264 stran
ISBN 978-80-88467-64-9

K dostání také jako e-kniha


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jiří Anderle – Láska za lásku

laskazalasku perexBohumil Hrabal řekl:
Vzpomínka je druhá přítomnost.
A někdo jiný řekl:

Divadlo

Švandovo divadlo natáčí povzbudivá videa, divákům je nabídne na sociálních sítích

Svandovo divadlo200Povzbudit, zlepšit náladu, zaměřit pozornost k dobrým věcem v životě a také neztratit kontakt s diváky. To je smyslem videí, která začali natáčet tvůrci a herci z pražského Švandova divadla.

...

Film

Čtvrtý ročník přehlídky 3Kino záhy započne

3dBěhem prvních pěti listopadových dnů (1.-5.11.2017) se v pražských kinech Atlas a Evald pořádá již počtvrté přehlídka 3Kino – spatříme na čtyřicet převážně nových až nejnovějších filmů, zpravidla u nás dosud neznámých, natočených v tuzemsku  i u našich nejbližších sousedů,  na Slovensk...